Нови регистарски таблички од 01-01-2008

• Креатор на темата Креатор на темата dungeon master
  • Време на започнување Време на започнување
Momci...:pos2: ...de be pamet malku...
Hehehe...sekogas analiticki pristapi koga razgleduvas nekoj `problem`.
Tablickite kaj nas gi menuvaat pred krajot na fiskalnata god. za da se sleat pari u budjet :toe:
Ima nekoja dupka sto treba da se popolni,i nasite finansiski eksperti ke ja popolnuvaat na univerzalna finta!Se e toa videno i probano vekje niz svet.
Uslovno 1.000.000 vozila po 25eu = 25 miliona eu priliv u budzetot.
Samo taka razgleduvajte ja i prifatete ja ovaa odluka,zaradi toa tablickite moraa da se smenat po nekolku pati vo sekoja balkanska drzava.Pari trebaat!
E sega...:toe: ...vo zemji kade sto vladite go pocituvaat zakonot ovoj dribling ne se koristi...pa zatoa moze da vozis na stari tablicki dodeka sakas...posto tie se zakonski od drzavata postaveni.
Lesno e neli???:pos2: :pos2: :pos2:
Poteg G6B12...pari ni trebaat.
Isto e i so onaa najavata za zabrana na pecenje na rakija od Imer Selmani...ludo e da pomislis deka nema da pecat rakija lugjeto u Makedonija...nego oni bi da go `oficijaliziraat` i drzavata da si ja zeme akcizata.
Prosto...Grujo...resil max da ni gi zeme parite za danoci...vo site mozni sferi! :smir:

Лепенки лепеа ако го имаш она кодот МК, врз него...
Затоа и се вратив од Богородица еднаш, мамата нивна циганска...Се затрча колегата ти грчки, ќе лепи златниот...
E sega ce treba da lepi malku povise, samo ne znam kako ja smislija nasive rabotava, dali ce pravat komsiive pak problem :)

Bas super. Ke si zalepam crveno znamence so MK (mi go dade eden fraer pred nekoj den), mesto plavoto gomensto EU - trkalce.
Da te predupredam deka ne smees da dodavas nisto na tablicata ili da prepravas oti mozes da dobies kazna, kako nekoi sto lepea zvezdi i lavcinja :), selska moda mislam, dosle na vlast pa da sepofalat

Da te predupredam deka ne smees da dodavas nisto na tablicata ili da prepravas oti mozes da dobies kazna, kako nekoi sto lepea zvezdi i lavcinja :), selska moda mislam, dosle na vlast pa da sepofalat

Се согласувам дека е селска мода лепење на лавови и звезди ама... (како што пишува во текстот) наместо македонско знаме стават европско, јас ќе бидам прв кој ќе залепи македонско знаме и нема да го почитува законот бидејќи:

1. Не сме членки на ЕУ.
2. И да би биле, пак ќе можеме да го имаме своето знаме на таблицата, како што е во Полска.

http://pl8s.labe.pl/PL/images/PL/PL2000-rc-SR20988.jpg

Ама, како што би рекол Струмикс, ние се правиме поголеми католици и од Папата, башка, ни продаваат топла вода кога во секоја една земја од Европа валидни се дури и првите таблици, да не зборуваме за поновите кои немаат врска со Европа!

Во Каталонија, оние кои се чувствуваат каталонци, на шпанската кратенка Е под европското знаме, лепат CAT! Не можам да најдам слики, ама низ Барселона и селата е преполно со вакви коли! Илегално е, ама луѓето се противат!

В Полша това беше така до 2004 година. След 2004-а са зад'лжени по договора за прис'единјаване к'м ЕС да са с Европејското знаме. Това на снимката е знаме на автомобил регистриран преди 2004-а година. Така е в'в всички новоприети страни, преди прис'единјаването се използва знамето на д'ржавата, а след прис'единјаването - европејското знаме.

А бе,

Мерцедесов е од 2006, па како може да има знаме на држава, а не на сојузот, а?

Еве уште една Астра која сигурно е произведена по 2004.

Вектра сигурно 2006/2007 со такви табли

z4 од 2006 со истите табли.

И ако уште не веруваш, како може овој Мерцедес, кој сигурно е 2005/2006 ако не е и понов, да има вакви таблици?

И трескај глупости веќе на темава, терај политика со ЕС. Гледаш дека комунистите во Бугарија те лажат.

Таја вектра е модел, дето се произвежда от 2002-ра. И не искам да спорја за нешта, дето с'м ги виждал с очите си. Живеја в град на Черно Море и тука с чуждестранни коли лјатото е п'лно. И по-леко с това обр'штение татарче
Ето ти да прочетеш. Аз лично знамена на д'ржави не виждам
Обштите характерискики на регистрационните номера за страните, членки на Европејските обштности са установени с Регламент (ЕО) № 2411/98 на С'вета на Европејскија с'јуз от 3 ноември 1998 година. Документа регламентира признаването в'в в'трешнија трафик на Обштността на отличителнија знак на д'ржавата-членка, в којато са регистрирани моторни превозни средства и техните ремаркета.
Отличителна за Европејските регистрационни номера е светлоотражателната синја лента в левија крај на табелата, в'рху којато са изобразени 12-те ж'лти звезди от флага на Европејскија с'јуз и под него комбинација от една до три главни букви на латиница, показвашти д'ржавата-членка, в којато е регистрирано превозното средствo

http://en.wikipedia.org/wiki/European_vehicle_registration_plates

Спис'к'т е актуален, а като цјало спор'т е безмислен, само това обр'штение татарче ме предизвика да го проведа.

Поздрави:smir:

Многу кажа, ништо не рече.

Мерцедесов е од 2005 најрано произведен, како може да има знаме од државата, а?

Ајде објасни ми? :)

Едит аз много казах, ама кој да чете? Тија табели може да са останали, да са били штамповани по-рано и се използват докато се изчерпјат. Закона с'м го цитирал јасно, приемат ли една страна в ЕС, тја спира да произвежда от старите табели, слага всички дето са направени и почва да слага от новите. Гледам само полски автомобили показваш. Може полјаците да са имали много останали от старите и затова да са прод'лжили малко след 2004 да ги слагат, нјаколко месеца. На сегашно време се поставјат само табели с'с знамето на ЕС. И линк'т в Уикипедија го потв'рждава това.
Пробвах да се отнеса като човек, штом искаш с лошо, нека е така.:toe:

Едит: Бјах ти писал фиромец в началото на поста, ама ајде да не ти се вр'звам, че ште обидја хора тука, дето не заслужават.

Добро, јас еве ќе ти се извинам јавно што те нареков така (збор кој те навреди), бидејќи поголемиот дел од бугарските дискутанти на форумов не се културни како тебе (а јас навикнат на нив), па во интерес на конструктивните дијалози на темава сакам да продолжиме со муабетите.

никсон има се гледаат доста коли тука во гемранија со полски регистарски таблици, и до сега немам видено ниту една кола која е со полски регистарски таблици а на регистрацијата го има знамето на ЕУ на еден од краевите.

Нека се отнасјаме като доброс'седски хора. Аз казвам само каквото с'м чел. Може и да не е така. Важно е и в споровете да се уважаваме!:smir:

Никсон конструктивна е дискусијата. тоа што ти едно си читал а јас гледам друга де факто ситуација не значи дека се караме или си копаме очи.

А има некој пример како би изгледале македонските таблици? И како ке се менуваат, по кој редослед? Или со регистрирање на возилото ке менуваат и таблите? Мама им ебам 25 евра за табли, 5 евра за сообраќајна = 30 евра + во регистрацијата. Ама тоа е ке се плати.

Никс'н, знам што пишува во Википедија, но вистината е сосема друга. Еве за доказ уште неколку фотографии, од автомобили кои дефинитивно се произведени 2005/2006.

vbmenu_register("postmenu_977271", true); vbmenu_register("postmenu_977271", true);

Attachments

• DSC02883.JPG
    DSC02883.JPG
    93,3 KB · Прегледи: 102
  • DSC02884.JPG
    DSC02884.JPG
    78,5 KB · Прегледи: 100
  • DSC02885.JPG
    DSC02885.JPG
    86,7 KB · Прегледи: 98

Kajgana Shop

Back