Новите пакети DUO Extreme од On.net

• Креатор на темата Креатор на темата corba666
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Некој на оннет денеска вака касно да има проблеми со брзината????јас имам ехтреме ама од пред 40 мин некако бавно отвара.........
За вчера искрено не знам, кај полноќ набрзина се вклучив и исклучив последно, па не сум сигурен. Само знам фејсбук скоро ништо не отвораше и некои сајтови за филмови...одвај од 10 еден нормално да отвори.
Но сабајлето кај 5-6 саат беше тапа, некогаш со повеќе рефреш...ужас. Дури и гугл едвај го тегнеше.

Да, и ја сум на екстрим, изгледа пак имале проблем.

Не знам дали ја погодив темата ама ми треба мислење околу Allo Net пакетот кој го нуди On.net. Па ако има некој нека не штеди зборови:).

Super e brzinata na no net vo Bitola do sega ne sum imal problemi so netot inaku koristam DUO :baeh:

Дојде време и јас да размислам за префрлање на DUO Extreme. Поради тоа што долго време немам претстава што е сменето во условите, а што не, ми требаат одговори на неколку прашања:

1. Колку веќе постоечките корисници на DUO Extreme на темава се задоволни со брзината на интернетот (убаво би било да се знае и далечина од централа)?
  2. Дали сеуште лимитот е 1000 GB?
  3. Дали квалитетот на телефонијата е ист како кај Т-Хоум (т.е. дали има шум, каснење на звук..)?
  4. По која цена се наплаќаат разговорите после тие 300 бесплатни минути?
  5. На колку време се склучува договорот?
Бонус прашање за тазе приклучените: колку време се чека за приклучување деновиве? Знам дека на почетокот (па и во времето на SOLO) се чекаше со недели/месеци..

Фала.

Дојде време и јас да размислам за префрлање на DUO Extreme. Поради тоа што долго време немам претстава што е сменето во условите, а што не, ми требаат одговори на неколку прашања:

1. Колку веќе постоечките корисници на DUO Extreme на темава се задоволни со брзината на интернетот (убаво би било да се знае и далечина од централа)?
  3. Дали квалитетот на телефонијата е ист како кај Т-Хоум (т.е. дали има шум, каснење на звук..)?
Бонус прашање за тазе приклучените: колку време се чека за приклучување деновиве? Знам дека на почетокот (па и во времето на SOLO) се чекаше со недели/месеци..

Фала.

Јас користам ДУО Плус, Со 300 минути разговор кон останатите мрежи, кон Он тел е бесплатно. По надминувањето на минутите плаќаш по редовна цена на Он тел импулси (види на страната на ОН нет). Во 300 минути не се вклучени разговори кон мобилната мрежа. Префрлањето од Т-хоме на ДУО е бесплатно. Интернетот ми е 30 ГБ. Досега се е во ред и телефонијата и интернетот. Брзината која ја пропишуваат во мојот случај е 8 мегабита, не може да се постигне , но тоа зависи и од линијата што ја поседуваш дали и колкав проток на инф. овозможува. Меѓутоа приближно се постигнува. Ако сумирам на крај би кажал дека најпрво бев на Соло една година, еве веќе година сум на ДУО Плус и генерално многу сум задоволен од понудата и на телефонијата (за која не осетив дека нешто е променета, т.е функционира одлично, бројот е стариот, а интернетот исто така стабилен и во рамките на очекувањата. Единствено ако нешто фали барем пред една година, кога започна оваа услуга беше спорото приклучување, за кое велеа дека затоа што е почеток така морало да биде. Се надевам дека сега и тоа оди побрзо.

Фала.

1. Брзината на DUO EXTREME е добра
2. Да, лимитот е 1000ГБ
3. Квалитетот на телефонијата е одличен, нема ни шум, ни каснење на звук
4. 0,6 денари без ДДВ евтина тарифа кон сите фиксни, 0,9 денари без ДДВ нормална тарифа кон сите фиксни, 7 денари без ДДВ нормална и евтина тарифа кон сите мобилни оператори
5. Договор се склучува на 1 година.

За приклучување колку се чека неможам да ти кажам зашто јас имам ставено од пред 1 година, ама сигурно нема да чекаш колку што чекав јас да ме приклучат (на 2 октомври склучен договор, а интернет ми приклучија на 8 јануари :) )

Дали квалитетот на телефонијата е ист како кај Т-Хоум (т.е. дали има шум, каснење на звук..)?
Квалитетот е вообичаен, т.е. нема разлика. Едино има проблем да се јавиш дома од друг телефон. Од 5 вртења, 4 пати покажува зафатено, а у ствари не е. Дали е до капацитетот, дали до местото (Бутел) не знам, важно е проблем и честопати нервира, посебно кога треба итно да се јавиш дома.

Колку веќе постоечките корисници на DUO Extreme на темава се задоволни со брзината на интернетот (убаво би било да се знае и далечина од централа)?
Последните месец, два конекцијата знае да зеза, честопати и да снема конекција или да се намали брзината толку да ниту гугл се отвора. Премногу често последниот период, може да се каже секој ден и тоа повеќепати. Централата најверојатно е во Чаир, не сум сигурен.

Но веројатно и другите провајдери имаат проблеми па...:toe: да не претерувам и ситничарам...али состојбата во населба Бутел е таа. Можи во другите делови од Скопје е поинаку, постабилно.

Квалитетот е вообичаен, т.е. нема разлика. Едино има проблем да се јавиш дома од друг телефон. Од 5 вртења, 4 пати покажува зафатено, а у ствари не е. Дали е до капацитетот, дали до местото (Бутел) не знам, важно е проблем и честопати нервира, посебно кога треба итно да се јавиш дома.

Последните месец, два конекцијата знае да зеза, честопати и да снема конекција или да се намали брзината толку да ниту гугл се отвора. Премногу често последниот период, може да се каже секој ден и тоа повеќепати. Централата најверојатно е во Чаир, не сум сигурен.

Но веројатно и другите провајдери имаат проблеми па...:toe: да не претерувам и ситничарам...али состојбата во населба Бутел е таа. Можи во другите делови од Скопје е поинаку, постабилно.

Јас сум задоволен од дуо ехтремот инаку јас ги немам тие проблеми кои ги има Lurtz секогаш од прва звони инаку живеам во населба Скопје Север пред некој ден имаше проблем немав сигнал а ниту интернет но на кратко некаде 30 минути од техничка ми кажаа дека им паднал свичот во самата централа која се наога во Чаир

Abe i da stavat internet televizija i da ne stavat, isto ni se faka.. Kvalitetot na slikata ke bide ist ili poslab od kablovska, a sigurno i ke bide poskapo. Sega za sega, koj ima uslovi samo satelitska se isplati. Inace vo vrska so internetov na DuoExtreme ja sum relativno zadovolen.. Negoranicen internet, i ne se zamaram so ke simnam, kolku ke dremam na internet, a i dosta brz e.

Не е тоа интернет телевизија што ќе го ставаат он нет. За квалитетот ке биде сигурно подобар од кабловска зошто самиот пренос на сигналот е дигитален и се тоа ке оди преку антена.

И јас сум во Бутел и немам такви проблеми, телефонот си е супер. И кога се јавувам дома од друг телефон нема никакви проблеми. Види во Он нет што е проблемот, зашто сите што ги знам што имаат DUO EXTREME во Бутел телефонот им е супер.

И кај мене ги има истиве проблеми и кога им се јавив во техничка ми кажаа дека имам вирус на компјутерот и затоа споро ми отварал, а дека за проблемот со телефонот прв пат слушаат! А јас сум во центар, што би значело дека сум на различна централа. Последните месец дена кај мене особено навечер е спор интернетот, некогаш и не отвара сајтови, паѓа конекцијата, а за телефонот исто често не може да ме добијат. Не знам што е проблемот :toe:

И јас сум во Бутел и немам такви проблеми, телефонот си е супер. И кога се јавувам дома од друг телефон нема никакви проблеми. Види во Он нет што е проблемот, зашто сите што ги знам што имаат DUO EXTREME во Бутел телефонот им е супер.
Проблем со зафатеност на линијата има и една колешка од Бутел 2 (ја сум Бутел 1). Интернет конекцијата, еве сабајлево...торенти симнува брзо, но вчитување на страна (било која) е проблем. Често не може да ја вчита целосно. А ако се јавам во техничка тоа е уште поголем проблем. Тие луѓе не помагаат со нивното "исклучи модем од струја, исклучи телефонот-остави само модемот...". Затоа и избегнувам да се јавувам кај нив, едноставно техничка поддршка скоро и да не постои. Неколку години сум кај нив и знам како функционираат со јавувањата, многу слабо:toe:

И кај мене ги има истиве проблеми и кога им се јавив во техничка ми кажаа дека имам вирус на компјутерот и затоа споро ми отварал, а дека за проблемот со телефонот прв пат слушаат! А јас сум во центар, што би значело дека сум на различна централа. Последните месец дена кај мене особено навечер е спор интернетот, некогаш и не отвара сајтови, паѓа конекцијата, а за телефонот исто често не може да ме добијат. Не знам што е проблемот :toe:
Дефинитивно значи не е до централите. Тебе ти велат вирус, мене она погоре...не знам, многу е тешко да ги натера човек да дојдат и проверат линии, жици, бандера...:toe:

Проблем со зафатеност на линијата има и една колешка од Бутел 2 (ја сум Бутел 1). Интернет конекцијата, еве сабајлево...торенти симнува брзо, но вчитување на страна (било која) е проблем. Често не може да ја вчита целосно. А ако се јавам во техничка тоа е уште поголем проблем. Тие луѓе не помагаат со нивното "исклучи модем од струја, исклучи телефонот-остави само модемот...". Затоа и избегнувам да се јавувам кај нив, едноставно техничка поддршка скоро и да не постои. Неколку години сум кај нив и знам како функционираат со јавувањата, многу слабо:toe:

Дефинитивно значи не е до централите. Тебе ти велат вирус, мене она погоре...не знам, многу е тешко да ги натера човек да дојдат и проверат линии, жици, бандера...:toe:

Исто е и кај мене, торентите одат супер, на спид тест дава супер брзина, ама страните и скајп прават проблем. Сега нагаѓам и ги молам тие што знаат повеќе да не ми се смеат, ама може има врска со некои прокси сервери или како и да се викаат, зашто кога за нешто работи, за нешто не имаше некаква врска со серверите. Или не? :pipi:
За техничката ја постирав веќе сликава, ама еве ја пак http://graphjam.files.wordpress.com/2009/02/song-chart-memes-time-phone-tech.jpg
Со жиците и бандерите има голем проблем затоа што се' уште се под надлежност на t-home, он нет не се грижат за нив, кај мене беше огромен проблем кога ми менуваа прозори и го пресекоа кабелот зашто беше стар, ставија нов кабел под прозор и после не сакаа да дојдат од телекомуникации да го поврзат кабелот зашто не сум претплатник, од он нет ми кажаа дека не можат да го средат тоа, па одвај најдовме еден познат монтер да дојде да го поврзе.
Иако помина прилично долго време, уште не се баш најдобро организирани.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom