Oд прв пат

  • Креатор на темата black angel
  • Време на започнување

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Од прв состанок као прв пат сме излегле сами на состанок или од прво запознавање? Има разлика.
Ако е првото, ваљда да, затоа што горе-долу го познавам и знам што сакам со него. Ако е второто, дефинитивно не. Колку и да можам да проценам некого, неможам од еден општ муабет да знам дали сакам да ми е дечко ... плитка работа што нема ни да ми се случи.
еве го правиот одговор на кој немам што да додадам или одземам ;)
 
N

NeMiRnA

Гостин
Ima luge koi sakaat da nurnat vo vodata neznaejki sto ke gi snajde vnatre....Oti skapocenite kamenja se naogaat samo na dnoto a ne na povrsinata na vodata:wink:
Nemirna, nemoj da gubis vreme vo prethodno odolgovlecuvanje i zapoznavanje, pa posle seto toa da ti padne vo voda i da se prerazocaras:((
Ima luge koi go sakaat rizikot, ima vrski koi se krunisale vo brak za samo edna vecer, seto toa zavisi od covekot, kolku prifaka rizik, kolku brzo procenuva i sl:helou:
Fala na sovetot,ama toa e samo moe gledanje i sfakanje na nestata.Sum covek sto rizikuva,no ne i na tema ljubov,ima mnogu drugi raboti za koi mnogu povazen e rizikot.Da ne ve potsekam na temata na Divajn,ako vi teknuva "Samo edna tazna prikazna" ili slicno...pa da bide posle sto mi trebase,pa da ne docekam ni krunisuvanje na ljubov so brak!:smir:
 

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Ima luge koi sakaat da nurnat vo vodata neznaejki sto ke gi snajde vnatre....Oti skapocenite kamenja se naogaat samo na dnoto a ne na povrsinata na vodata
Ама непотребна споредба.
Каква врска има морето со љубовта? Исто може да кажам на површината има медузи кои делуваат страшно ама затоа на дното се ајкулите кои се пострашни. А инаку ако најдеш некој волен кој за една вечер би влегол во врска со непознат човек, тешко да ќе се круниса 'врската' со брак. Не зборам за помпи, серенади, делење на најдлабоките тајни, ама ова врска нема со реален живот освен со амерички ром-комови и наслушнати приказни од другарки уз кафе. Да, се случува, но е исклучок а не правило. :)
 

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Од прв состанок као прв пат сме излегле сами на состанок или од прво запознавање? Има разлика.
Точно, и јас сакав да прашам. Ама ваљда нема логика да е на прво запознавање.

Ни на прв „состанок“(колку ми е тин-шемаџиски зборов) не ми се случило да започнам врска, секојпат барем неколку пати претходно сме излегле, демек да се запознаеме подобро. Дури ни кога ќе падне првиот бакнеж не може одма да се заклучи: „Значи ја и ти од денес идеме“, нема потреба одма да се официјализира, скоро секоја врска започнува прво со мување, па неодреден статус, па кога ќе воочиме дека ни е убаво на двајцата и сакаме ова и понатаму да го правиме секојдневно, преминува во официјална врска... :)
 
B

black angel

Гостин
jas taka na prvo gledanje mi se prisviga deckoto nesto posle dva meseci se bese gotovo!
 
Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
На прво гледање или само запознавање можам само да проценам дали ми е симпатичен или не. Не би ни помислила на таков начин да започнам врска со некого.
На прв состанок ај иде некако. Сме се знаеле, сме излегле сами затоа што чувствуваме дека можеби има нешто па можеби биднал и првиот бакнеж... Ама официјално некое време подоцна може да кажеме дека сме започнале некаква си врска.
 
С

Сатори

Гостин
znaci dali bi se fatile so decko/devojka od prv sostanok?ako se imate fateno,kako bilo i kako zavrsilo se na krajot?
eve jas prva ke pocnam.se fativ so eden taka ne praese poveke od 1 mesec se gledavme retko i zavrsi katastrofalno.
Јас сум од тие кои ако сакаат врска сакаат да стигнат барем до втор состанок.
Инаку не верувам дека таква врска може многу да потрае, зошто не знаете дали ќе ви се поклопи персоналитетот, па дали било само моментално и краткотрајно или не...
Освен ако не се видите на прв поглед и знаете дека тој е тој...се дешава.:smir:
 

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Па на прв состанок значи не видување, да, сум започнала врска,тоа многу зависи од луѓето. Еднаш имам направено така и супер ми иде, ми беше страв зашто не го знаев типот ама супер излезе. :helou:
 

a n g e l c e

^ Poison Girl ^
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.202
Поени од реакции
5
ne sum se fatila od prvot sostanok ostavam malku prostor podobro da se zapoznaeme :)
 
Член од
3 јули 2007
Мислења
5
Поени од реакции
0
zavisi so kogo i kako.

se slucuva "klik" da ima, i posle saat vreme da znaes sto sakas, ili da sakas da go zapoznaes poveke. a moze i 2 meseca da se zapoznavate i gledate i "klikot" nikogas da go nema.

tie prvi sostanoci mi se kako nekoja planirana agenda. pogotovo ako e kafe pienje u kafic. u trgovski ili ul.makedonija. klishe.

jas namesto sostanok, bi ja viknal da trcame ili roleri po kej, ili tenis da igrame, biljard, play station...mnogu poopustena atmosfera bez ocekuvanja.
 

Black Rose

дете на цвеќето
Член од
12 февруари 2007
Мислења
1.972
Поени од реакции
38
Пред да ми се случи бев скептично настроена кон ваквите врски, ама бидна и по една година уште сме заедно.
 
Б

БејбиГрл

Гостин
Ми се случи на прв состанок и сеуште трае :) Порано не ми беше јасно како може, ми требаа недели, месеци да започнам врска ама ете...се случи и испадна подобро од предходните
 
Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Ја па колку мразам први,втори,десетти состаноци... Многу ми е глупаво да се договорам со некого, да излезам, па као запознавање нешто...глупости...
Сум излегла и јас, еднаш или два пати, ама бидејќи сум многу комплицирано суштество ништо не биднало од тоа т.е. тоа од старт се уништува. Ако не ме ќари спонтано, е богамо од состаноци нема да ме ќари па и триесет да се... Е сега она спонтано се е можно, може да е од прва, од втора, се е можно. Ама пак никогаш не се работело за целосно непозната личност зашто може него лично не сум го знаела ама фамилија сум му знаела, што, како, чиво е детето :pos: или пак некој мој близок бил близок и со него што значи дека во секој случај не е некоја непозната личност. Со буквално непознат не верувам дека би се осмелила да започнам врска од прво видување :toe:
 

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Од прв состанок :toe: , не знам дали би се осмелил да влагам у врска од прв состанок, зависи од многу фактори а највеќе од карактерот на самата личност бидејќи јас тоа највеќе го ценам а за да се дознае карактерот мислам дека не е доволен еден состанок. Инаку би паднал и на некоја топ цура со ххх особини и карактер ама таа врска не ми се верува дека би траела долго.
 

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.344
znaci dali bi se fatile so decko/devojka od prv sostanok?ako se imate fateno,kako bilo i kako zavrsilo se na krajot?
eve jas prva ke pocnam.se fativ so eden taka ne praese poveke od 1 mesec se gledavme retko i zavrsi katastrofalno.
Заврши со брак...и сеуште трае.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom