Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Чунки многу паметни милси изнел мислителов и аналитичар па заслужил да бидне поместен на форумов.
Се правела ,,нова,, олигархија?
Значи има и стара ако се правела нова? А кај е да каже и за старата да ја осуди и неа па нека ја суди и новата.
А кој ја направи старата и остави на улица 300.000 души?
Се партизирало судството? А било некогаш, т.е. последните 60 години непартиско?
Заклучок: Ако олигархијата е создадена од СДС тогаш е добра и продуктивна, ако судтвото и судиите се од времето на комунизмот и реформираните комунисти од СКМ-ПДП(СДС), тогаш се непартиски и професионалци во спротивно сите се партиски кадри, ако се појават некои дечки кои размислуваат со своја глава и различно од ,,независните,, ,,транспарентни,, ,,експерти,, тогаш тие се партиски пиони-мора да постојат само едни експерти, новинари и аналитичари.
toa e. vo div zapad rastam jebiga.skim si takav si.ako ako site vo makedonija se makedonci za meneUh izvini jas mislev deka si nekoja vukojebina al d mu kazes na profesorot po Makedonski da ti gi vrati praite pod itno... oti vaka zimi ti izgledas ko da si od planina simnat i odma na lap top te staile. Kakov Makedonec si ako ne si go postuesh i znaesh jazikot i pravopisot ne ti e sram jas bolje da pishuvam od tebe a za rymz da ne zborime ???? :smir:
И дај еднаш престани со тие 60 години....ебаго.
Во тие 60 години живееле и две твои претходни генерации.
Се срамиш од нив ?
:raz:Значи немало стара олигархија, имало нова...Кој ги запусти сите фабрики?Кој е одговорен за ТАТ, за сите промашени зделки и штетно потпишани договори досега?Кој го шитна Фершпед за без пари народски кажано?Кој ја направи најматната приватизација во Македонија, која приватизација допринесе за енормно збогатување на одредена мала клапа на шизици, кој денеска милуваат да ги наречат олигарси?Сигурен сум, дека Штерјо кога ќе се слушне и види на ТВ за него и олигархијата, се гордее на моќта која ја поседува..Јас не сум ни за нова ни за стара олигархија..Јас мислам дека би било во ред, и чесно (барем, кон оние кои останаа на улица поради таквата приватизација), да се испитаат барем 90 проценти од сите матни зделки потпишани досега и да се амортизира колку што може повеќе штетата од таа мрачна Македонска приватизација, мислам дека оние оштетените, би биле минимум задоволни ако гледаат дека тие што му го зеле лебот одговараат пред законот, и дека всушност постои правна држава...Треба да се сечат пипците на Октоподот, и да се почни да се работи за државата.Доколку имало такви кои ќе предупределе и ќе ја кажеле вистината тогаш....денес немаше да зборуваме за олигархија.
И дај еднаш престани со тие 60 години....ебаго.
Во тие 60 години живееле и две твои претходни генерации.
Се срамиш од нив ?
:raz:Значи немало стара олигархија, имало нова...Кој ги запусти сите фабрики?Кој е одговорен за ТАТ, за сите промашени зделки и штетно потпишани договори досега?Кој го шитна Фершпед за без пари народски кажано?Кој ја направи најматната приватизација во Македонија, која приватизација допринесе за енормно збогатување на одредена мала клапа на шизици, кој денеска милуваат да ги наречат олигарси?Сигурен сум, дека Штерјо кога ќе се слушне и види на ТВ за него и олигархијата, се гордее на моќта која ја поседува..Јас не сум ни за нова ни за стара олигархија..Јас мислам дека би било во ред, и чесно (барем, кон оние кои останаа на улица поради таквата приватизација), да се испитаат барем 90 проценти од сите матни зделки потпишани досега и да се амортизира колку што може повеќе штетата од таа мрачна Македонска приватизација, мислам дека оние оштетените, би биле минимум задоволни ако гледаат дека тие што му го зеле лебот одговараат пред законот, и дека всушност постои правна држава...Треба да се сечат пипците на Октоподот, и да се почни да се работи за државата.
Точно така..А и октопод не се ствара за 1-2 години..За октопод е потребно минимум 3-4 години за ефикасно да се инсталира во системот..Времето ќе покаже дали Груевски ќе му ги пресече пипците на Бранковиот октопод, или ќе го остави на раат..Пипци на октоподот не се сечат со стварање нов октопод,кај и да е тие два ќе се сретнат и ќе се размножат за што веќе постојат индиции.![]()
Точно така..А и октопод не се ствара за 1-2 години..За октопод е потребно минимум 3-4 години за ефикасно да се инсталира во системот..Времето ќе покаже дали Груевски ќе му ги пресече пипците на Бранковиот октопод, или ќе го остави на раат..
kako da gi presece pipcite koga i vo dpmne imas oligarsi sto prethodno bea vo sdsm a sega se so dpmne.
oceviden primer za oligarh e eden feudalec sto odlicno pliva uste od osamostojuvanjeto na makedonija.