Не лупетај, портата ќе се вика „Порта на независноста“ или „8ми Септември“. Ќе симболизира тоа што Македонците по долг период живеат во независна држава.
Алексо, мислим дека поише би одговарало да се вика "Порта на неизвесноста" :smir:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не лупетај, портата ќе се вика „Порта на независноста“ или „8ми Септември“. Ќе симболизира тоа што Македонците по долг период живеат во независна држава.
Кога ќе го качуваат Александар на плоштад ако знаеше некој?
Насетувам дека ќе биде наскоро по активностите на фирмата за монтажа.![]()
И Александар е тука, ама нема да кажам кај го чуваат.Еве неколку неколку извадоци од весници кои шпекулираат со терминот:
http://daily.mk/cluster3/a5059ad122b2d46473ceb5ef3d83c4a2/717586
http://daily.mk/cluster3/73150380dd238dbef9a1db2d9da20c33/706118
http://www.vest.com.mk/?ItemID=24897BBC08266F4AA873B7230C419CAF&arc=1
Инаку чинам во 2009 имаше најава дека ќе биде готов до втора половина на 2010 година.
Годинава имаше најави дека ќе е готов догодина, а имаше и такви кои велеа дека ќе е готов пред крајот на оваа година.
Некои пак велат дека ќе го постават пред изборите, други пак дека Александар ќе се постави последен и со него ќе се заокружи проектот Скопје 2014.
Јас лично мислам дека Александар ќе стигне во Македонија во јуни или јули (војниците се веќе во Македонија), а не мислам дека пред септември споменикот би можел да е целосно готов.
Градежните работи на плоштадот Македонија се интензивирани за да се стигне, споменикот на Александар Македонски да се постави пред 5 јуни
![]()
Споменикот на Александар Македонски треба да се постави на плоштадот Македонија пред почетокот на изборите. Градежните активности се одвиваат со забрзано темпо и се очекува, најголемиот споменик, висок дванаесетина метри да се исправи на плоштадот пред 5 јуни. Информациите за Press24 ги потврдија и работниците кои ги затекнавме на терен. Велат, се работи интензивно за да се постигне во рамките на предвидениот рок. Интенциите се пред почетокот на изборите да се постави само бронзената статуа, а подоцна да се доврши фонатаната и останатите детали.
Споменикот на Александар заедно со коњот е висок 12 метри. Има и постамент кој е речи си готов,со што висината ќе надмине 22 метри. Вредноста на целиот проект граѓаните ќе ги чини 4,5 милиони евра, а е дело на академската скулпторка, Валентина Стевановска.
Споменикот на Алексаднар Македонски на плоштадот Македонија е централен елемент од проектот Скопје 2014 и предизвика најмногу полемики во јавноста, како во земјава, така и надвор од неа.
Инаку изгледот на споменикот на Александар Македонски, Press24 го објави уште пред неколку дена.
![]()
Мое мислење во врска со споменикот на Александар е дека тој ќе се постави после одлуката во Хаг, без разлика на исходот. Што ќе рече октомври или ноември. Ако ни тогаш не се постави тогаш најверојатно ќе се чека решение на пробемот кој грците го имат со нашето име.
Алексо, мислим дека поише би одговарало да се вика "Порта на неизвесноста" :smir:
И Александар е тука, ама нема да кажам кај го чуваат.
Како што вели еден извор:
http://www.press24.mk/story/makedonija/spomenikot-na-aleksandar-makedonski-na-ploshtadot-pred-izbori
Знаеме дека сте горди после векови силувања да ве силуваат вашите . ПФфффф ... како се осмелува некој друг сем нашите господари да не ебе в газ.
А бе не смееееееее бе никој друг да ни писне . Зоштно не силувале - а бе ајде . Толку време чекавме да се родат нашу ебачишта и сега пекаме дека не ни убо. НЕ ЕБАТ НАШИ БЕ ! Тачка ! И треба да си горд со целото битие после векови сексање од други конечно не ебат наши. И треба да ти е арно - Тачка .
И ние треба да се гордееме .
ЕРЕТИКУ !!!!
Што ти значи братско лупетање, ако не е едниот одма другиот на помош за да стропа што повеќе зелени. Од ептен уметнички и архитектонски аспект го одбрани постот на брат ти алал да ти е.
Не биди помизерен од батети и еднаш пробај да си поќутиш каде што не си способен да реплизицираш онака како што треба и е складно со правилата.
Дечкиве не е Македонец,Влав си е.. и ти очекуваш Влав да ти подржува нешто што е за Македонците или некој споменик од Македонската историја..не ! па и у право е , и ја да би живеел у "Република Влашка " ќе бев против нивни споменици,само нема таква држава јбг..
најдолните како Индијци и Филипинци
Расизам на дело, демократија у душа. :helou:
Ај образложи ( не ми глуми Итар Пејо)
Што да ти образложам? Ти објасни зошто Индијците и Филипинците се најдолни, и btw кажи кој се најгорни.... Тој што не ги почитува другите, не смее да бара почитување од другите. That simple.
Филипинците и Индијците се најдолни бидејќи живеат во екстремно сиромашни земји и се третирани како робови само за да преживеат чисто само да ти стане јасно на кој ранг сте (факт deal with it). Тука нема да влезам дали ги почитувам како народ или не од проста причина- не сум живеел со нив, не сум комуцирал со нив, ниту сум имал контакт со нив. .
Следен.
чисто само да ти стане јасно на кој ранг сте (факт deal with it).
Ем не си имал контакт со нив, ем знаеш дека се најдолни. Како тоа, бе?
Плус прогуглај малку дали Индија е сиромашна земја....
The Economy of India is the tenth largest in the world by nominal GDP
http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_India
Кои бе тоа СМЕ? И кој си ти да НЕ рангираш, жити Бога? И каква тоа врска има со темата?