Nexus 4 & Nexus 10

Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
Цитираш некого или онака само да напишеш? На сите одеднаш им е скапо затоа што знаат дека таму каде што има Google Play телефонот е 300/350 долари/евра, и тука одма таа цена е смешна. Телефонот е ѕвер, се рамни комплетно со сите телефони на пазарот моментално, комплетно поддржан ог Google.
Aбе друже не си ти ако не ми вратиш со превртени зборови:)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Телефонов не би го купил сега, од проста причина што веќе е касно. Сега на саемов 25 фебруари ќе се прикажат куп нови и подобри телефони.

Ме интересира ХТЦ што ќе прикаже бидејќи директно ја испровоцираа нокиа за PureView технологијата...

Мој совет - На кој му се дава толку пари за телефон почекајте уште малце.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Џои, точно ќе има нови модели, ама прашање на време е кога ќе се појават реално на пазар, а камоли кај нас (иако во последно време релативно брзо ги носат).

Пример може да биде Xperia Z, кој беше прикажан на CES2013, а сеуште нема трага од пуштање во продажба со конкретен датум. Самсунг нема сега да го прикаже следниот Галакси, најверојатно тоа ќе биде некој засебен настан. Можно е HTC да излезе со нов модел, но сепак ќе поминат неколку месеци додека е пуште во продажба. Google, нема да најави нов телефон сигурно сега, евентуално X Phone во соработка со Моторола, и тоа на Google I/O во мај/јуни.

Мислам дека Нексус 4 и те како е солиден телефон во моментот, само два месеци е на продажба (од кои месец и пол немаше залихи).

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Телефонов не би го купил сега, од проста причина што веќе е касно. Сега на саемов 25 фебруари ќе се прикажат куп нови и подобри телефони.

Ме интересира ХТЦ што ќе прикаже бидејќи директно ја испровоцираа нокиа за PureView технологијата...

Мој совет - На кој му се дава толку пари за телефон почекајте уште малце.
Хтц тоа што ќе го прикаже нека си го напика во шупакот. Си знаат они зошто.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Денеска ВИП на нивната официјалната страна за Nexus 4 ги смениле информациите за меморијата на нексусот. Сега стои дека ја нудат 16 GB верзија на телефонот а за слот за мемориска картичка нема напишано ништо, отстрането е полето. Изгледа ги виделе сликите што ги постирав синоќа на темава :pos:

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Пошто кај нас ВИП денес искочија со смешно висока цена, а пред тоа имаше еден копук што бараше 650 евра за Нексус 4 8гб, си го нарачав од Англија за 280 евра, го чекам почеток на Март да ми го донесат. Па пак нека се праат паметни сите и пробуваат да се обогатат преку ноќ. Шупаци.

А тоа дека некој го имал првиот нексус 4 во МК јаки муда. Јас го имав првиот квад кор процесор во МК па голем кур.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Пошто кај нас ВИП денес искочија со смешно висока цена, а пред тоа имаше еден копук што бараше 650 евра за Нексус 4 8гб, си го нарачав од Англија за 280 евра, го чекам почеток на Март да ми го донесат. Па пак нека се праат паметни сите и пробуваат да се обогатат преку ноќ. Шупаци.

А тоа дека некој го имал првиот нексус 4 во МК јаки муда. Јас го имав првиот квад кор процесор во МК па голем кур.
Не дека ми значи или ми пречи нешто ама како знаете кој во што е прв? Бидејќи секој може да каже дека во нешто бил прв ама тешко се докажува тоа. Плус, кој е филмот со ова прв, втор...? Значи само да се трола нешто без разлика дали треба/вреди или не.

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Не дека ми значи или ми пречи нешто ама како знаете кој во што е прв? Бидејќи секој може да каже дека во нешто бил прв ама тешко се докажува тоа. Плус, кој е филмот со ова прв, втор...? Значи само да се трола нешто без разлика дали треба/вреди или не.
Убаво си кажа сам, ај сеа пак прочитај го мојот пост погоре и види дали прво пишувам на темата или само тролам. Само да се мрчело, ако не дискутираш за темата не постирај - просто е.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Убаво си кажа сам, ај сеа пак прочитај го мојот пост погоре и види дали прво пишувам на темата или само тролам. Само да се мрчело, ако не дискутираш за темата не постирај - просто е.
Изгледа не си сфатил дека тоа што го напишав го напишав општо за сите членови а не конкретно само за твојот пост.

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Изгледа не си сфатил дека тоа што го напишав го напишав општо за сите членови а не конкретно само за твојот пост.
Ако тоа си сакал да го напишеш немаше да квотираш одредено мислење (во случај моето). Бидејќи ме квотираше нормално дека ќе се најдам повикан да одговорам.

Предлагам да се вратиме на темата.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Ако тоа си сакал да го напишеш немаше да квотираш одредено мислење (во случај моето). Бидејќи ме квотираше нормално дека ќе се најдам повикан да одговорам.

Предлагам да се вратиме на темата.
Добро нема врска ај нека остане така...

Он топик: Пред 30 минути го гледав телефонот во ВИП салонот во Струмица и ми рекоа дека утре или задутре ќе им стиса првата пратка со 10-15 парчиња така да ако има заинтересирани Струмичани за телефонот нека навалат додека го има. :D

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576

Штом е толку пари (без пари што се вика) порачај и за мене еден.
Смешна е цената во споредба со онаа од Вип..
--- надополнето: 9 февруари 2013 во 02:57 ---
Добро нема врска ај нека остане така...

Он топик: Пред 30 минути го гледав телефонот во ВИП салонот во Струмица и ми рекоа дека утре или задутре ќе им стиса првата пратка со 10-15 парчиња така да ако има заинтересирани Струмичани за телефонот нека навалат додека го има. :D
со таа цена што ја бапнале,мисли си дека некогаш ќе се потроши.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Вчера ми пристигна Nexus 4 16GB од САД. Телефонот те тера да свршиш кога го држиш во рака :pos::drk:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.221
Поени од реакции
34.504
Од завчера сум горд сопственик на Nexus 4 :)
Телефонот е неспоредлив со сите останати Android телефони со кои сум имал искуство. Изработката, брзината, новиот Android кој вози глатко - мераци! :)

Kajgana Shop

На врв Bottom