Нумизматика - Купувам 100 денари од 1996 година

• Креатор на темата Креатор на темата Martin1987
  • Време на започнување Време на започнување
Koga razgovaraat so vakvi neseriozni debili kako sto si ti i sto spominjaat tepisi i drugi gluposti sto blage veze nemaat so temata, e togas upotrebuvaat vakov recknik.
--- надополнето: 10 мај 2013 во 16:07 ---
Kreteni edni neseriozni, vise ne si go gubam vremeto so vas a vie prodolzite da jadete gomna i ponataka za tepisi trolovi i ostali sranja sto vrska nemaat so temava. Veke nema da me vidite ovde povtorno.
:vozbud::vozbud::vozbud:

Martine te molam vrati se ....Eve ti ja banknotata...isprintaj ja...

MACEDONIA100DENAR1996RV.JPG

Koga razgovaraat so vakvi neseriozni debili kako sto si ti i sto spominjaat tepisi i drugi gluposti sto blage veze nemaat so temata, e togas upotrebuvaat vakov recknik.
--- надополнето: 10 мај 2013 во 16:07 ---
Kreteni edni neseriozni, vise ne si go gubam vremeto so vas a vie prodolzite da jadete gomna i ponataka za tepisi trolovi i ostali sranja sto vrska nemaat so temava. Veke nema da me vidite ovde povtorno.
tepisi tepisi tepisi
tepih-shagy-74283-4754_L.jpg

:pos:

Еј?????????????????

Не приметивме бе :/ сериозно бил трол типов

фала шанкерче
Не знам што би правеле ако нема вакви "eye opening" луѓе на форумов. Мораме да им бидеме многу благодарни.

Мартин терај си го филмот, деца ништо не знаат за кантер и варкрафт кажи им и ке ти ги кажат сите ќошиња.

Прескап спорт друже. Ако моеш да си го приуштиш пеки. Но сигурен сум дека не можеш.

100 денарката од 1996 година е стварно многу ретка бидејки сметајте колку години има од тогаш(13 години), ни во банка не можеш да ја најдеш бидејќи старите искинати многу изгужвани пари ги уништуваат, а сега вредноста на тие пари зависи од колекционерот, ако стварно ја сака колекционерот парата може да даде и 2000 денари за неа, стварно е смешно и глупаво тоа али тоа е вистината, јас ја имам таа пара односно ја имам цела колекција, па некогаш мартин ако се предомислам, можеме да правиме работа за цела колекција.

100 денарката од 1996 година е стварно многу ретка бидејки сметајте колку години има од тогаш(13 години), ни во банка не можеш да ја најдеш бидејќи старите искинати многу изгужвани пари ги уништуваат, а сега вредноста на тие пари зависи од колекционерот, ако стварно ја сака колекционерот парата може да даде и 2000 денари за неа, стварно е смешно и глупаво тоа али тоа е вистината, јас ја имам таа пара односно ја имам цела колекција, па некогаш мартин ако се предомислам, можеме да правиме работа за цела колекција.
Математикава ти е јака страна?
Пс. Сега сме 2013та

Математикава ти е јака страна?
Пс. Сега сме 2013та
Пс. Сега сме 2013та(незнам како сваќаш или како ке ме сватиш но веќе сме во 5 месец од 2013 година, така да уште погрешно би било ако речам 12 години-како и да е уживај! :)

Пс. Сега сме 2013та(незнам како сваќаш или како ке ме сватиш но веќе сме во 5 месец од 2013 година, така да уште погрешно би било ако речам 12 години-како и да е уживај! :)
2013-1996=13....така во продавница те лажат?

2013-1996=13....така во продавница те лажат?
Брат шо ми изиграваш математичар, 2013-1996=13 и готово, ко шо е финтава давам 10.000 денари за една 100 денарка, но сеа да се тргниме од офтопиков, гледав на страната од Народна Банка, http://www.nbrm.mk/?ItemID=EC5875339C6DDD4D8FE8D149CC47E596 и стварно има нешто во ова, и стварно можеш да купиш пари со нумизматична вреност стари 17 години, и тоа ти вели гланц нови, на фотошоп го преправа датумот, го клава потписот од тогашниот гувернер, ке ти ја испринта и готова работа.!

Значи ја читам темава и се чудам,како му рипнавте на човеков и си играте мајтап со него.Што е толку чудно човекот што бара некои стари банкноти.
Зарем не сте виделе или слушнале за колекционери.Лично сметам дека човекот си ги собира и е крајно сериозен т.е не е некој забушант како многумина нас.
И сметам дека доколку имаме или пак знаеме кој има да му помогнеме да ја пронајде.Мене лично многу ми се допаѓаат ваквите луѓе кои прават колекција на одредени работи.

Имаше порано еден дедо во комшии кој собираше значки.Имаше цели два албуми и тоа со навистина ретки значки и медаљи.30 години човекот ги собирал нив.

Сметам дека треба да имаме повеќе почитување кон ваквите луѓе т.е кон нивното хоби.Сепак има луѓе кои голем дел од својот живот го посветиле на собирање на одредени предмети и правење и комплетирање на колекции.20-30 години,па веројатно и повеќе,а тоа ќе се согласите дека не е малку.Почитувајте кога некој нешто прави,а истото тоа не е лошо по општеството.Пример што е ова различно со колекција на париве,од некое хоби на пример риболов???Зашто на риболовот не се исмејавате,а на вакви работи играте мајтап.Крајно неубаво е од наша страна ова.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom