Нудизам. Се чувствувате ли пријатно кога сте голи?

• Креатор на темата Креатор на темата ex machina
  • Време на започнување Време на започнување
Редовно одам и не ми пречи : покрај пливањето, уживањето на плажа, читањето интересни книшки и ред други работи, не ми е воопшто гајле кому колкав му е и кој бил добро избричен. Сум се родил гол - не ми е срам од мене.

Нудизмот за мене е кул ... и општо така кога сум гол се чуствувам некако како слободен , поопуштен што знам .. често знам и гол да заспијам :)

... и влегува мајка ти, или уште "подобро", цимерот, и те гледа распашен крап :)

• Ми се допаѓа
Reactions: DL5
Mene ne mi e sram ni u sred park da se soblecham gol ;) samo neka ima nekoj so mene da ne bidam sam ko budala ... da bideme 2 budali =) a pa za plazhi ich ne zboram ... tradicija so drushtfoto ni e banjanje goli u OHRIDSKO xD

нема ништо лошо у нудизам.. такви сме ко што сме .. природни .. ќе се криеме од природата ?

мене не ми смета нудизамот

Само пред женска ми не ми е непријатно кога сум гол :)

ке се оптегнеш на плажата ти дремаш и КУР и кур ти дрема на сонцето:vozbud::vozbud:

poraka

Zavisit koga kage se osekam prijatno gol. Koga sum doma i se setam niz kuka priajtno se osekjam, koga sum so zenskata koga sakame da se seksame priajtno se osekjan gol. Ednas isto taka so drugari bevme n aplaza i se dogovorivme da se kapime kako od majka rodeni, ni tri ni cetiri, kupacite dolu i vedas vo voda vlegovme, nitu se usramiv nitu drugite. Toa e dobro custvo.

Не сакам нудизам. Одамна бев у Бугарија на одмор, на шо личи тоа бе, играат карти ќерка и родители, она гола. Бог да чува

Не сакам нудизам. Одамна бев у Бугарија на одмор, на шо личи тоа бе, играат карти ќерка и родители, она гола. Бог да чува

Е, на шо личи де? Доискажи се, не се срами.

Нудизмот е за луѓе без предрасуди и високоизградени личности...Голото тело е нормална појава, и не е никаков срам...
Менталитетот во Македонија сеуште не е во склопот за развој на овој вид туризам...

Нудизмот е за луѓе без предрасуди и високоизградени личности...Голото тело е нормална појава, и не е никаков срам...
Менталитетот во Македонија сеуште не е во склопот за развој на овој вид туризам...

Оф скроз. Во Македонија нудизам има само по бањи - ама одделно за жени и мажи. Еднаш со другарка ми така бевме на посета у Катланово кај баба и, па ај да се брцнеме. Многу е чудно чувството да си по купаќи кога сите други се голи. Ко да си гол, ама бетер. Ко прерасудите да те разголеле ама не до кожа, туку до коска. Си се соблековме и ние голи и весело си се прошљапкавме со тоа бабите во тоа жешката вода. Ете приказна која ќе им ја раскажувам на внуците :)

• Ми се допаѓа
Reactions: DL5
Оф скроз. Во Македонија нудизам има само по бањи - ама одделно за жени и мажи. Еднаш со другарка ми така бевме на посета у Катланово кај баба и, па ај да се брцнеме. Многу е чудно чувството да си по купаќи кога сите други се голи. Ко да си гол, ама бетер. Ко прерасудите да те разголеле ама не до кожа, туку до коска. Си се соблековме и ние голи и весело си се прошљапкавме со тоа бабите во тоа жешката вода. Ете приказна која ќе им ја раскажувам на внуците :)

Дигам рака... симињам капа. :) Сите голи а ти да бидеш срамежлив и облечен е полошо од обратната ситуација. Да се живи и здрави спортистите и тушевите после тренинг. Само што и покрај тоа што сите мои другарки се палат кога ќе им спомнам со кого се туширам гол, вистината е дека кога се сите голи никој не ни приметува. И нудизмот не е тоа што беше кога Делчев беше жив. :mist:

Не ми е срам да се соблекувам пред другарки,но би ми било срам на нудистичка плажа да отидам затоа што не би се чувствувала секси :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom