Nexus 4 & Nexus 10

Член од
20 август 2008
Мислења
87
Поени од реакции
46
Не ве плаши фактот дека целиот е стаклен? И јас можев да нарачам од UK/US, ама се предомислив само заради стаклото. И плус не ми се чекаше многу. :D

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Не ве плаши фактот дека целиот е стаклен? И јас можев да нарачам од UK/US, ама се предомислив само заради стаклото. И плус не ми се чекаше многу. :D
Ако се плашиш најдобро е да не користиш вооопшто паметен телефон, кај сите има ризик да се скршат ако ти падне. Мене веќе четврти пат ми има паднато за 1 месец а нема ниту гребнатинка на него, 2 пати ми падна на мермер, еднаш на ламинат и еднаш на плочки па еве го пак е како нов. Не е изработен од некое крш стакло ама сепак нормално не треба да се тестира за да се увериш. Мене ми падна кога најмалку очекував ама среќа ништо не му е.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
со таа цена што ја бапнале,мисли си дека некогаш ќе се потроши.
Абе за 2 дена го дигнале, донеле мислам 15 парчиња и другиот ден кога отиде другар ми да го земе немало, му рекле за 1 недела пак ќе добијат и му резервирале еден.

jovankrstevski1

ТАТА_МАТА
Член од
2 декември 2012
Мислења
855
Поени од реакции
602
Ако се плашиш најдобро е да не користиш вооопшто паметен телефон, кај сите има ризик да се скршат ако ти падне. Мене веќе четврти пат ми има паднато за 1 месец а нема ниту гребнатинка на него, 2 пати ми падна на мермер, еднаш на ламинат и еднаш на плочки па еве го пак е како нов. Не е изработен од некое крш стакло ама сепак нормално не треба да се тестира за да се увериш. Мене ми падна кога најмалку очекував ама среќа ништо не му е.

Ти од Mythbusters да не си? 4 drop test-а за месец дена :)
--- надополнето: 7 март 2013 во 16:19 ---

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.221
Поени од реакции
34.504
Де бе, кој телефон и да ти падне може да ти се направи сол... Освен старите Нокии.
Што се однесува за гребаниците, предниот и задниот дел се од Горила Глас 2, така да, кој сака да ја испроба издржливоста јас му го нудам мојот телефон да го сефтоса со клуч, паричка или било што... Освен ако не го загребеш со камен/песок - нема да има никаква штета.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
--- надополнето: 7 март 2013 во 16:19 ---

Несакајќи ми паѓа, како од шала. Среќа нема оштетување. :D

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Де бе, кој телефон и да ти падне може да ти се направи сол... Освен старите Нокии.
Што се однесува за гребаниците, предниот и задниот дел се од Горила Глас 2, така да, кој сака да ја испроба издржливоста јас му го нудам мојот телефон да го сефтоса со клуч, паричка или било што... Освен ако не го загребеш со камен/песок - нема да има никаква штета.

Oд ВИП го зема ?
--- надополнето: 7 март 2013 во 23:19 ---

Oд ВИП го зема ?

Член од
20 август 2008
Мислења
87
Поени од реакции
46

Имам прочитано многу по интернет за скршени Nexus 4 од нигде. На неколку им пукнало стаклото позади држејки ги у џеб, без некое екстремно надеднување. Што знам...

99% сум сигурен дека задниот дел е обично стакло, само предниот е Gorilla Glass 2.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Мене ми доаѓа другар од USA во почеток на мај и го мислам за да го сменам Галакси Нексусов. Топ си е Галаксиво според мене, ама овој е понов.

Се согласувам дека е малку шубе со стакло позади, ама другар реално, и да не е стакло, ако ти падне како што не треба може и тоа напред да се скрши. Нема правило. Може на 10 да им падне и да не пукне, на некој ист човек два пати ќе му падне и сол ќе му се направи.

На Галакси Нексусов користам Otterbox Commuter и многу ми прави мерак (кога ќе го избришам, буквално како од кутија да е изваден телефонов). Плус со футролава знам дека гајле нема како и да падне. Не ми пречи футрола или тој оригиналниот бампер за Н4 (ама мразам sleeve, s-line tpu и слично евтини срања).

Муабетот ми е да не му се замараш многу. Сите телефони се кршат ако така ти се погодило. Нексусот е лудница, особено ако имаш некој да ти го донесе за смешни 300-350$.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Јас имам пријателка што е во Америка,ама никако да ја начекам на ФБ да направиме муабет дали би се нафатила да ми го купи и да ми го прати тука телефонот,а јас после да и пратам некако пари...
За таков телефон со таа смешна цена во Америка за разлика од тука,не се жалат пари.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ако сакате пратете ми пари мене во УК па ќе ви го пратам телефонот.Само распрашајте се за царина добро.Тука во УК е £239 без достава.

Член од
20 август 2008
Мислења
87
Поени од реакции
46
Мене ми доаѓа другар од USA во почеток на мај и го мислам за да го сменам Галакси Нексусов. Топ си е Галаксиво според мене, ама овој е понов.

Се согласувам дека е малку шубе со стакло позади, ама другар реално, и да не е стакло, ако ти падне како што не треба може и тоа напред да се скрши. Нема правило. Може на 10 да им падне и да не пукне, на некој ист човек два пати ќе му падне и сол ќе му се направи.

На Галакси Нексусов користам Otterbox Commuter и многу ми прави мерак (кога ќе го избришам, буквално како од кутија да е изваден телефонов). Плус со футролава знам дека гајле нема како и да падне. Не ми пречи футрола или тој оригиналниот бампер за Н4 (ама мразам sleeve, s-line tpu и слично евтини срања).

Муабетот ми е да не му се замараш многу. Сите телефони се кршат ако така ти се погодило. Нексусот е лудница, особено ако имаш некој да ти го донесе за смешни 300-350$.
Е тоа знам... Ај ќе го почекам следниот Nexus, до тогаш супер ќе ми биде галаксиво. Така така пред месец дена го купив нов. Само да се надеваме дека цената ќе биде исто мала на следниот Nexus како на овој. Мислам дека GNex-от не беше волку ефтин на почеток.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Само да се надеваме дека цената ќе биде исто мала на следниот Nexus како на овој. Мислам дека GNex-от не беше волку ефтин на почеток.
Да, не беше на почеток. Покасно почнаа преку Гугл Плеј да го продаваат. Одличен е GNex-от и многу способен телефон. Со среќа да си го служиш!

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
Сакам да споделите искуство оние кои што ја имате пробано мобиљкава и да ми кажете нешто повеќе...Според мене за тие пари е супер е сега издржливоста и тн...Планирам да го купам телефончево па ако имате и некој друг предлог за тие шушки не е на одмет... :D
Да надополнам само дека го гледав на листата на најбрзи телефони во свет...

Kajgana Shop

На врв Bottom