Netbooks, mini-notebook computers

Тури му линукс... Повеќето програмки за едитирање на текст, праќање маил и слично ги имаш, а батеријата ке крени едно пола час повеќе ке држи.

Немора да значи. Повеќе ке трае со ХP. А тоа 2-2.5 саати ке трае само ако го ставиш idle да биде. :-)

Има CD-ROM чудово?

Е многу бараш. Се разбира дека нема. :-)

И за да му смениш оперативен систем мора да имаш екстерен цдром кој работи на усб или има друга солуција?

А да си земете вие Аифон? :)

Мала шала,порано ги ругав овие направи,беа причина за жестоки дебати со Мики-МКд,но сега сите ги фалите,па можам да речам и дека би ми го смениле ставот,и дека сепак имало пазар за нив,како и користи кои се уникатни.

Ja zagledav igrackava..zaniliva , mora da ja pogledam... :)
Vsusnost ovde vlegov za da prasam nesto....koj e ovde glavniot hardveras...imam edna blesava potreba, treba da i najdam otkaceno resenie...???

Тури му линукс... Повеќето програмки за едитирање на текст, праќање маил и слично ги имаш, а батеријата ке крени едно пола час повеќе ке држи.

Ова изгледа е вистина така, има по нетов, а и еден другар тврдеше дека на лап топ-от под линукс, траењето на батеријата се продолжило и за повеќе од еден час.

Ако сакаш да ти трае батеријата повеќе ке треба да си земеш модел со 6 келијска батерија (тогаш ке трае батеријата 5-6 саати), само тие модели нешто не ги носат кај нас, сите се со 3 келијска. Само Асус 1000HD е со 6 келијска батерија, но тој пак не е со Атом процесор, него е со Целерон, кој троши повеќе така да и траењето на батеријата се намалува.

Убаво би било да ги има кај нас Асус 1000H или Самсунг NC10, некако овие два модела ми се најкомплетни и најдобро изработени.
asus 1000h е со атом процесор и 6келијска батерија. Држи околу 4-5 часа,баш се мислам и јас да го земам

1000h е стварно најдобар модел, а од каде планираш да го земеш?

denes si zemav asus eee 940hd. iznenaduvacki e dobar :)
ima nekoj iskustvo so ovoj model? go zemav so instaliran linux, sega za sega se mislam dali da instaliram windows xp. i vaka super funkcionira, samo sto jas ne sum naviknata na linux.
imav samo eden mal problem so zvucnicite, 20 sekundi imase zvuk i posle toa prekinuvaa, verojatno e softverski problemot.
inaku go zemav od max kompjuteri, za 16000, mislam deka si vredi za sekoj denar.

asus 1000h е со атом процесор и 6келијска батерија. Држи околу 4-5 часа,баш се мислам и јас да го земам

1000h e ЕееПц, да не речам подобар понов, поголем дисплеј...?

hp го има и кај нас а делот не сум го видел а хпто е изгор скапо за ваква направа

Ги има и двата Hp-то е 20 000 денари, Dell-от 21 000 денари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom