Невозможна љубов

• Креатор на темата Креатор на темата Тамарче
  • Време на започнување Време на започнување
hmm nevozmozna ljubov da imam pominato eden vakov period bese ljubov za koja i dvajcata ne se somnevam se uste kopneeme po taa ljubov no preckata bese pregolema za da se resi morase toj da odi ponatamu i jas isto i eve veke godina dena go nemam videno iako iskreno se uste ponekogas posakuvam da go vidam...no minatoto ostanuva onamu kade sto mu e mestoto...heh najinteresno e toa sto koga sakas takva nevozmozna licnost site sto ti vikaat deka toa ke zavrsi gi smetas za neprijateli i ne gi slusas...sepak toj period ke ostane vo mene kako eden spomen sto sekogas ke me pece i sekogas ke se sekavam kako na eden ubav nevozmozen period...

имав таква невозможна љубов ролку многу бев заљбљена во него а што е најлошо и после толку поминато време уште ми се допага и секој ден посакувам да го видам Знам дека никогаш неможеме заедно да бидеме ама после се јас сеуште чуствувам нешто за него:toe:

Невозможна љубов нема единствено нешто што не спречува е кога ние сакаме некого а тие не ни ја возвраќаат љубовта и си мислиме кога некој ќе не праша за тоа ние велиме дека е невозможна љубов. А всушност тоа е само невозвратена љубов.

Дали сте имале некогаш во животот ваква љубов?
Да знаете дека се е против вас, но, шо да прајте, пак ненормално сакате..
Иако нема никакви шанси, ни ронка надеж, немате никаква иднина со таа личност, никаква перспектива..

Доколку сте доживеале порано таква љубов, дали сеуште сонувате за неа..дали сакате да ја имате..
Или пак, сте се одрекле од неа засекогаш, и не ја гибате, затоа што знаете дека ви е слаба точка, и рана шо ќе ве печи засекогаш.
Ги читав претходните ваши мислења. Нема невозможна љубов? Само оној кој не ја доживеал на своја кожа, си зема за право да каже дека нема. Боли, и тоа многу. Животот е премногу суров и ни задава ниски удари, не носи во големи искушенија. Ваквата љубов не може да донесе ништо друго освен кратки моменти на среќа и неизмерно голема болка. Имавме тајна врска цели 3 години, но залудно е да одиш против невозможното. За оние кои коментираа дека ке бидат храбри и ќе се борат до крај за она што го сакаат, сакам да ми кажат како да се борам за човек кој е во брак 20 години, има деца и е постар од мене 20 години??? Да го изгубам и своето семејство кое би ме осудило за цена на таа љубов? Единственото добро во сето ова е што имав среќа да дознаам што значи да сакаш и да бидеш сакан. Не сакам да ја градам својата среќа врз туѓа несреќа, да оставам деца без татко или да растурам нечиј брак. Јас се откажав и мислам дека правилно постапив. И денес го немам преболено, ниту мислам дека некогаш ке го преболам. Но, некои работи остануваат длабоко закопани во срцето, без најмала надеж дека некогаш ќе се остварат.

Ги читав претходните ваши мислења. Нема невозможна љубов? Само оној кој не ја доживеал на своја кожа, си зема за право да каже дека нема. Боли, и тоа многу. Животот е премногу суров и ни задава ниски удари, не носи во големи искушенија. Ваквата љубов не може да донесе ништо друго освен кратки моменти на среќа и неизмерно голема болка. Имавме тајна врска цели 3 години, но залудно е да одиш против невозможното. За оние кои коментираа дека ке бидат храбри и ќе се борат до крај за она што го сакаат, сакам да ми кажат како да се борам за човек кој е во брак 20 години, има деца и е постар од мене 20 години??? Да го изгубам и своето семејство кое би ме осудило за цена на таа љубов? Единственото добро во сето ова е што имав среќа да дознаам што значи да сакаш и да бидеш сакан. Не сакам да ја градам својата среќа врз туѓа несреќа, да оставам деца без татко или да растурам нечиј брак. Јас се откажав и мислам дека правилно постапив. И денес го немам преболено, ниту мислам дека некогаш ке го преболам. Но, некои работи остануваат длабоко закопани во срцето, без најмала надеж дека некогаш ќе се остварат.

А ти сигурна си дека тоа е љубов, а не само затресканост? Колку време го знаеш човеков жити се 3 месеци?

Затресканост би било ако имав 15 години, а не 24 и бев свесна за својата постапка. Го познавам 6 години веќе, а мислам дека на овие години затресканост не може да биде во прашање. Доживеав љубов и тоа обострана иако невозможна и иако многумина би ме осудиле, не се каам што бев со него затоа што ги запознав поимите љубов среќа и бол.

Дали сте имале некогаш во животот ваква љубов?
Да знаете дека се е против вас, но, шо да прајте, пак ненормално сакате..
Иако нема никакви шанси, ни ронка надеж, немате никаква иднина со таа личност, никаква перспектива..

Доколку сте доживеале порано таква љубов, дали сеуште сонувате за неа..дали сакате да ја имате..
Или пак, сте се одрекле од неа засекогаш, и не ја гибате, затоа што знаете дека ви е слаба точка, и рана шо ќе ве печи засекогаш.

е тоа и јас се прашувам Тамарче кога конечно ќе ми одговори саканата особа на :love:, моето удварање...
дај убеди ја некако (y).

Се ,,трескаш од земја,, за некого со годиниии и на крај сфајќаш декаа си била будала ... Дека на светот постојат други личности кои би те направиле посреќна ... Можеби и не треба да се откажуваме во животот ... Но треба да сфатиме дека невозможното е невозможно и толку !!!

Јас викам дека нема ништо невозможно, ама нема човек што има таква храброст да биде упорен во своите амбиции и планови. 99% сме кукавици и страв ни е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom