Новите пакети DUO Extreme од On.net

• Креатор на темата Креатор на темата corba666
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
iam DUO i sakam da staam +digitalna TV kolku e vaka?novata strana nema informacii za vakov paket

Јас се јавив да прашам дали ќе имаат пакет со дуото и телевизија.Ми рекоа ќе имало понатаму сега овие пакети се само за wireless интернет и телефон.

ќе има дуо екстрим QUAD (:drk::drk::drk::drk:) и тоа по "екстремен" :drk: од било кога во годините кој идат

и тоа бесплатно :pusk:

Вклучен бесплатен интернет :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud:

10GB
30GB

{многу ќе ни дојде оти}

Во цените не е вклучен ДДВ :wink:

Интервал на тарифирање на интернет сообраќај: 1MB (ајде па да си дочекаме и на 1КB тарифирање) :smir:

извадено од базата на екстремистите (http://www.one.com.mk/default.aspx?SectionID=894&pos=1)

ви пуштија на 30 души во метрополата и се посравте и корисниците и екстремистиве со тоа рекламата што вртеше 3 години ...ваков бил ...таков бил........ и на крајов .............:tv:

Дуо ехтремот и понатаму ке го има дигиталната телевизија си е посебна јас сум корисник на Дуо ехтремот и сум презадоволен а од денес сум и корисник и на боом тв конечно да ги откачам кабелтел кој не ги бива не само во квалитет на канали туку и квалитетот на сликата а од понеделник ке има и други понуди па да причекаме со коментарите

onefacec.jpg

:drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk:
:nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest: :nesvest: :nesvest::nesvest:

iam DUO i sakam da staam +digitalna TV kolku e vaka?novata strana nema informacii za vakov paket

јас денес прашав и нема таков пакет, можеш да си ставиш дигитална тв боом посебно и ќе ти стига посебна сметка. Инаку не знам што е проблемот кај мене имам дуекстреме и имам брзина од 1.63мб/с што е многу споро. што е проблемот знае некој?

Ако мислиш на ова повели :)

DSLPortStatus-GoogleChrome.jpg

каде се гледа ова може некој поточно да ми објасни пошто не се разбирам толку од компјутери :helou:

јас денес прашав и нема таков пакет, можеш да си ставиш дигитална тв боом посебно и ќе ти стига посебна сметка. Инаку не знам што е проблемот кај мене имам дуекстреме и имам брзина од 1.63мб/с што е многу споро. што е проблемот знае некој?

каде се гледа ова може некој поточно да ми објасни пошто не се разбирам толку од компјутери :helou:

не ти е споро таман е ја дома имам 1.1мб/с добро што мб ти пишува разликата тука прај ја :)

каде што ти пишува 19231 кбпс тоа е download, уплоадот стандарт е 1мбпс како и да е супер ти се синка модемот :)

не ти е споро таман е ја дома имам 1.1мб/с добро што мб ти пишува разликата тука прај ја :)

каде што ти пишува 19231 кбпс тоа е download, уплоадот стандарт е 1мбпс како и да е супер ти се синка модемот :)

како бе не е споро? па плаќам дуе екстреме за 10/мбс а добивам 1.76/мбс. ајде не мора да биде брзината 10мбс, нека биде 6 мбс или 7 мбс а не како сега не постигнува ни 2 мбс.

како бе не е споро? па плаќам дуе екстреме за 10/мбс а добивам 1.76/мбс. ајде не мора да биде брзината 10мбс, нека биде 6 мбс или 7 мбс а не како сега не постигнува ни 2 мбс.

Ме нервираш :) значи мегабити и мега бајти имаат разлика со 10 мегабити или mbps ќе симнувас со 1mb во секунда и повеќе не ме сваќај погрешно од прилика ти кажувам иначе повеќе е сам си покажа 1.6мб/с значи видија разликата кбс и кб/с или мб/с и мбпс/с

Ме нервираш :) значи мегабити и мега бајти имаат разлика со 10 мегабити или mbps ќе симнувас со 1mb во секунда и повеќе не ме сваќај погрешно од прилика ти кажувам иначе повеќе е сам си покажа 1.6мб/с значи видија разликата кбс и кб/с или мб/с и мбпс/с
море човек он убаво си пишува има брзина од 1.6 Mb/s (мегабита), а треба да има 10Мb/s (мегабита).
сликата не е од него. од друг е ставена, он прашува како да провере како е кај него.
да беше 1.6MB/s (мегабајти) ќе беше ок.

и пишете мегабајти со големо B, мегабита со мало b.
1 бајт = 8 бита

море човек он убаво си пишува има брзина од 1.6 Mb/s (мегабита), а треба да има 10Мb/s (мегабита).
сликата не е од него. од друг е ставена, он прашува како да провере како е кај него.

1 бајт = 8 бита

Побарај ќе видиш прашај друг ќе ти каже види модемот се синхронизира на 19мбпс а мб ти е мегабајт не мегабити :) ни ти ни сваќаш ама нема проблем не сме тука да се расправаме онака само збориме :) а и да напоменам бпс е бајти во секунда и мала и голема буква нема разлика затоа имаш мбпс и мб/с или кб/с кбп/с :) примети кога има во услугата како ти кажува :)

1 бајт = 8 бита

точно таак ти ме разбра и ако ви кажам дека со оваа брзина сум веќе 1 година и он-нет не сакаат да ми го решат проблемот јас немам повеќе причини да останам кај нив зашто плаќам за брзина од 10/мбс а добивам едвај 2/мбс а цената на дуекстреме е 1.700 денари па видете колку поскапо ја плаќам услугата а они изгледа на некој му пуштаат добар интерент и брз а на некој не. затоа што имам другар на 100 метри од мојата зграда има брзина од 8/мбс така да чао оне или он-нет кој и да си не те бива.

Зоте, убаво ти вика нуб.

Ја на пр. имам 4Mbps konekcija , a downloadot mi e 510 kb-s

Toa znaci deka za 2 sekundi siminja 1 megabajt.

Znaci, 4 mega BITA, simnuva so pola mega BAJT vo sekunda.

Koga mi se namaluva konekcijata na 256Kb/s (kilo BITA vo sekunda)
Simnuvam so 30 kb/s (kilo BAJTI vo sekunda)

1 BIT = 8 BAJTI

ne tvrdam ali mislam deka on net ili kradat ili imaat problem so presmetuvanje na potroseniot internet.momentalno imam duo lite(predhodno imav extreme) i uste na pocetok pred 20 noemvri na smetkata za paketot na internet mi stoi deka sum potrosil 2 giga nad tie 10 koi idat so duo lite a do taa data 20 noemvri nemav potroseno ni 5 giga (4 i kusur potocno) i do krajot na mesecot ne gi imav ni potroseno tie 10 giga kamoli da sum gi nadminal(poslednite denovi proveruvav namerno).
sega nesto sto ne mi e jasno kako moze nivniot brojac da presmeta deka sum potrosil 2 giga nad tie 10 koga i samite tie deset uste ne sum gi potrosil?what the hell koja e logikata pisuva 180 denari nadminat soobrakaj na internetot (pred da gi potrosam tie 10) a istovremeno proveruvam na mojot account sum potrosil 4 giga i kusur.
what the fuck is problem here One?
jas osven deka ne gi biva za prorocici drugo neznam kako da gi opisam posle ova.na ovaa smetka ke i dodademe tolku na onaa ke i dodademe onolku taka od prilike ide izglea.
inace utre ke im se javam na tehnicvka sluzba i ke im kazam deka ne gi biva za prorocici.

ne tvrdam ali mislam deka on net ili kradat ili imaat problem so presmetuvanje na potroseniot internet.momentalno imam duo lite(predhodno imav extreme) i uste na pocetok pred 20 noemvri na smetkata za paketot na internet mi stoi deka sum potrosil 2 giga nad tie 10 koi idat so duo lite a do taa data 20 noemvri nemav potroseno ni 5 giga (4 i kusur potocno) i do krajot na mesecot ne gi imav ni potroseno tie 10 giga kamoli da sum gi nadminal(poslednite denovi proveruvav namerno).
sega nesto sto ne mi e jasno kako moze nivniot brojac da presmeta deka sum potrosil 2 giga nad tie 10 koga i samite tie deset uste ne sum gi potrosil?what the hell koja e logikata pisuva 180 denari nadminat soobrakaj na internetot (pred da gi potrosam tie 10) a istovremeno proveruvam na mojot account sum potrosil 4 giga i kusur.
what the fuck is problem here One?
jas osven deka ne gi biva za prorocici drugo neznam kako da gi opisam posle ova.na ovaa smetka ke i dodademe tolku na onaa ke i dodademe onolku taka od prilike ide izglea.
inace utre ke im se javam na tehnicvka sluzba i ke im kazam deka ne gi biva za prorocici.

Толку си потрошил уплоад и доунлоад се мери да знаес не е ко телекабел само доунлоад :) а ако не верувас симни си програмче за гледање ду метар мислам беше и ќе си гледаш што колку трошиш :)

Се јавувам во Он Нет секој различно ми кажува. Дали има Duo Extreme во Автокоманда? И дали планираат да се зголемат овие 30 гига, дека циткарам ќе се кревала брзинава на 8мб

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom