Невозможна љубов

• Креатор на темата Креатор на темата Тамарче
  • Време на започнување Време на започнување
Не постои „невозможна љубов“... Ако е љубов вистинска, искрена и голема, тогаш не може да биде невозможна, сама по себе, кога-тогаш, ќе се реализира.

Ако не постои повеќе, тогаш и не била љубов, туку само моментна симпатија, веројатно... или страст, можеби.

Да имав една таква љубов мада не е онаа чиста вистинска љубов. И фала богу што не успеав да ја карам таа девојка зашто сега знам дека ке беше чист промашај. Она беше као демек фраерка , сакаше типци со кола и стан а јас ја сакав зашто имаше убави очи. Ја бев емотивец а онаматеријалистка.Едноставно бев предобар за неа!

За мене нема невозможна љубов, ако се работи за вистинска љубов се е возможно :)

А на пример, како шо кажа Џингис..Тој/таа да е во брак, со дечиња малечки..
И тогаш треба да бидиш храбар и да направиш се за вистинската љубов?
Па љубовта бара храброст во такви посложени ситуации. Значи сложени, но не и неизводливи. Зарем мислите дека ќе има подобар живот тој што ќе остане заробен во бракот без љубов, отколку да замине од тој затвор и посреќен понатаму да може да се посвети и на децата?

Или пак, ако таа има 17 години, а тој 45, а да се сакаат вистински.
И тогаш треба да бидиш храбар и да направиш се за да бидиш со него?
Мене лично ова ми е голема разлика, но доколку вистинската љубов се случи и на такви двајца, па зошто да не? Што треба да правиш посебно, за да бидиш со него? Да ја ставиш на кантар околината која ќе те уништи и мирот и среќата со дотичниот/ата ... и за тоа треба голема храброст, но не е воопшто забрането. Значи, сепак останува на луѓето и тоа колку тие сакаат да се изборат за својот избор.
Зборуваме за љубовта луѓе. Знаеме колку е ретка, а исто толку и најубавата работа која може да ја доживееме, доколку ни се посреќи нели. Зошто во тој случај, може да има простор да се стави до неа еден збор како "забранета"? Зарем е забрането луѓето да се среќни, да живеат како што сакаат и со кого сакаат?:toe:

Сепак на крај, се` ми се сведува на истото ... љубовта сама по себе неможе да биде забранета, неа ја забрануваат луѓето.

А на пример, како шо кажа Џингис..Тој/таа да е во брак, со дечиња малечки..
И тогаш треба да бидиш храбар и да направиш се за вистинската љубов?
Или..?
Или пак, ако таа има 17 години, а тој 45, а да се сакаат вистински.
И тогаш треба да бидиш храбар и да направиш се за да бидиш со него?
Па од оваа гледна точка мислам дека има немозможна љубов.Ако се заљубиш во некој што е во брак,или пред тоа си била заљубена во него ама тој/таа ненадејно се женил/мажила сигурно дека нема да го разведваш,па автоматски таа љубов е невозможна.

Па од оваа гледна точка мислам дека има немозможна љубов.Ако се заљубиш во некој што е во брак,или пред тоа си била заљубена во него ама тој/таа ненадејно се женил/мажила сигурно дека нема да го разведваш,па автоматски таа љубов е невозможна.

Нема, но ако се заљуби и тој во тебе, сигурно дека ќе се разведе. Автоматски, пак немаме невозможна љубов.:toe:
Извинете што ви контрам, ама цврсто верувам во тоа што го мислам, па ...:smir:

И јас сум со тебе Дивајн :smir:...колку време тој ќе биде во брак или во врска со некој а е заљубен во тебе...па цел живот нема ваљда да биде со некој што помалку му значи од тебе,нема невозможна љубов,има љубов за секого но треба да ја најде,да се бори да ја добие и да се бори да ја сочува...

И јас сум со тебе Дивајн :smir:...колку време тој ќе биде во брак или во врска со некој а е заљубен во тебе...па цел живот нема ваљда да биде со некој што помалку му значи од тебе,нема невозможна љубов,има љубов за секого но треба да ја најде,да се бори да ја добие и да се бори да ја сочува...
Не реков јас дека тој некој е заљубен во тебе ама слкучил брак со друг/а.Реков ако ти си заљубен во некој што е во брак,а тој ете да земиме дека си ја сака жената.

Не реков јас дека тој некој е заљубен во тебе ама слкучил брак со друг/а.Реков ако ти си заљубен во некој што е во брак,а тој ете да земиме дека си ја сака жената.
Ова е веќе невозвратена љубов...но без разлика не е и невозможна...штознам јас би се борел се додека постои и најмала шанса јас да завршам со таа личност што ја сакам....но доколку не е возвратена таа љубов мислам дека е бесцелна таа борба :toe:

Mi se ima sluceno da sakam covek so koj sum nemala nisto,znaci platonska ljubov na nekoj nacin.Stvarno mnogu e tesko da se preboli takva ljubov.A nekoj pogore spomna ako se saka,se se moze.Neznam dali toa moze da vazi i vo ovaa sotuacija zasto nemoze so sila da nateras nekoj da te saka.Site sakame da sme bezsmrtni...ama nema :)

Mi se ima sluceno da sakam covek so koj sum nemala nisto,znaci platonska ljubov na nekoj nacin.Stvarno mnogu e tesko da se preboli takva ljubov.A nekoj pogore spomna ako se saka,se se moze.Neznam dali toa moze da vazi i vo ovaa sotuacija zasto nemoze so sila da nateras nekoj da te saka.Site sakame da sme bezsmrtni...ama nema :)

Те цитирам зашто се пронајдов во твојот пост.
Сакав и сеуште сакам некој со кој никогаш не сум била.Не знам дали е платонска љубов или не, но тоа и не е толку битно.И да, тешко е да се преболи таквата љубов но сепак не е невозможно.Ова го потенцирам зашто многу пати кога кажуваме тешко е всушност мислиме дека никогаш нема да успееме, со други зборови, сметаме дека е невозможно.

Мислам дека јас бев таа што го кажа тоа: Ако се сака, се' се може.Па затоа сакам на некој начин да го образложам моето мислење.:)

Знам дека неможе со сила да натераш некој да те сака но не се работи овде да натераме некој да не сака туку да го освоиме тој некој.А верувај, секој може да се освои.Секој, апсолутно секој.Само треба да знаеш како да го освоиш, т.е. да ја откриеш неговата слаба точка и после нормално, да ја „нападнеш“.:wink:

За мене не постои невозможна љубов. Ни разлика во години, ни религија, ни километри, ни бракови не ми се проблем кога некој вистински сакам.:pipi:

Najnevozmozna ljubov e da si vljuben vo nekoj svemirec.

Се согласувам ,за се што можеш да се бориш не постои невозможно.
Постои само верба во нештото наречено љубов.Каде е љубовта ако во нашите мисли постојано е тоа неверување дека е невозможна?
По што се гледа љубовта ако неможеш да се избориш за неа?

Значи, сите сте спремни да уништите и брак ако сакате да стигните до целта, или јас погрешен заклучок имам донесено?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom