Ноќна фотографија (ваши дела)

• Креатор на темата Креатор на темата Junior
  • Време на започнување Време на започнување
Мошне едноставно. Ставаш на најдолга можна експозиција. Апаратот потпрен на статив или слично, кликач чкрап и после се местиш напред и стоиш мирен додека трае експозицијата.
Колегата мој ми направи таква фотка кога бев на Трибјут ту Марли во парк, годинава.

Мошне едноставно. Ставаш на најдолга можна експозиција. Апаратот потпрен на статив или слично, кликач чкрап и после се местиш напред и стоиш мирен додека трае експозицијата.
Колегата мој ми направи таква фотка кога бев на Трибјут ту Марли во парк, годинава.

абе никако да ми успее дај ако може малку подетално објаснете,а можно ли е да нема доволно долга експозиција апаратот nikon l110?

Пааа... 8 секунди, тешко дека со толку кратка експозиција да направиш нешто вакво. Сега сум на работа и ја немам фотката кај што јас сум духче. Направена е со 30 секунди експозиција.

значи да не се мачам да пробувам за џабе.

Бленда f5,6 - f8, експозиција 20-30s - ISO200, тајмер 2 секунди и статив е тоа што ти треба од опремата.... другото останува ти да го направиш.

а некој совет за тие што користат обичен дигитален апарат?

еве една слика и твое мислење и совет околу ноќната фотографија
39903997.jpg
39903985.jpg

нешто како да не сум задоволна од ноќните фотографии кои се вадат со обичен дигитален апарат или нешто мене не ми оди! :toe:

Немањето можност за мануелно одредување на бленда и посебно на експозиција е она што ги спречува обичните апарати да вадат убави ноќни фотографии. Сензорите се најчесто подесени да вадат пристојни фотки преку ден, додека ноќе или под комплексно осветлување не можат баш да се снајдат најсоодветно бидејќи во тие фото апарати не се вградуваат силни процесори.

prvaizlozhba_15.jpg

prvaizlozhba_18.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom