Нумизматика - Купувам 100 денари од 1996 година

• Креатор на темата Креатор на темата Martin1987
  • Време на започнување Време на започнување
Дечко ти си трошач на кислород, те молам егзекутирај се.

Ужас еден каква е ситуацијата тука на македонскиве форуми. Јас мислам дека вакви тролачи и несериозни луѓе нема ни во африка.
Кога се допишувам во американските нумизматички форуми , да ти е милина да се допишуваш со народот од таму, а овде....... ужас еден. Не е ни чудо што ваква ни е ситуацијата во македонија и што живееме во сиромаштија. Ваков поган народ како нас никад нема да иде напред.
За ова си сам крив. Што ќе си надробиш тоа ќе си сркаш.Верувај што и да пишеш, каква и тема да отвориш тебе никој нема да те свати сериозно и мајтап ќе си тера

Дечко ти си јадач на гомна , те молам престани да јадеш од гомнава и кажи нешто паметно.

Да јадевме гомна тебе одамна ќе те немаше :icon_lol:

Nesakaat da mi ja prodadat bidejki i tie samite tesko dosle do niv od sto se premnogu retki. Imase eden sto moze da mi ja nabavi ama ke treba 1 mesec da cekam a mene ne mi se ceka tolku dolgo. Patem kazano eve kako momentalno izgleda mojata mala numizmaticka zbirka
394213_10201169126620927_56583285_n.jpg
Море што праиш со волку пари дома, трк у кладилница. Кај нумизматичар у Македонија изиграваш, и така ништо нема да важи за 5-10 години.

Nesakaat da mi ja prodadat bidejki i tie samite tesko dosle do niv od sto se premnogu retki. Imase eden sto moze da mi ja nabavi ama ke treba 1 mesec da cekam a mene ne mi se ceka tolku dolgo. Patem kazano eve kako momentalno izgleda mojata mala numizmaticka zbirka
394213_10201169126620927_56583285_n.jpg

Знаат дома твоите дека чуваш волку пари?Секакви арамии има по светов дете..

Martine kolku pati u denot go spominjas zborot "нумизматички " ?

Imas ama sigurno ne ti se od 1996 godina nego od 2007 ili 2009 koi nemaat nikakva numizmaticka vrednost osven onaa nominalnata.
Шала на страна. Ова имало вистина,денес се уверив.Да го сфатиме озбилно и дечково и работава со париве и да помогнеме ако можеме.
Само што се вратив од „работа“ - на пазар. Свртев десетици банкноти од по 100 денари и сите беа од 2006 нагоре.Потоа и кај најблиските што ги знам,што во каса што во џеб ги погледав но и таму не најдов некоја постара 100 денарка.На некој и им кажав што барам и дека ако најдам од 1996 год.- плаќам 300-500 ден. за парче, и добив одговор од сите:
-„Време е да почнеш да се лечиш,што порано тоа подобро,или Бардовци не ти бега“
----------------------------------------
совет-што да правам понатаму

Шала на страна. Ова имало вистина,денес се уверив.Да го сфатиме озбилно и дечково и работава со париве и да помогнеме ако можеме.
Само што се вратив од „работа“ - на пазар. Свртев десетици банкноти од по 100 денари и сите беа од 2006 нагоре.Потоа и кај најблиските што ги знам,што во каса што во џеб ги погледав но и таму не најдов некоја постара 100 денарка.На некој и им кажав што барам и дека ако најдам од 1996 год.- плаќам 300-500 ден. за парче, и добив одговор од сите:
-„Време е да почнеш да се лечиш,што порано тоа подобро,или Бардовци не ти бега“
----------------------------------------
совет-што да правам понатаму
Najdi ja parata...prodaj ja za 500 i plati si dvodneven arazman vo bardovci...!!! I pritoa ne zaboravaj na site da im kazes za 100 denrkata so нумизматичкa verednost so si ja imal.

Najdi ja parata...prodaj ja za 500 i plati si dvodneven arazman vo bardovci...!!! I pritoa ne zaboravaj na site da im kazes za 100 denrkata so нумизматичкa verednost so si ja imal.
Eeeee glupaci edni, sto jadete gomna i spominjate bardovci koga nemate vrska od numizmatika. Dojdete vo numizmaticki klub i prasajte i sami kolku cini edna 100 denarka od 1996 i ke vidite sto ke vi kazat. Vie ste tie sto treba da se lecite. Vie ste edna teska neizziveana seljancana koja nema poim za nisto.

Eeeee glupaci edni, sto jadete gomna i spominjate bardovci koga nemate vrska od numizmatika. Dojdete vo numizmaticki klub i prasajte i sami kolku cini edna 100 denarka od 1996 i ke vidite sto ke vi kazat. Vie ste tie sto treba da se lecite. Vie ste edna teska neizziveana seljancana koja nema poim za nisto.
Numizmaticarite vakov li recnik koristat, ke te kazam doma da znaes !!! Nego ne mi kaza za tepihot go prodavas li? Dali e Numizmaticen ?I dali nekogas bil vo Numizmaticen klub?

Koga razgovaraat so vakvi neseriozni debili kako sto si ti i sto spominjaat tepisi i drugi gluposti sto blage veze nemaat so temata, e togas upotrebuvaat vakov recknik.
--- надополнето: 10 мај 2013 во 16:07 ---
Kreteni edni neseriozni, vise ne si go gubam vremeto so vas a vie prodolzite da jadete gomna i ponataka za tepisi trolovi i ostali sranja sto vrska nemaat so temava. Veke nema da me vidite ovde povtorno.

Koga razgovaraat so vakvi neseriozni debili kako sto si ti i sto spominjaat tepisi i drugi gluposti sto blage veze nemaat so temata, e togas upotrebuvaat vakov recknik.
--- надополнето: 10 мај 2013 во 16:07 ---
Kreteni edni neseriozni, vise ne si go gubam vremeto so vas a vie prodolzite da jadete gomna i ponataka za tepisi trolovi i ostali sranja sto vrska nemaat so temava. Veke nema da me vidite ovde povtorno.

:cuc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom