Ниту заклучок ниту датум за Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Па на никоја власт не и одговара ЕУ... Бидејќи ќе се отворат нови можности и верувам дека луѓето полесно би можеле да се иселат ... Тоа ќе значи крај за македонскиот народ а доминација за албанците.. Затоа можда и се форсира тоа дека не ни треба Европа..

Ама од друга страна пара е пара... Вака или онака на овој народ му требаат бидејќи беспарицата ги креира сите проблеми... стварно гадна работа која може да направи големи последици ако не се одигра правилно...

Како и да е, утре јас сум пак на работа. Кога ќе има некоја унија која ќе ми овозможи да седам дома и да земам плата тогаш наголемо ќе се заинтересирам за влез во таа унија.

Ти лично, би се сложил твојата земја да го смени името? На пример да мора да се вика република Бугарија и Тракија, или република Словенска Бугарија, или република Нова Бугарија или некое друго?

Сигурно нема да ми е пријатно но сигурно нема да се претвори во драмата на мојот живот. Вие знаете јас само кажувам лично мислење.

Со Турција проблемот не е толку исламот, бидејќи Турција е најцивилизираните исламска држава и Турците не прават проблеми никаде на општествено ниво со Турција проблемот е дека ако влезе ќе има најсилен глас во европскиот парламент затоа што има повеќе население од големите европски држави. Влегувањето на Турција во ЕУ не е толку реалност колку взаемна учтивост меѓу Турција и ЕУ. И двете имаат економска корист а турција е доволно паметна да гледа кон световното развој, а не кон исламското.Бугарите имаме навика да плукаме по Турците, но во странство им се лепим како лепак, бидејќи не се лоши луѓе и може да им се верува.Повеќе од 50% од Бугарите во западна европа се бугарски Турци и чудно е дека Бугарите и бугарските Турци во европа се најголемите пријатели, а во Бугарија има на моменти етнички расправии. Балканот влијаат чудно на луѓето. Балканскиот синдром е тап дебел и влакнест :icon_lol:
--- надополнето: 24 јуни 2013 во 02:45 ---
Словенска Бугарија - за тоа не можам да кажам ништо, бидејќи е така:icon_lol: Сети се сам "Татари" (не се точно Татари колку и да ви се сака а волжки Бугари не случајно во Азија имаше неколку Бугарија а не Татарjа) + локални Траки и Словени. Јазик вера и писменост - словенски. Има една поговорка како нешто мириса на мачка звучи како мачка и се однесува како мачка тоа е мачка.
--- надополнето: 24 јуни 2013 во 02:52 ---
"Срештнали се на полјанка, праб'лгарин и славјанка. Цуни-гуни, вади-тури, народили чукундури. Хем ебливи, хем крадливи, но нај-вече завистливи" Радој Ралин:icon_mrgr:

Нека се концентрираат само на бизнис и нека потпишат договори за трговија.

Ништо повеќе не ни треба.

Јас сакам Албанија да влезе во ЕУ пред нас.

Брачата нека земат нивни пасоши и сиктер по белиот свет нека не остават нас на мира.

Ќе ме извините за тоа дека ви кометирам политиката, но јас лично мислам дека власта во Македонија не сака Македонија да биде во ЕУ. И не затоа што тоа е добро или лошо за народот, туку затоа што така полесно ќе си прави што сака и никој нема да и држи сметка.
Најреално, кога ќе влеземе во ЕУ власта може да прави што сака. Како на пример, во Грција никој не признава малцинства, а слично е и во Бугарија.
Вака барем имаш некоја контрола, ако нема демократија, нема ЕУ и така со децении

Ама има споменици

Најреално, кога ќе влеземе во ЕУ власта може да прави што сака. Како на пример, во Грција никој не признава малцинства, а слично е и во Бугарија.
Вака барем имаш некоја контрола, ако нема демократија, нема ЕУ и така со децении
Веке сериозно почнувам да се прашам,откаде си измислувате тези митови и легенди?! Дали има погон за нив или некоj ги лепи по столбовите ?!

Македонија бар ја има таа среќа да гледа одстрана и да реши да не оди таму каде не и’ се допаѓа- за разлика од оние кои се во унијата- ним и да не им чини нешто можат по цели денови да излегуваат по улици да протестираат, да урлаат ,,,ама џабе,вистинската власт е во Брисел и онака нема да ги чуе ,а па нит имаат шанси да ја срушат.

Бидејќи ќе се отворат нови можности и верувам дека луѓето полесно би можеле да се иселат ... Тоа ќе значи крај за македонскиот народ а доминација за албанците.. Затоа можда и се форсира тоа дека не ни треба Европа..

Мислиш дека албанците нема да се изселуват ? Да ти кажам во Бугариja први кон ЕС се иселиха циганите. И во Романиja исто циганите се иселиха масовно кон Западна Европа да точат от социалниот им систем. Има и много турци и помаци кои се изселиха во Германиja, Белгиja и Испаниja.

Ниту ќе исчезне од картата ниту ќе ви окупираат Бугарите.
Ohrid vekje e na vashite karti , duri i prognoza za vremeto imate :pos:

IMG_20110716_163557.jpg

Коj во 21 век ке дозволи во Европа окупациja и военен напад ? Тоа е нереално. Во предприсоединителните договори за влез во ЕУ има точки во кои се вели дека страните членки во ЕУ немат териториални претенции една кон друга. При влез на Македониja таа си гарантира териториалната целост. Ако Македониja и Албаниja сакат да влезат во ЕУ тие требва да декларират дека немат териториални претенции една кон друга. При влез на Македониja преди Албаниja таа маже да постави условиja ( црвени линии ) ;)

Да сме точни - не "вашите", а партијата на Волен Сидеров, коj на следните избори нема да влезне во парламентот. При вас например слични карти са ставени на Порта Македонија, која е владин проект или на фејсбук на провладинската ТВ Сител.

0000188526-article2.jpg

Само едно не ми е јасно. Нели сакате обединена МК? Еве во ЕУ ке биде обединена. Зошто тогаш не сакате во ЕУ?

Мислиш дека албанците нема да се изселуват ? Да ти кажам во Бугариja први кон ЕС се иселиха циганите. И во Романиja исто циганите се иселиха масовно кон Западна Европа да точат от социалниот им систем. Има и много турци и помаци кои се изселиха во Германиja, Белгиja и Испаниja.

По се изгледа само македонците се иселуваат од државата... Провери статистика на умрени и родени македонци и умрени и родени албанци... Ќе сватиш за што зборувам :)
--- надополнето: 24 јуни 2013 во 11:22 ---
Да сме точни - не "вашите", а партијата на Волен Сидеров, коj на следните избори нема да влезне во парламентот. При вас например слични карти са ставени на Порта Македонија, која е владин проект или на фејсбук на провладинската ТВ Сител.

0000188526-article2.jpg

Само едно не ми е јасно. Нели сакате обединена МК? Еве во ЕУ ке биде обединена. Зошто тогаш не сакате во ЕУ?

Ајде просветли ме со влезот во ЕУ како ќе бидеме обединети?

Може само повеќе да се иселат и наместо да бркаат бугарски пасоши со македонски да одат на печалба... А како што последниве години наталитетот ни опаѓа тоа ќе биде убиство за народот.. Скоро во ниедна македонска општина во Скопје , освен Аеродром и некои други нема зголемување на населението... Знаеш што значи тоа?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom