Новогодишни и божиќни песни

• Креатор на темата Креатор на темата Word$haker
  • Време на започнување Време на започнување
Абе денеска што беше финтата, на Антена цел ден пуштаа такви песни? Денес не е ни Нова Година нити Божиќ, изгледа ги фати новогодишна еуфорија тие таму, како подредоа едно 2 саати само тоа го пуштаа :)

За мене постоела и секогаш ќе постои само една новогодишна песна - Елко Елко.

Ги сакате ли новогодишните и божиќните песни? Оние празничните Jingle Bells, Santa Claus Is Coming To Town, Jingle Bell Rock
Овие ги сакам. :) Имаше порано од Дизни една видео компилација направена, нешто како цртан филм, ама со песниве... 24/7 ми беше пуштена лентата. Сите ги имам, само што не знам кај сум ги зашуткала. :)
и овие “комерцијалните“ All I Want For Christmas Is You (Mariah Carey), My Christmas Song For You (Melissa Manchester) итн., или ве нервира самата помисла?
Last Chrismas ми е омилена, и една песна од Селин Дион, ама не знам како се викаше.

So this is christmas
I hope you have fun
The near and dear one
The old and the young

The best christmas song ever

Christmas is All Around, од филмот Love Actually, инаку преработка од Wet Wet Wet-Love is All Around.

Last Chrismas ми е омилена, и една песна од Селин Дион, ама не знам како се викаше.

100 посто сум сигурна дека се работи за оваа песна, која патем, е една од моите омилени божиќно - новогодишни песни.

Потоа ја имаш Last Christmas од Wham, која е ремек дело и ја обожавам, па потоа All I want for Christmas is you, пa 8 days of Christmas, a песна која најмногу ме потресува е Do They Know It's Christmas?

Mene mnogu mi se sviga Wonderful Dream i sekako Silent Night,a sto se odnesuva na LAST CHRISTMAS mislam deka nema covek sto ne ja saka :back:

Дајте некој линк за Jingle Bells и онаа другана незнам како се викаше we wish you a merry christmas така нешто :icon_lol:
Позз

Дефинитивно оваа! Песна која им даде посебен шмек на новогодишните Кока Кола реклами, а и една од најдобрите новогодишни!

Мене ми се сите новогодишни и божиќни песни досадни и глупи :toe: исто така и елките, лампионите,срмите, честитките .....:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom