Ново или половно?

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Абе ок е, еве вака на прва кога го гледаш сон е, ваква кола за 15-16000 евра, ама тука е предноста на нова кола според мене, по сите правила, има исклучоци не викам не, треба да е пали вози барем првите три години без некакви озбилни проблеми.

А ова Аудиво, може е ѕвер може не му фали ништо и нема да се расипе у наредните 5 години, ама може и не е. И сега јас немав време, немам пријатели механичари па да акам по плацеви, да проверувам, да бирам, да гледам и да ризикувам и после секој месец да одам кај механичари со кои и немам добри искуства и генерално ми се еден од најнеомилените ликови и професии. Ете тоа е предноста на нова кола.

Башка тоа што кај половно треба да возам кола у којшто не знам кој се се ебел.;)
Добро ама ново ќе го платиш уште толку ;)
Реално шансите да е расипано ова (освен ако не е удрено) се 1 на 1000. Тој е тој ризик што го превземаш за упола цена од ново. Е сега ако имаш време да се зезаш, тркни до германија и одбери си како човек. А крај краева ако не ти се погоди, извади го на оглас ќе го дадеш за иста цена

Ок фала ти а јас мислев приватно возило е а тој трговец бил значи?
Да, единствена разлика е што носи скапо одело за да помислиш дека имаш работа со сериозен човек. А он е превара пар екселанс.

Па тоа викам, немам време да акам по плацеви, немам време да одам по Германии и сл. Па треба да барам експерти да ми кажуваат дали некоја кола е таква како што се прикажува или не.

Не би купил нова кола од најниска класа, значи под 10000 евра, ама па реално не би купил старо возило, дури ни во ваков случај на 3-4 години старо.

Mene najveke sto me odvraka od kupuvanje na polovno ponovo a6 2005-6 e toa sto znam deka se bleda senka na kvalitetot na vozilata od 95-2000. Novite koli veke ne se koli,toa se kompjuteri na 4 trkala,proizvoditelite so ovaa modernizacija i kompjuterizacija sami sebe ke se zaebat i ke si butnat avtogol,narodot neke tolku modernizam,barem jas ne i moite istomislenici. Milijarda senzori i dodatoci,nepotrebni trakatanci vnatre,so sekoj nov gadget možnosta da dojde do kvar eksponentno se zgolemuva.Nekam takva kola sto ne može sam da si ja čepkam. Da ne zboram ako sakaš dizel da kupiš novite se sve komonrail,mamata ke im se ebe so našata nafta. A na starite provereni TDi tenkovi što sakaš butni im u rezervoar sve ke progoltat i ic ne se bunat. Jas otkoga znam za sebe sve na crvena nafta se vozam.
:D

Mene najveke sto me odvraka od kupuvanje na polovno ponovo a6 2005-6 e toa sto znam deka se bleda senka na kvalitetot na vozilata od 95-2000. Novite koli veke ne se koli,toa se kompjuteri na 4 trkala,proizvoditelite so ovaa modernizacija i kompjuterizacija sami sebe ke se zaebat i ke si butnat avtogol,narodot neke tolku modernizam,barem jas ne i moite istomislenici. NMilijarda senzori i dodatoci i nepotrebni trakatanci vnatre,so sekoj nov gadget možnosta da dojde do kvar eksponentno se zgolemuva.Nekam takva kola sto ne može sam da si ja čepkam. Da ne zboram ako sakaš dizel da kupiš novite se sve komonrail,mamata ke im se ebe so našata nafta. A na starite provereni TDi tenkovi što sakaš butni im u rezervoar sve ke progoltat i ic ne se bunat. Jas otkoga znam za sebe sve na crvena nafta se vozam.
Не ти држи вода муабетот. Овој муабет го прават мајсторите по гаражи што незнаат да чепнат ништо поново од 101.
Подобро е LCD телевизор или CRT? Првиот има куп електроника вториот аналоген.

Ако веќе земам старо ќе земам класика, 60то годиште.

Mene najveke sto me odvraka od kupuvanje na polovno ponovo a6 2005-6 e toa sto znam deka se bleda senka na kvalitetot na vozilata od 95-2000. Novite koli veke ne se koli,toa se kompjuteri na 4 trkala,proizvoditelite so ovaa modernizacija i kompjuterizacija sami sebe ke se zaebat i ke si butnat avtogol,narodot neke tolku modernizam,barem jas ne i moite istomislenici. Milijarda senzori i dodatoci,nepotrebni trakatanci vnatre,so sekoj nov gadget možnosta da dojde do kvar eksponentno se zgolemuva.Nekam takva kola sto ne može sam da si ja čepkam. Da ne zboram ako sakaš dizel da kupiš novite se sve komonrail,mamata ke im se ebe so našata nafta. A na starite provereni TDi tenkovi što sakaš butni im u rezervoar sve ke progoltat i ic ne se bunat. Jas otkoga znam za sebe sve na crvena nafta se vozam.
И која ти е разликата од црвена до бела нафта?
Поефтина е?

А тоа што троши повеќе литро и повеќе не го земаш во предвид?
Тоа што таа нафта јаде внатре во моторот не го земаш во предвид?
За 10тина денари ќе си ја зезнеш колата, а ништо живо не добиваш.

Не ти држи вода муабетот. Овој муабет го прават мајсторите по гаражи што незнаат да чепнат ништо поново од 101.
Подобро е LCD телевизор или CRT? Првиот има куп електроника вториот аналоген.

Ако веќе земам старо ќе земам класика, 60то годиште.
Se gleda deka nemaš pojma,i pod hauba nikojpat ne si zirnal da vidiš sto ima. Eden kabel da cepnes pravo lajtšou na tablata ke dobieš,i mora za sekoja sitnica na kompjuter kolata da ja stavaš.Verovatno ne si sposoben ni guma sam da si smeniš,ima dosta takvi.
--- надополнето: 22 декември 2012 во 17:49 ---
И која ти е разликата од црвена до бела нафта?
Поефтина е?

А тоа што троши повеќе литро и повеќе не го земаш во предвид?
Тоа што таа нафта јаде внатре во моторот не го земаш во предвид?
За 10тина денари ќе си ја зезнеш колата, а ништо живо не добиваш.
Naftata e ista,ima samo crven dodatok,potrošuvačkata e potpuno ista. Na motorot ama baš ništo ne mu smeta taa nafta,malku poprljava e možda,zatoa ne e za ponovi vozila.

Se gleda deka nemaš pojma,i pod hauba nikojpat ne si zirnal da vidiš sto ima. Verovatno ne si sposoben ni guma sam da si smeniš,ima dosta takvi.
--- надополнето: 22 декември 2012 во 17:49 ---

Naftata e ista,ima samo crven dodatok,potrošuvačkata e potpuno ista. Ništo ne jade taa nafta,malku poprljava e možda,zatoa ne e za ponovi vozila.
Добро пошто тврдиш дека е истата нафта ќе престанам до дискусијата тука.

Добро пошто тврдиш дека е истата нафта ќе престанам до дискусијата тука.
Na mene kolata potpuno isto mi ja troši i taa i ovaa,taka da dalje ne se zamaram. Sve ostalo ti e rekla kazala.Od crvena nafta se plašat i filozofiraat samo tie sto nemaat proveren TDi pod hauba.
p.s. od okta sto izleguvaat cisternite samo edno sisence boja-indikator se sipa na naftata i toa za cela cisterna ,e toa ti e razlikata.

Да. Од окта ја вадат и ја носат по пумпи каде што се продава по 71 денар. Па со тоа шишенце станува црвена и магично цената се намалува 10 денари?

Па јесда од окта се грци ама не се толку глупави.

Да. Од окта ја вадат и ја носат по пумпи каде што се продава по 71 денар. Па со тоа шишенце станува црвена и магично цената се намалува 10 денари?

Па јесда од окта се грци ама не се толку глупави.
Bas ovaka e druže veruval ili ne,koga izleguvaat cisternite so nafta za domakinstvo se vikaat luge od carina,i oni gi sipaat sisencata so boja,se meri kolicinata i se dobiva carinska potvrda za poniska akciza.

Јас имам ваква, само види дали е таа со 16 вентили или со 8. Јас ја имам таа со 8 и е топ, малце повеќе троши, просек 6,5-7 и досега никаков проблем не сум имал, пројдени се 60,000км.

Таа со 16 вентили нечини, се запушуваат од бензинов наш, иначе е поекономична.

Не очекувај чуда од моторот, на отворен пат над 100км/ч се губи

Јас очекувам потрошувачка на фиеста од 8л...под 8 нема да биде. Од каде ова 5-7л потрошувачка? Па не е корса или поло.

Јас очекувам потрошувачка на фиеста од 8л...под 8 нема да биде. Од каде ова 5-7л потрошувачка? Па не е корса или поло.
6,5 - 7 не 5-7 :) На отворен оди до 5,5
Од каде 8? Никогаш не ми кренала 8, ама ќе си ја возиш домаќински, до 3000 обртаи макс.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom