Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи, сите сте спремни да уништите и брак ако сакате да стигните до целта, или јас погрешен заклучок имам донесено?
Погрешен заклучок имаш донесено.:wink:Значи, сите сте спремни да уништите и брак ако сакате да стигните до целта, или јас погрешен заклучок имам донесено?
Значи, сите сте спремни да уништите и брак ако сакате да стигните до целта, или јас погрешен заклучок имам донесено?
Добивам друг заклучок. Невозможната љубов постои.
И да пробаш со некој да бидиш, а поради некакви околности да не функционира, тогаш е невозможна.
Невозвратената љубов е еден вид невозможна љубов.
Значи, постој невозможна љубов, не само ако никогаш не можиш да бидиш со него/неа..
Дали сте имале некогаш во животот ваква љубов?
Да знаете дека се е против вас, но, шо да прајте, пак ненормално сакате..
Иако нема никакви шанси, ни ронка надеж, немате никаква иднина со таа личност, никаква перспектива..
Доколку сте доживеале порано таква љубов, дали сеуште сонувате за неа..дали сакате да ја имате..
Или пак, сте се одрекле од неа засекогаш, и не ја гибате, затоа што знаете дека ви е слаба точка, и рана шо ќе ве печи засекогаш.
Да се стигне до целта е прегрубо кажано. Да се стигне до среќна и взаемна љубов е друго веќе. Иначе, јас би ризикувала се` за човекот што го сакам, доколку е тоа обострано. А доколку тој е на некој начин врзан со друга, дефинитивно јас нема да барам од него да остави што има за мене. Ако тој ме сака и сака да е со мене, сам ќе се реши на тој чекор. Кога веќе би било така, тоа јас неможам да го префрлам како моја вина.Значи, сите сте спремни да уништите и брак ако сакате да стигните до целта, или јас погрешен заклучок имам донесено?
Добивам друг заклучок. Невозможната љубов постои.
И да пробаш со некој да бидиш, а поради некакви околности да не функционира, тогаш е невозможна.
Невозвратената љубов е еден вид невозможна љубов.
Значи, постој невозможна љубов, не само ако никогаш не можиш да бидиш со него/неа..
Апсолутно...зошто ти да си жртвата,зошто другите да се среќни а ти неИскрено, појќе не знам шо да мислам. Се ми се` измеша в гла, се ми се напрај каша.
Единствено шо сфаќам е дека невозвратената љубов е онаа невозможна, а за се друго постои мастер кард.
Шега настрана. За се друго постои некакво решение, и се` оправдува она Макијавелското: „Целта ги оправдува средствата“, па колку и да сакаме да го прајме поблаго. Во суштина то би било то.
Ама како велат..„Во љубовта и во војната е дозволено се“.
Апсолутно...зошто ти да си жртвата,зошто другите да се среќни а ти неако има и најмала шанса за да бидеш со некој што ти значи треба да ги искористиш сите средства за да дојдеш до тоа...
И јас се согласувам со тебе.Се би направила за некоја љубов,за да бидиме заедно итн ама до одредени граници.Не сакам мојата среќа да ја грдам врз туѓата несреќа.Ќе се борам за мојата среќа,за мојата љубов се додека друг не е повреден од моите постапки.Е овде не се согласувам.
Да уништам нечија туѓа среќа,да се мешам во туѓ живот?
Едноставно некогаш човек треба да ги остави работите како што се.
Ако треба да бидеш со тој човек , ќе бидеш.
Ќе се најде начин,ама не под услов да направиш друг несреќен и мизерен.
П.С Ова е за Тамарче - Макијавели нема лично изјавено Целта ги оправдува средствата и таа теза се однесува на политички прашања.![]()