Не бе викаш еден очајник кој секој ден трола со теории на заговор и ќе те убедува дека е во право иако е жив неписмен за архитектура.
Ами јас не те убедувам дека сум во право, си изразувам свој став... дури и воопшто ништо не ми значи твоето мислење (мислење хахахх)
Дали во поново време, поради неконтролирано котење на цицачите, државната цицка лачи млеко во прав, увозно, можеби грчко !?
Бидејќи архитектурата е второстепена тука надвор од квалитетот на изведеното и изграденото.
Ниту е форумот збиралиште на архитекти ниту пак правото за постирање се ограничува на соодветната професија.
Оди на подфорум ТВ и Филм, иљадници постови, а глумци, режисери и дипломци на драмски ни за лек...е јеби га...

Дали се естетски издржани или не е прашање на перцепција, вака на прв поглед арни ми делуваат ама секој си има свој вкус...
Исто како и Хитлер,Мусолини,Чаушеску,Сталин,Ким Ил Сунг...сите тие си имале проекти за инстант “пролепшавање“ на главните градови кои официјално симболизирале државно-идеолошки ситуации...
Но останува фактот дека нарачател на проектот е политичко-економската олигархија, исто како и кај наведените примери од минатото, бидејќи тие сметаат дека така треба да биде и ги фрчи осетот за естетика...никој не ги прашал оние кои ќе го поднесат теретот на тој проект дали се согласни.
За плаќање? Скапо било? Имало други приоритети? Деца умирале ради шо нема услови за лечење, болници со по 2 чучавци на 100 легла? Заеби брат, ќе им продадеме троа патријоцко-домољубна помија на робовите и ќе си пиеме кафенце и Хенеси на разубавени плоштади...нема логика да паркираат супер-луксузни возила до некакви застарени објекти кои им го понижуваат осетот за естетика...
Робови ко робови бе...не само што ќе платат и преплатат него и ќе не обожаваат ради тоа...