Невозможна љубов

• Креатор на темата Креатор на темата Тамарче
  • Време на започнување Време на започнување
Mene mi se ima deseno 2 pati. Za prvata se uste mi e maka, i za dolgo vreme ke mi e maka. A za vtorata se uste mi e vo mislite, ama mn mala sansa spored mene.........

Значи, сите сте спремни да уништите и брак ако сакате да стигните до целта, или јас погрешен заклучок имам донесено?

Погрешно имаш сватено зошто јас зборував генерално за љубовта без потенцирања,ама би кажала само дека неможеш да уништиш ни еден брак ако тој не е за уништување...само можеш да бидеш причина плус за да се разделат тие.

Зборуваме за љубов ,а не за бизнис зделки.

Значи, сите сте спремни да уништите и брак ако сакате да стигните до целта, или јас погрешен заклучок имам донесено?
Погрешен заклучок имаш донесено.:wink:
Не верувам дека некој сака да уништи брак. Не го прави она што не сакаш тебе да ти го направат. Ако таа врска е готова, не постои комуникација, доверба, почит и љубов тогаш ти ништо не уништуваш.

Невозможна љубов не верувам дека постои. Ти можеш да се трудиш за таа да успее, а ако не успее тогаш е невозвратена.:pipi:

Ах...многу грубо кажано ова, ТамарЧе :)

Како прво, овде не се работи за правење некои сплетки со кои ќе го уништиме бракот.Тоа што сакам да кажам е дека љубовта меѓу двајца не може да се „сведе“ на невозможност само оти постои брак кој ги разделува.Љубовта е посилна од се.Зошто не можете да сфатете?

За да не се разбереме погрешно.Зборувам за возвратена и вистинска љубов.Ако постои, ќе нема сила на светот што ќе ја спречи да се реализира, ни брак ни ништо не може да ја уништи нејзе.

После се...бракот претставува само потпис на документ, ништо друго.Заедничкиот живот на двајца не зависи од тоа дали се венчани или не.Не познавате некоја двојка што живее многу поубаво, посреќно од некој брачен пар? На што се должи тоа, што мислите?

Не за џабе постојат и разводите.Не гледајте на нив толку лошо.Разводот може да претставува крај на бракот но и почеток на некоја љубов.А сметам дека бракот како институција или што и да е, не може да ни ја донесе таа среќа што љубовта ни ја дава за гаранција.:smir:

Добивам друг заклучок. Невозможната љубов постои.
И да пробаш со некој да бидиш, а поради некакви околности да не функционира, тогаш е невозможна.
Невозвратената љубов е еден вид невозможна љубов.
Значи, постој невозможна љубов, не само ако никогаш не можиш да бидиш со него/неа..

Ах никогаш, не би се помирила со тоа, врска да растурам а камо ли па брак аа нее.

И да пробаш со некој да бидиш, а поради некакви околности да не функционира, тогаш е невозможна.
Значи, постој невозможна љубов, не само ако никогаш не можиш да бидиш со него/неа..

Да, треба да сфатат дека има разлика меѓу овие две.

Сум се соочил со овој проблем, да не дела некој добри 30-40 км, а и мн, работи беа против нас, пробавме, бевме среќни ама и на тоа му дојде крај, сум и остаил аманет, дека еден ден пак ке бидеме заедно, :) дека и она го сака тоа, сеа сме далеку еден од друг, чим еднаш не споила судбината, ке не спои по втор пат.
Тешко е, против се неможеш да се бориш, на крајот се помируваш и оставаш се да биде као што било

А за љубовта, се би направи, и невозможното би го направил можно, и против сите би се борел, народ, маса, бариери, карактери , опшества, не би си ја испуштил среќата од рака,

nevozmozna ljubov..mislite deka toa postoi?nie SAMITE ja pravime nevozmozna koga dozvoluvame nekoi sporedni malce pomalce vazni raboti licnosti ili bilo sto da ni zastanat na patot.nevozmozna e SAMO TOGAS KOGA NE E SO VISTINSKATA LICNOST.ZNACI...ZA DA E LJUBOVTA VOZMOZNA TREBA DA JA NAJDEME BAS TAA LICNOST POD OVAA NEBO KOE BOG ILI SUDBINATA SEEDNO NI JA PREDODREDILE.TOKMU I ONI I NE SPOJUVAAT.VERUVAJTE...TAKVATA KJUBOV PRED SITE KE OSTANE NEPODEBENA PRED SE KE OSTANE CVRSTA PRED SEKOGO GORDA NASEKADE SILNA...TOLKU SILNA STO SEKOJ DEN SE POVEKE I POVEKE KE VERUVAME VO TOA.ako nekogas pomisite deka ljubovta koja ja custvuvate e nevozmozna samo za mig NO SAMO ZA MIG zaprasajte se DALI E TAA VISTINSKATA LICNOST?dali e taa vasata SOULMATE? posledna stvar...ja sum u vrska so musliman,i so sea?ke recete nevozmozna e?NEMA BLAGE VEZE.OSTANUVAM SO NEGO DO SAMIOT KRAJ NA MOJOT ZIVOT.ZOSTO ZNAM DEKA ISTOTO GO MISLI I OSEKA ON.BASKA TOA...SILNA SUM...KE IZDRZAM SE...POSTO COVEKOT VREDI I E LJUBOVTA NA MOJOT ZIVOT!(se nadevam pomognav nekomu)

Дали сте имале некогаш во животот ваква љубов?
Да знаете дека се е против вас, но, шо да прајте, пак ненормално сакате..
Иако нема никакви шанси, ни ронка надеж, немате никаква иднина со таа личност, никаква перспектива..

Доколку сте доживеале порано таква љубов, дали сеуште сонувате за неа..дали сакате да ја имате..
Или пак, сте се одрекле од неа засекогаш, и не ја гибате, затоа што знаете дека ви е слаба точка, и рана шо ќе ве печи засекогаш.

Bas taka mi e mene..mnogu vreme potrosiv na taa ljubov,mnogu godini,mnogu drugi podobri priliki,i sega eden mal del od mene se kae za toa "izgubeno" vreme ama drugiot pogolem del od mene se oseka bas kako boldiranoto..ne sakam nikoj da mi go spomunva zasto stvarno mi e rana koja ke me pece zasekogas..i sepak mislam deka ako nemas idnina so nekoja licnost nemas ni logicno objasnuvanje da ostanes so istata...ama ljubovta ne e bas logicna taka da...:toe:

Да се стигне до целта е прегрубо кажано. Да се стигне до среќна и взаемна љубов е друго веќе. Иначе, јас би ризикувала се` за човекот што го сакам, доколку е тоа обострано. А доколку тој е на некој начин врзан со друга, дефинитивно јас нема да барам од него да остави што има за мене. Ако тој ме сака и сака да е со мене, сам ќе се реши на тој чекор. Кога веќе би било така, тоа јас неможам да го префрлам како моја вина.

Сепак ти се` сведуваш на невозможна=невозвратена.
Во таков случај, повторно не е невозможна љубовта, но бара повеќе труд и време за другата личност, иако јас лично неможам да засакам некој кој не ме ни загледува. Би ми се одмилил одма и не би трошела енергија да го освојам. Што знам ... таков човек не би можел да е мојата голема и вистинска љубов. Неможе да е таква, затоа што во тој случај ние сме заљубени во некој кого не го познаваме како прво. Како второ, со самото тоа ние сме заљубени во некој замислен лик кој не привлекува физички, а тоа нема потреба да трае, бидејќи не е реално и толку силно. Збунувачки да, но ете јас така некако мислам.

Искрено, појќе не знам шо да мислам. Се ми се` измеша в гла, се ми се напрај каша.
Единствено шо сфаќам е дека невозвратената љубов е онаа невозможна, а за се друго постои мастер кард.
Шега настрана. За се друго постои некакво решение, и се` оправдува она Макијавелското: „Целта ги оправдува средствата“, па колку и да сакаме да го прајме поблаго. Во суштина то би било то.
Ама како велат..„Во љубовта и во војната е дозволено се“.

Искрено, појќе не знам шо да мислам. Се ми се` измеша в гла, се ми се напрај каша.
Единствено шо сфаќам е дека невозвратената љубов е онаа невозможна, а за се друго постои мастер кард.
Шега настрана. За се друго постои некакво решение, и се` оправдува она Макијавелското: „Целта ги оправдува средствата“, па колку и да сакаме да го прајме поблаго. Во суштина то би било то.
Ама како велат..„Во љубовта и во војната е дозволено се“.
Апсолутно...зошто ти да си жртвата,зошто другите да се среќни а ти не :toe: ако има и најмала шанса за да бидеш со некој што ти значи треба да ги искористиш сите средства за да дојдеш до тоа...

Апсолутно...зошто ти да си жртвата,зошто другите да се среќни а ти не :toe: ако има и најмала шанса за да бидеш со некој што ти значи треба да ги искористиш сите средства за да дојдеш до тоа...

Е овде не се согласувам.

Да уништам нечија туѓа среќа,да се мешам во туѓ живот?

Едноставно некогаш човек треба да ги остави работите како што се.
Ако треба да бидеш со тој човек , ќе бидеш.
Ќе се најде начин,ама не под услов да направиш друг несреќен и мизерен.

П.С Ова е за Тамарче - Макијавели нема лично изјавено Целта ги оправдува средствата и таа теза се однесува на политички прашања.:):)

Е овде не се согласувам.

Да уништам нечија туѓа среќа,да се мешам во туѓ живот?

Едноставно некогаш човек треба да ги остави работите како што се.
Ако треба да бидеш со тој човек , ќе бидеш.
Ќе се најде начин,ама не под услов да направиш друг несреќен и мизерен.

П.С Ова е за Тамарче - Макијавели нема лично изјавено Целта ги оправдува средствата и таа теза се однесува на политички прашања.:):)
И јас се согласувам со тебе.Се би направила за некоја љубов,за да бидиме заедно итн ама до одредени граници.Не сакам мојата среќа да ја грдам врз туѓата несреќа.Ќе се борам за мојата среќа,за мојата љубов се додека друг не е повреден од моите постапки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom