НОВА МАКЕДОНИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата arschloch
  • Време на започнување Време на започнување
Според грчката телевизија “Антена“, нашите “пријатели“ американците понудиле решение за спорот со името “Нова Македонија“... е толку од пријателствувањето... кој има вакви пријатели, не му се потребни непријатели...

чекај де па и ти,според Грците! А не ти текна дека можеби акаат да разнишаат односи мешу нас, или да ги дискредитираат америкаците,пошо знаат што ги чека . Кој се зеза со Америкаците , го јаде стапот гарант.
а и нашиве нема шанси да го прифатат тоа име.

Јас само пренесов информација, и искажав мое мислење...

едно сум сигурен-после Букурешт нашиот праг на попустливост и флексибилност отиде нагоре!

A ако мора да се прифати некакво друго име,се чудам кој ќе излезе од Македонскиот политички естаблишмент да го предложи.?Си велам ќе пратат некој дедо како Љубиша,пред да си замине и оп ете ти нов предлог како и ново име Нова Македонија,предложено од стар дркул.:toe:

По средбата во Сочи помеѓу путин и буш, и русија со став дека треба да има компромис за името... да им ја ебам мајката, се изживуваат над една мала земја и си гледат свои интереси, а Македонија кој ја ебе...

Нова Македонија ???...тоа не беше весник???..па нели пропадна:toe::toe:..Да не сакаат пак да ја обновиме...Може грциве ќе ни помогнат...Ќе го стават Бранко Геровски за директор....
Шала на страна.Доста верувате на Грчки весници, цело време ни фрлаат патки за да се фатат нашиве за нив и да зборат.А грците тоа го чекаат , па да ја пуштат Какојани да кака како сме неконструктивни.

Јас само пренесов информација, и искажав мое мислење...
Minatata godina vo Juni, Grckite vesnici, liferuvaa informacija deka NATO(USA) ke ja pokani Makedonija vo NATO pod ustavnoto ime.....i so bidna od toa??????

Dali Grckite vesnici se za veruvanje????

NE!!!!

незнам зошто воопшто и македонскиве медиуми ги пренесуваат грчкиве весници и уште и вршат анализи и сл според нивните лаги...:tapp:

незнам зошто воопшто и македонскиве медиуми ги пренесуваат грчкиве весници и уште и вршат анализи и сл според нивните лаги...:tapp:
Поради тоа што се македонски медиуми....:toe:

Ова не е точно
ЛАГА НА ГРЧКИТЕ ВЕСНИЦИ
РУСИЈА го турка тоа НЕ АМЕРИКА:..

Русија за компромисна формула за името на Македонија
Цитат:
Москва /06/04/08

Русија настојува Атина и Скопје со посредство на ООН, да изработат компромисна формула за името на Македонија.

Ова го изјави рускиот заменик-министер за надворешни работи Владимир Титов во интервју за грчкиот весник „Катимерини”.

Москва воедно ги повикува учесниците во дијалогот да покажат максимален степен на конструктивно однесување.

Грчките медиуми објавија дека Американците го „туркаат“ предлогот Нова Македонија.

Телевизијата Антена истакнува дека владата на Костас Караманлис ја подготвува стратегијата. Утре премиерот ќе го информира претседателот Каролос Папуљас за развојот на настаните по средбата на врвот на НАТО, кога Грција стави вето на членството на Македонија во Алијансата.
makfax

Американците не призна под Македонија Грците ги изиграа амерканците веќе по трепат .
Пораката на Грција беше јасана стандарти и напредок не не интресират туку како се викаш.

Веќе секоја изјава од Грчка страна нема вредност бидејки ја прекшршија спогодбата

абре Borg_Drone, да читаш внимателно коментарите , го спомнав и тоа за русите,ти што го пишуваш...

абре Borg_Drone, да читаш внимателно коментарите , го спомнав и тоа за русите,ти што го пишуваш...

Не бе никој не те обвини тебе
Јас ги обвинив тие доле. :)
А и гледам дека и ти си го спомнал тоа, јас сум го пропуштил тој коментар....

Американците не призна под Македонија Грците ги изиграа амерканците веќе по трепат .
Кога некој ќе те изигра еднаш, тој е виновен... кога истиот ќе те изигра по втор пат, самиот си виновен... кога истиот ќе те изигра по трет пат, тогаш си глуп... а буш е познат по тоа...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom