Nokia LD-3W Wireless GPS Module

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.259
Поени од реакции
12.529
acc_ld3w_lrgm.jpg

Знае некој како работи? И од кај ги влече податоците?

znaesli kako prvo sto e ova?

поврзувањето е преку Блутут, исто како блутут слушалка, доколку си имал искуство, исто така иде и апликација симбиан апликација и потоа се останато се работи преку телефонот, дометот на блутутот му е од В2.0 т.е. максимум до 120 метри без ѕидови или 50 метри преку пречки.
Др нешто те интересира?

бајдвеј направава чини некои 60 евра, а во македонија нема да ти служи многу да така не си го губи времето евентуално ако немаш намера да го користиш во соседство.

п.с. и поновите мобилни ја имаат оваа опција.

На пример Н95?

Каде најблиску до Македонија може да се користи?

abe pravata primena na ovoj sistem e primer imash golema kompanija i preku mobilen znaes tocno kade ti se naoga toa vozilo primer rabotish so creshi i pecurki kako dedo mi, i sekoja nedela ispraka po 6-7 kamioni i znae tocno vo koj grad, na koja ulica koj kamion se naoga... Porano toa beshe vozmozno samo na kompjuter da se gleda sega nokia toa go ovozmozuva na skoro sekoj symbian telefon. Mislam deka moze i vo Makedonija dokolku postojat GPS Mapi.

А бе мртфојебо, може се разбираш у сервисирање на мобилни телефони, меѓутоа ако немаш појма од нови технологии, барем не ги дезинформирај луѓето!
NOKIA LD-3W е GPS модул што се поврзува преку блутут на компатибилен Нокиа Симбиан телефон. Инаку ГПС системот не се користи само за пратење на камионите на дедоти, сосе печурките во ниф, туку има многу поширока примена. Како на пример, навигација во кола од точка А до точка Б, Pedestrian (пешачка навигација, пронаоѓање на одредени локации со чекор по чекор инструкции во гратски подрачја, исто така како и за за планинари, авантуристи во џунгли итн.). Пронаоѓање на "Points of interest" кога си во странство и многу, многу повеќе.

Мапи за најблиску во соседството има за Грција, Бугарија, Хрватска делумно...

дали ова ти што го кажа се разликува од моето? или твоето е само поопширно па ти си попаметен? btw никот ми е некрофилија а не некрофил (неписмен).

п.с. јас напишав која е правата примена на овој систем а не за кои примени се може да служи.

Ај да не мрчиме офтопик за никот твој.
Она што ти го напиша е ко да кажеш дека апиринот лечи главоболка, додека тој има уште голем број на намени, забоболка, настинка, итн.
Работата е дека твојот пример со камините не го дефинира ГПС како систем. Во твојот пример беше наведен само една од примените како „главна” што не е неточно , но е далеку од точна.

и? тоа значи дека не знам за што служи затоа што не сум кажал поопширно. :helou:

кој од форумов денеска поручек дојде со ЛД3- модул кај мене у мобилара и ми бараше БЛ-6Ц.

колку пари те чинеше?

Да не ги имаш мапиве од Балканов? Поготово Македонија и Албанија?

Ги менуваш, не ги менуваш, ги даваш, не ги даваш, по пријатели, комшии или? :)

Posle tolku citanje pak nesvativ so e ova CUDOVO aj nekrofilija objasni PLS

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom