Нова NFS: Most Wanted

• Креатор на темата Креатор на темата Jonson
  • Време на започнување Време на започнување
Многу е тешка у пм. :)
Иначе заприметив една глупост што ја има на СИТЕ нфс наназад и никако не ја искоренуваат.
Колку и да ти бега противникот, а од друга страна ти колку и да се крашуваш (добро не на секоја кривина :D) на крајот пак ќе го стигнеш првиот. Исто така и обратно.
Кога си прв, колку и да му бегаш на вториот, маѓично он те стигнува за трката да биде изедначена и поинтересна. Незнам ова дали го приметил некој. Го има на СИТЕ нфс наназад.

Иначе заприметив една глупост што ја има на СИТЕ нфс наназад и никако не ја искоренуваат.
Колку и да ти бега противникот, а од друга страна ти колку и да се крашуваш (добро не на секоја кривина :D) на крајот пак ќе го стигнеш првиот. Исто така и обратно.
Кога си прв, колку и да му бегаш на вториот, маѓично он те стигнува за трката да биде изедначена и поинтересна. Незнам ова дали го приметил некој. Го има на СИТЕ нфс наназад.
Го нема во најреалната - Porsche Unleashed.

Играта е супер, само некако handling-от е многу тежок...или лошо напраен.

Се изнаиграв цел ден...имам најдено над 20 коли, имам завршено само една трка и имам искршено над 100 цајкани. Ваква игра ми фалеше уште од првата Most Wanted.

Кај да најдам нови стази за возење. У менито имав 5 и сите ми се минати. После го минав тој што е Lvl 10 MW и сеа не знам стази кај да барам. У менито ми ги нема.

Се снајдов ваљда. Со различна кола, различни стази?

Играва ми изгледаше премногу COOL кога ја гледав на интернет, но во реалност, малку сум разочаран.
1. Нема приказна, The Run барем приказна имаше.
2. Справувањето (вртењето) на колите. Многу боље ќе беше ако вртењето го направеа по-респонзивно. Многу мерак имам да се протнувам низ коли (traffic). Нажалост, за така да напраам морам да притиснам рачна, при што колата драстично ќе се успори и така. Нема интензитет, адреналин....
3. Каде е старото добро BMW M3 GTR E46 ?! Многу би било подобро кога оваа кола би била најбрзата, најреспонзивната кола. Не мора за многу но ете нека е нијанса побрза од сите други коли. И онака премногу не-реалистични елементи внеле, со оваа работа бар би ја оправдале..

Еве еден гејмплеј, каде мојот 6 јадрен Phenom II X6 1055T 2.8 GHz (9MB Cache) неможе да се справи со играта. (графичката карта е HD 7770, резолуција 1440х900, медиум детали со исклучен motion blur). Без разлика колку да намалам сетинзи, кога ќе има повеќе коли фрејмрејтот паѓа на околу 20 слики во секунда. Каква срамота. Ебате глупите конзоли. Немаат ни 1/4 од моќта на еве, лично мојот компјутер а се оди безпрекорно. Ги мрзи идиотите уште 2-3 дена да поработат на оптимизација за PC, си викаат имаат сите i7-мици.

Кај да најдам нови стази за возење. У менито имав 5 и сите ми се минати. После го минав тој што е Lvl 10 MW и сеа не знам стази кај да барам. У менито ми ги нема.

Се снајдов ваљда. Со различна кола, различни стази?
Да.
Со win. XP може?
Не.

Ко шо читам сите се жалат од вртењето а?
Ај вечер ќе пробам да ја пробам (ако измкнам време) па ќе пресудиме.
Иначе, ако не се врти добро не трчајте одма вие хипстерите со коментари “ак не ви чинит не играјте, не те бива затоа, ќе се навикнеш херп дерп ;)“ , може стварно не го бива, а ако нешо не го бива не е поентата навиката.
Ај да не јадам гомна пред време и ја ќе видиме.

Ко шо читам сите се жалат од вртењето а?
Ај вечер ќе пробам да ја пробам (ако измкнам време) па ќе пресудиме.
Иначе, ако не се врти добро не трчајте одма вие хипстерите со коментари “ак не ви чинит не играјте, не те бива затоа, ќе се навикнеш херп дерп ;)“ , може стварно не го бива, а ако нешо не го бива не е поентата навиката.
Ај да не јадам гомна пред време и ја ќе видиме.
Нема врска ова со вртењето.... Иако е малце терсене, вртењето е добро и се учи... ( некој уште треба да научи да користи кочница и рачна )

Ради ова ја изгасив Shift 2 уште по третата трка. Возам 98% по зелената линија, значи скоро перфектно, а на Easy mode цело време во врат ми дишат. Нема смисла... :)

Ќе ја пробам утре јас на волан да видиме како се однесува, јесда The Run беше шит во однесувањето на колите, како тенкови...
Штета ја нема Forza Horizon за PC, прав пример како треба да изгледа полуаркадна игра во денешно време.

Ради ова ја изгасив Shift 2 уште по третата трка. Возам 98% по зелената линија, значи скоро перфектно, а на Easy mode цело време во врат ми дишат. Нема смисла... :)

Ќе ја пробам утре јас на волан да видиме како се однесува, јесда The Run беше шит во однесувањето на колите, како тенкови...
Штета ја нема Forza Horizon за PC, прав пример како треба да изгледа полуаркадна игра во денешно време.

Pa ista e, aj bmw-to vo the run izgledase I golemo nekako, pa si vikas golema kola so... ovde oddaleku gledas porshevo ama vrti ko tenk, ured site sme vozele, site ke naucime da ja vozime, ama kako sto spomnaa bolje filing se near-crash momentite mesto perfektno textbook so rucna. Ama podobra mi e mene od The Run, I sve ponazad do Carbon.

Топ игрица ! :cool:
- Од NFS сериалот. - Игрите Most Wanted 2008, Shift1/2 и Most Wanted 2012 се најдобри ! :sneaky:

Не е лоша ја пробав вчера малце потешка е сепак интересна е. А ме интересира како да ја зачувам играва до кај сум стасал ? Не гледам таква опција а кога ја гасам ми вика дека е незачувано ќе биде незачувано итн.. инаку цајканиве колку ме нервираат тоа е нешто неверојатно посебно ако се погоди да се пуштат во потера по мене кога испробувам некоја послаба кола. И BMW се наоѓа некаде на играва ? :)

Ја играв 10 минути и ја избришав.
Не значи дека е лоша, едноставно не можев да уживам во неа (контролите лоша комбинација од gran turismo и nfs, писито ми е очигледно старо па морав да намалам сетинзи при што играта изгледаше на underground двојката, а и колоквиумска ми е утре...).
So yeah :D

Mene pa mi se dopadna, trkite znaat da bidat dosta adrenalinski, tesni, onaka ili se butaat vo tebe, policijacite se gnasni takodze.. Dobra e.
Inaku sto e problemot so kontrolite, 5 kopcinja se, se mestaat kako I da ste vozele do sega.
Treto, ne se tolku teski kolite koga ke gi popravite, pobrzi, agilni, pomalce se smeta crashed so drugi sasiii, oanaka samo se stemnuva.
Igrata go zasluzuva toa Most Wanted. A toa ja go smetam golemo dostignuvanje vo NFS univerzumot. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom