Ако се плашиш најдобро е да не користиш вооопшто паметен телефон, кај сите има ризик да се скршат ако ти падне. Мене веќе четврти пат ми има паднато за 1 месец а нема ниту гребнатинка на него, 2 пати ми падна на мермер, еднаш на ламинат и еднаш на плочки па еве го пак е како нов. Не е изработен од некое крш стакло ама сепак нормално не треба да се тестира за да се увериш. Мене ми падна кога најмалку очекував ама среќа ништо не му е.Не ве плаши фактот дека целиот е стаклен? И јас можев да нарачам од UK/US, ама се предомислив само заради стаклото. И плус не ми се чекаше многу.
Абе за 2 дена го дигнале, донеле мислам 15 парчиња и другиот ден кога отиде другар ми да го земе немало, му рекле за 1 недела пак ќе добијат и му резервирале еден.со таа цена што ја бапнале,мисли си дека некогаш ќе се потроши.
Ти од Mythbusters да не си? 4 drop test-а за месец денаАко се плашиш најдобро е да не користиш вооопшто паметен телефон, кај сите има ризик да се скршат ако ти падне. Мене веќе четврти пат ми има паднато за 1 месец а нема ниту гребнатинка на него, 2 пати ми падна на мермер, еднаш на ламинат и еднаш на плочки па еве го пак е како нов. Не е изработен од некое крш стакло ама сепак нормално не треба да се тестира за да се увериш. Мене ми падна кога најмалку очекував ама среќа ништо не му е.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
Ти од Mythbusters да не си? 4 drop test-а за месец денаАко се плашиш најдобро е да не користиш вооопшто паметен телефон, кај сите има ризик да се скршат ако ти падне. Мене веќе четврти пат ми има паднато за 1 месец а нема ниту гребнатинка на него, 2 пати ми падна на мермер, еднаш на ламинат и еднаш на плочки па еве го пак е како нов. Не е изработен од некое крш стакло ама сепак нормално не треба да се тестира за да се увериш. Мене ми падна кога најмалку очекував ама среќа ништо не му е.
Несакајќи ми паѓа, како од шала. Среќа нема оштетување.Ти од Mythbusters да не си? 4 drop test-а за месец дена
--- надополнето: 7 март 2013 во 16:19 ---
Ти од Mythbusters да не си? 4 drop test-а за месец дена
Де бе, кој телефон и да ти падне може да ти се направи сол... Освен старите Нокии.
Што се однесува за гребаниците, предниот и задниот дел се од Горила Глас 2, така да, кој сака да ја испроба издржливоста јас му го нудам мојот телефон да го сефтоса со клуч, паричка или било што... Освен ако не го загребеш со камен/песок - нема да има никаква штета.
Де бе, кој телефон и да ти падне може да ти се направи сол... Освен старите Нокии.
Што се однесува за гребаниците, предниот и задниот дел се од Горила Глас 2, така да, кој сака да ја испроба издржливоста јас му го нудам мојот телефон да го сефтоса со клуч, паричка или било што... Освен ако не го загребеш со камен/песок - нема да има никаква штета.
ДаOд ВИП го зема ?
--- надополнето: 7 март 2013 во 23:19 ---
Oд ВИП го зема ?
Имам прочитано многу по интернет за скршени Nexus 4 од нигде. На неколку им пукнало стаклото позади држејки ги у џеб, без некое екстремно надеднување. Што знам...Ако се плашиш најдобро е да не користиш вооопшто паметен телефон, кај сите има ризик да се скршат ако ти падне. Мене веќе четврти пат ми има паднато за 1 месец а нема ниту гребнатинка на него, 2 пати ми падна на мермер, еднаш на ламинат и еднаш на плочки па еве го пак е како нов. Не е изработен од некое крш стакло ама сепак нормално не треба да се тестира за да се увериш. Мене ми падна кога најмалку очекував ама среќа ништо не му е.
99% сум сигурен дека задниот дел е обично стакло, само предниот е Gorilla Glass 2.Де бе, кој телефон и да ти падне може да ти се направи сол... Освен старите Нокии.
Мене ми доаѓа другар од USA во почеток на мај и го мислам за да го сменам Галакси Нексусов. Топ си е Галаксиво според мене, ама овој е понов.Не ве плаши фактот дека целиот е стаклен? И јас можев да нарачам од UK/US, ама се предомислив само заради стаклото. И плус не ми се чекаше многу.
Е тоа знам... Ај ќе го почекам следниот Nexus, до тогаш супер ќе ми биде галаксиво. Така така пред месец дена го купив нов. Само да се надеваме дека цената ќе биде исто мала на следниот Nexus како на овој. Мислам дека GNex-от не беше волку ефтин на почеток.Мене ми доаѓа другар од USA во почеток на мај и го мислам за да го сменам Галакси Нексусов. Топ си е Галаксиво според мене, ама овој е понов.
Се согласувам дека е малку шубе со стакло позади, ама другар реално, и да не е стакло, ако ти падне како што не треба може и тоа напред да се скрши. Нема правило. Може на 10 да им падне и да не пукне, на некој ист човек два пати ќе му падне и сол ќе му се направи.
На Галакси Нексусов користам Otterbox Commuter и многу ми прави мерак (кога ќе го избришам, буквално како од кутија да е изваден телефонов). Плус со футролава знам дека гајле нема како и да падне. Не ми пречи футрола или тој оригиналниот бампер за Н4 (ама мразам sleeve, s-line tpu и слично евтини срања).
Муабетот ми е да не му се замараш многу. Сите телефони се кршат ако така ти се погодило. Нексусот е лудница, особено ако имаш некој да ти го донесе за смешни 300-350$.
Да, не беше на почеток. Покасно почнаа преку Гугл Плеј да го продаваат. Одличен е GNex-от и многу способен телефон. Со среќа да си го служиш!Само да се надеваме дека цената ќе биде исто мала на следниот Nexus како на овој. Мислам дека GNex-от не беше волку ефтин на почеток.