Next Time

• Креатор на темата Креатор на темата M@We4kA
  • Време на започнување Време на започнување
Колку им љубоморам , тоа е нешто невидено...
Како прво ги освои срцата на ЖЕНСКАТА публика , односно ја навлажнија женската популација и сеа тооооооп се :)
Потоа не ги бива музички свати , и прееска кога спомна кој бенд би свирел без пари...
Секој македонски бенд почнал со свирење само за своја душа и останале така .
Професионални бендови од сцена која е Рок а тебе ти е малку позната бидејќи нели , не се згодни типците таму , свират без пари , и што сега ?
Еве да ги споредиме со бенд како Некст Џенерејшн . Некст Џенерејшн се бенд во кој членовите уште се во средно училиште , а прават музика 100 пати подобра од онаа на Некст Тајм....
Ама дали тие те навлажнуваат доволно за да ги слушаш?

Ама не беее....ти не знаеш што збориш :nesum: ...Па они се најдобри и прават најбоља музика на свет...Што им можеш па ти кога се најдобри ??? :baeh: Ај се кладиме дека они ќе го напунат Градски :smir:...Двајцата се многу слатки и мене ми се влажни кога ќе ги видам и сакам да ме ебат кога ќе пораснам(а може и сеа )...:back:

Доста им љубоморите бе, стварно не знам зашто ви сметаат кога се стварно најдобри...Најсекси се од сите наши музичари , фини се до курца и ти можеш да им се фатиш за карираната кошула :vozbud::vozbud::vozbud:....Ај сеа доста хејташ тука пошо и сам ќе сфатиш дека се најдобри...Сега и на Евровизија ќе одат па сите во светот ќе видат како се они згодни и фини момци.....:baeh:

Бици душо, не мораш да се трудиш на BliND да му реплицираш пошо знаеме што ќе напишеш однапред...

Onaka mi se, ednostavno ne se zamaram, a toa deka kopiraat, kopiraat i toa kako... Poslednava pesna mi se sviga samo ne znam kako se vika.

E kako pa da ne kopija na Moral, mozebi malku Stefan i Vlatko licat ali nema veze deka tie ja kopiraat grupata Moral!!!:pos2:

Onaka mi se, ednostavno ne se zamaram, a toa deka kopiraat, kopiraat i toa kako... Poslednava pesna mi se sviga samo ne znam kako se vika.
E nema veza deka kopiraat, poslednava pesna im se vika "Bez tebe tivko umiram" Pozz

Ама не беее....ти не знаеш што збориш :nesum: ...Па они се најдобри и прават најбоља музика на свет...Што им можеш па ти кога се најдобри ??? :baeh: Ај се кладиме дека они ќе го напунат Градски :smir:...Двајцата се многу слатки и мене ми се влажни кога ќе ги видам и сакам да ме ебат кога ќе пораснам(а може и сеа )...:back:

Доста им љубоморите бе, стварно не знам зашто ви сметаат кога се стварно најдобри...Најсекси се од сите наши музичари , фини се до курца и ти можеш да им се фатиш за карираната кошула :vozbud::vozbud::vozbud:....Ај сеа доста хејташ тука пошо и сам ќе сфатиш дека се најдобри...Сега и на Евровизија ќе одат па сите во светот ќе видат како се они згодни и фини момци.....:baeh:

Бици душо, не мораш да се трудиш на BliND да му реплицираш пошо знаеме што ќе напишеш однапред...

Se soglasuvam so tebe a site onie sto zborat protiv niv samo im ljubom orat ali niso nema da postignat so svojata ljubomora i vistina deka ke go napolnat Gradski, i ne deka gi sakaat samo zenski tuku i maskite znaat sto e muzika!!!!:baeh:

Слушајте го Сатриани шо збора,барем тој знај да прај музика,така Satch :)?
Незнам шо се нервирате,само видете во чие студио снимат и кој им е менаџер се станува јасно.Комерцијална музика е комерцијална музика,т.е. музика за некој да извади тешки пари(Врчак,Јован Јованов,татаро монголецот Елвир;ТАМАРА гррр).
Исто можи да се види дека нивните фанови се -18 години како што веќе спомнавте,никој што знае што е квалитетна музика не би ги погледнал.
Истотака речено веќе,најважното нешто е оригиналноста,не само во музиката-секаде!Ако си wannabe[whoever] не вредиш пет пари.
За пример ќе ги земам Паркети од Битола,немаат којзнај колкава маса на фанови(иако се познати низ цела Македонија)ама оригинал се луѓето,на народот не му требат клишеа.
hehehehehhehehe
Ne znam koj ne se razbira od muzika jas ucam vo belgija muzicka akademija, i tatko mi e profesor na fakultet za muzicka umetnost.
I ti kazuvam deka Next Time se podobri i od Vlatko Lozanovski i od Robert Vukelik.... i od mnogu sto si nemaat poima od peenje, a drugo e ako vie imate neso protiv toa sto devoj4injata se lepat za niv.
A Vrcak, Jovan tie si zimaat 1500 evra za nastap zaso se profesionalni, i vie ne mozete niso protiv niv!!!:pos2::baeh:

Не мораш ти да ги ставаш во иста група со ЈЈ и со Еским Мекиќ. Веќе се во иста група со нив. :pos2: Кај ЈЈ во студио снимаат.
.
Epa sto ima veza ako snimaat vo studio na Jovan, da ne ima veze toa sto tie stanaa poznati za 1 mesec bidejki se clenovi na Plan B produkcija.
Hehehehe, smesna rabota

Ko што кажа Асид,се дур не ги видам со мoјот човек Џеј Џеј во песна нe ми сметаат,а осеќам дека тоа ке се деси мнгу брзо и ке се скараме одма :):)
Pa sto ima veza i so dzej-zej da snimaat pesna, ti ako ne go sakas Jovan ne mora zaradi taa pesna i niv da gi zamrazis!!:pos2:

Ne znam koj ne se razbira od muzika jas ucam vo belgija muzicka akademija, i tatko mi e profesor na fakultet za muzicka umetnost.
I ti kazuvam deka Next Time se podobri i od Vlatko Lozanovski i od Robert Vukelik.... i od mnogu sto si nemaat poima od peenje, a drugo e ako vie imate neso protiv toa sto devoj4injata se lepat za niv.

Значи, мене ама ич не ми е гајле што ти си на музичка академија во Белгија, иако секоја чест тоа е голем успех, со среќа понатаму... Мило ми е и што татко ти е професор на музичка академија...
Но as far as I can remember, обично сите јаки пејачи се всушност личности кои целиот свој живот го посветиле на музиката, и се одлучиле тоа да биде нивна професија (како на пример ти што студираш на музичка академија, Лозано заврши на музичка академија и слично...)...А не, мене на 20 год ќе ми текне дека ми се пее и ајдеееее ѕвезда ќе се праам...
Дечките се deja vu, и нема дискусија за тоа...
Хммм, знаеш ли зашо им успеа да им се испозалепат напалени тинејџерки(не ме сфаќајте погрешно, ама така е)...Затоа што кој и да им е продуцент (ваљда мојот човек геј геј), знае дека денешните тинејџери се палат на жалопојќи во кои се збори за the big lost love, broken hearts, endless love and all of the rest pathetic shits...
Ама, со таков стил на музика се далеку од рокери и од вистински пејачи...

bici напиша:
E nema veza deka kopiraat, poslednava pesna im se vika "Bez tebe tivko umiram" Pozz
Poz4e kis4e gu64e pu6ti cam

Se soglasuvam so tebe a site onie sto zborat protiv niv samo im ljubom orat ali niso nema da postignat so svojata ljubomora i vistina deka ke go napolnat Gradski, i ne deka gi sakaat samo zenski tuku i maskite znaat sto e muzika!!!!:baeh:
Девојко , незнам дали си свесна за поимот сарказам и неговата употреба...
hehehehehhehehe
A Vrcak, Jovan tie si zimaat 1500 evra za nastap zaso se profesionalni, i vie ne mozete niso protiv niv!!!:pos2::baeh:
А дали има врска ти што си во музичка академија во Белгија?
Дали можеш да ми наброиш 3 нешта кој се уникатни за Некст Тајм ?? Изгледот , музиката не се сигурно , а вокалот е подпросечен .
И Врчак и Јован ако ги слушаш..... Жал ми е за тој што ти платил да се запишеш на музичка академија :pop:.
Или можеби врски поради тоа што татко ти е професор?

Pa sto ima veza i so dzej-zej da snimaat pesna, ti ako ne go sakas Jovan ne mora zaradi taa pesna i niv da gi zamrazis!!:pos2:
Како што кажав.. Џабе си на академија кога немаш појма што збориш... Самосебе наречен „рок“ бенд ако сними песна со ЏејЏеј , а што најверојатно ќе сними , го срами цел жанр.. Дури и позерите ги срамат.

Епа ги читав коментарите..јас ги знам најубаво;) Сите гледам имате став(што е убаво) не се копија, пеат плеј бек зошто така сите пеат а за во живо се боље него у студио, ептен сум блиска со нив, се радувам што освоија прво место, малку ме чуди тоа што сите викате дека се копија на џови на слеш, а што е тоа идол?:wink:Бас и тапани..прашајте ги за тоа организаторите на фестивалот, па тие нека одговорат, ваши мислења, јас едноставно ги обожавам, како браќа ми се, а за танчерките ни јас не сум задоволна..не беа баш прилагодени:wink:
Se slozuvam so tebe, i jas gi znam licno, i nema veza deka kopiraat nekoj. A za festivalot Ohrid Fest toj sekogas bil festival na koj se peelo play back, ali zatoa Stef4e i Martin4e na Makfest se istaknaa onaka kako sto treba i zatoa go osvoija 2 mesto (sto trebase da bide1 za samo 3 glasa), ali nema veza sepak onie koj sto si imaat poima od muzika znaat koi se Next Time. Enostavno deckive se super i nikoj niso ne im moze!!!:salut:

Да ти кажам ако моеш толку лесно да легнед 10 девојки у една вечер што не пробаш? кажими `дебилите` си ги слушнал? Незнаат да пеат? да не ги потценуваме квалитетите, разбирам да не ви се допаѓа стилот,песните, али ако немаат глас они..
Da ne bese Jovan tie nemase ni tolku cvrsto da pocnat so muzikata, a da ako moze tolku lesno da legnes 10 devojki probaj, i nemora pesnite da bidat pisuvani za se ona sto ti se slucuva vo zivotot, a ti verojatno ne si gi slusnal kako peat pa zatoa sega zboris deka si nemaat veza od peenje, deckite si imaat izgradeno svoj stil, a ako ne vi se dopaga, toa mozam da go razberam, ali navistina tie ako neznaat da peat, neznam koj od makedonskata muzicka scena znae da pee!!!!!

Значи, мене ама ич не ми е гајле што ти си на музичка академија во Белгија, иако секоја чест тоа е голем успех, со среќа понатаму... Мило ми е и што татко ти е професор на музичка академија...
Но as far as I can remember, обично сите јаки пејачи се всушност личности кои целиот свој живот го посветиле на музиката, и се одлучиле тоа да биде нивна професија (како на пример ти што студираш на музичка академија, Лозано заврши на музичка академија и слично...)...А не, мене на 20 год ќе ми текне дека ми се пее и ајдеееее ѕвезда ќе се праам...
Дечките се deja vu, и нема дискусија за тоа...
Хммм, знаеш ли зашо им успеа да им се испозалепат напалени тинејџерки(не ме сфаќајте погрешно, ама така е)...Затоа што кој и да им е продуцент (ваљда мојот човек геј геј), знае дека денешните тинејџери се палат на жалопојќи во кои се збори за the big lost love, broken hearts, endless love and all of the rest pathetic shits...
Ама, со таков стил на музика се далеку од рокери и од вистински пејачи...
Ok do nekade si vo pravo, ali tie ne ni sakaat da pocnat seriozno so muzikava!!!

Pa mislam deka ima vrska sto sum zapisana na akaemija, bidejki ako sum antitalent sigurno nema da se zapiam na muzicka akademija, barem taka e spored mene!! A eve ti 3 nesta po koj se razlikuvaat od drugite, imaat svoj li4en stav, dobra dusa i imaat porazlicen stil od drugite!!! A gi slusam Vrcak i Jovan zaradi tekstovite bidejki tekstovite im se nezamenlivi za mikoj od mak muz sce.:pop:

Значи, мене ама ич не ми е гајле што ти си на музичка академија во Белгија, иако секоја чест тоа е голем успех, со среќа понатаму... Мило ми е и што татко ти е професор на музичка академија.....
Ma sto ima veza dali peat zalopojki ili sl. Vazno e deka tie uspevaat da se probijat niz muzickata estrada!!!

Da ne bese Jovan tie nemase ni tolku cvrsto da pocnat so muzikata, a da ako moze tolku lesno da legnes 10 devojki probaj, i nemora pesnite da bidat pisuvani za se ona sto ti se slucuva vo zivotot, a ti verojatno ne si gi slusnal kako peat pa zatoa sega zboris deka si nemaat veza od peenje, deckite si imaat izgradeno svoj stil, a ako ne vi se dopaga, toa mozam da go razberam, ali navistina tie ako neznaat da peat, neznam koj od makedonskata muzicka scena znae da pee!!!!!
Заебаваш или?

Da ne bese Jovan tie nemase ni tolku cvrsto da pocnat so muzikata, a da ako moze tolku lesno da legnes 10 devojki probaj.

Ok do nekade si vo pravo, ali tie ne ni sakaat da pocnat seriozno so muzikava!!!

A eve ti 3 nesta po koj se razlikuvaat od drugite, imaat svoj li4en stav, dobra dusa i imaat porazlicen stil od drugite!!! A gi slusam Vrcak i Jovan zaradi tekstovite bidejki tekstovite im se nezamenlivi za mikoj od mak muz sce.
Да видиме вака... Се знае дека секој што ќе почне работа со Јован многу се заебува... Да, да, знам сега дека следи коментар од стилот, Тоше пееше песна на Јован на евровизија... И што дека... Зашто после не го видовме Тоше со упте една соработка со Јован... А богами, џеј џеј се уфилма после евровизијата...А ти шо мислиш, они ако се навистина толку добри во душа ќе легнуваат по 10 девојки само од корист...Не драга, баш напротив...
Штотуку се контрираше...Прво викаш немаше толку цврсто да почнат со музика, а сега викаш не сакаат да почнат сериозно со музикава... Што ќе ми е тогаш некој мене да ми се прави пејач, ако не размислува сериозно да се занимава со тоа...Пејачите почнуваат со пеење, и уште на почеток го градат стилот, дали тоа било рокер, рапер, трансер, металец, и слично не е битно. Не можеш ти да излезеш на сцена со веносечачки песни и жалопојки и да се декларираш како рокер, а не па како рок група... И ако сакаш народот полесно да те прифати нема да оставаш слика на мирни дечиња кои ја изгубиле љубовта, и слични life stories (не викам дека се од нивниот живот), а потоа да забегаш на сосема друга страна на музиката ( се надевам тоа веќе би било рок).
Стилот им е се, само не поразличен од стилот на другите... Немаат став туку едноставно се водени од еден ист терк, да бидеме хумани, да правиме музика од што сакаме и секако да не пропуштам една изјава користете кондоми за да имате безбеден секс...WOW IS IT TRUE? I DIDN'T KNOW THAT!!!!!
Па ајде ти се молам, добра душа... И јас на ТВ можам да се правам ваков таков едно друго (не ги знам дечките у живо какви се), ама сигурно никој од луѓето што се претставуваат пред јавноста не се ни малку исти како што се навистина во приватниот живот....
А за Врчак и Јован...Па можам да кажам дека со оглед на тоа што и двајцата имаат многу голем познавање од областа на музиката и се професионалци (колку што знам Врчак беше во Америка на студии, а Јован слично нешто), они се дефинитивно далеку од она што би требале да бидат...Нивните текстови се чиста комерцијала, од која на луѓето веќе им е здосадено да ја слушаат...И да секако, имаат одвратен начин на пишување текстови...А не знам што мајка бараат да се мешаат во работата на текстописците, кога и двајцата се по професија аранжери... ОСтајте ги пејачите да си ја вршат работата...
Мислам на вистинските пејачи. докажани, и со глас и со вредност...А не само јаки во финансиската подршка...

bici напиша:

Pa mislam deka ima vrska sto sum zapisana na akaemija, bidejki ako sum antitalent sigurno nema da se zapiam na muzicka akademija, barem taka e spored mene!! A eve ti 3 nesta po koj se razlikuvaat od drugite, imaat svoj li4en stav, dobra dusa i imaat porazlicen stil od drugite!!! A gi slusam Vrcak i Jovan zaradi tekstovite bidejki tekstovite im se nezamenlivi za mikoj od mak muz sce.:pop:
Како што реков , џабе што си на академија :) .
Кај изјасниле свој личен став лепотаниве освен со изјавата која погоди милиони срца „Ерррр..:Па да ... во Студиото на Јован Јовано .. Да да ... Еррр... Хехе...Да...“
Хуманоста леташе на сите страни на тоа интервју :tapp:.
И како тоа имаат поразличен стил од другите? Бледа копија на Влатко од Морал се ... х2 ! Добра душа ??
Ти си на тешки психотици....
Ma sto ima veza dali peat zalopojki ili sl. Vazno e deka tie uspevaat da se probijat niz muzickata estrada!!!

Која музичка естрада збориш ???
Од една страна ги имаме : Калиопи , Ареа ...
А од друга страна „уметниците“ : ЏејЏеј(Геј) , Елвир Мек Ич , Адријан Ме Гаџа , Цврчак ...
Овие би ги сместил со „уметниците“ од што ги бива... На таа „музичка“ естрада припаѓаат :)

се согласувам, Некст Тајм, Елвир, Јован,. Врчак, Гаџа се пролазни фаци, кои во периодов прават хитови, а вистинските вредности се оние кои засекогаш ќе траат

Дијаменте колку да си се изреклемира на секаде.

Онтопик - Зарем уште ли се троши време на Next Time? Јас цело време се надевам дека ке нема следен пат од нив ама изгледа решиле да се глупираат. Што можам повеќе да кажам освен копија и дека никако не се рокери како што се декларираат самите они и медиумите.

А зашто? јас стварно се извинувам ако нешто лошо направив, може заради тоа горе што го пишав, а?ОК, нема веќе

А иначе со кои песни Некст тајм ќе прават концерт во Универзална во текот на иднава година, стварнпо се чудам
а ако прават, 100% ќе има мн публика

Да, да ке има публика. Девојчиња под 17 кој се напалени на нив и по некои момчиња исто под 17 кои после концерт ке викаат дека се рокери.:toe:

се согласувам, Некст Тајм, Елвир, Јован,. Врчак, Гаџа се пролазни фаци, кои во периодов прават хитови, а вистинските вредности се оние кои засекогаш ќе траат

:oftopic: Врчак не дека го слушам, ама колку што знам над 10 години е на музичкава сцена исто и Јован, размисли малку што треба да пишиш па пиши :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom