Netbooks, mini-notebook computers

Јас си зедов Hp mini од Америка за 300 долари, а од тие пофушарските Ацер и Асус имаше и за 180-220 долари. Тука скоро дупло поскапи се гледам.

Ви препорачувам на сите ако имате некој близок во САД да си барате некако чаре за од таму порачвање, особено сега дури е низок доларо.

Асус не се фушерски, први почнаа да ги прават нетбуковите и се едни од подобрите и поиздржливите нетбукс :smir: Јас имам ЕЕЕ, душата му ја извадив, 24/7 ми работеше цел месец и повеќе без воопшто да го угасам или да треба да го рестартирам.

Асус не се фушерски, први почнаа да ги прават нетбуковите и се едни од подобрите и поиздржливите нетбукс :smir: Јас имам ЕЕЕ, душата му ја извадив, 24/7 ми работеше цел месец и повеќе без воопшто да го угасам или да треба да го рестартирам.

Јас до шо сум видел нешто од Асус било неквалитетно, то е моето мислење за фирмата. А ти сине ако си задоволен од Асус нема потреба да се мислиш, поефтини се од сите барем со 25%.

Јас до шо сум видел нешто од Асус било неквалитетно, то е моето мислење за фирмата. А ти сине ако си задоволен од Асус нема потреба да се мислиш, поефтини се од сите барем со 25%.

Asus се ѕверови, жалам што си имал такво искуство со нив. Инаку ЕЕЕ го почна нетбук трендот.

Asus се ѕверови, жалам што си имал такво искуство со нив. Инаку ЕЕЕ го почна нетбук трендот.

Добро така нека е, во Македонија до вчера Princo беа најквалитетни цедиња. То зависи од кој и како го креира мислењето.

Иначе Асус можи брка работа, ама понеквалитетен бренд барем за компјутерска техника неможам да замислам.

Може да знам кои нивни производи си ги користел?

Може да знам кои нивни производи си ги користел?

Јас лично имав само CD\RW од Асус на еден од постарите компјутери, се сеќавам дека мораше да режам само на најниска брзина оти ми ги расипваше цедињата.

Исто еден другар купе LCD монитор од Асус, нормално оти беше најефтин од сите. После само 1 недела имаше најмалку 6-7 мртви пиклеси на него. Не можеше да го врати, пошто во гаранцијата му пишеше 3 мртви пиксели ама на cm2.

Користам компјутери 15 години и особено сум незадоволен само од Асус, со друг бренд сум немал некое посебно лошо искуство.

Јас не велам дека од Асус не можи да ти се погоди нешто нормално, има и такви шанси, ама то не ги прај сите останати квалитетни. Јас искрено се надевам ти да си имал среќа и твојот Асус да функционира, ама било каков компаратив и суперлатив проследен од Асус е чиста делузија.

Друже врз база на еден ебан ЦД ром и најевтиниот (и нормално најкрш мониторот кој што очекувано ке развие такви симптоми) монитор што го имаат во својата производна гама, едноставно неможеш да кажеш дека се лош производител. Јас лично сум користел многу Асус продукти, и уште толку повеќе сум ставал во други конфигурации и сум немал никаков проблем. Сепак во мојот случај се работело за хардверски парчиња со вредност од 5000 па се до 25000 денари, а не со дното на технологијата што излегува од нивната фабрика.

Друже врз база на еден ебан ЦД ром и најевтиниот (и нормално најкрш мониторот кој што очекувано ке развие такви симптоми) монитор што го имаат во својата производна гама, едноставно неможеш да кажеш дека се лош производител. Јас лично сум користел многу Асус продукти, и уште толку повеќе сум ставал во други конфигурации и сум немал никаков проблем. Сепак во мојот случај се работело за хардверски парчиња со вредност од 5000 па се до 25000 денари, а не со дното на технологијата што излегува од нивната фабрика.

Поентата ми е дека Асус се дното, поефтино од Асус моментално незнам на пазарот. Барем беа најефини последен пат ко проверив и се најмалку квалитетни. Асус за цена да, за квалитет не!

Дискутабилно е јас не велам не, ама стереотипната слика за Асус е таква, ефтино, дно, фуш.

Поентата ми е дека Асус се дното

Асус и Гигабајт моментално се на врвот, ама баш на апсолутниот врв. А поевтини се од останатите во одредени сегменти бидејќи имаат огромно производство и можат да си дозволат ниски цени.

Инаку дека се поевтини од конуренцијата тоа е дискутабилно. Саглам Асус и Гигабајт плочи со P45 чипсет се по 6-7000 денари, конкуренцијата ги продава по 4-5000.

Пак ке ти кажам: Не споредувај дно технологија, режачи, 19 инчни монитори, матични плочи со 945 чипсет, рутери од 20 евра и така натаму. Во овој сегмент сите производители се исти, односно тиња. Колку пари, толку музика.

Асус и Гигабајт моментално се на врвот, ама баш на апсолутниот врв. А поевтини се од останатите во одредени сегменти бидејќи имаат огромно производство и можат да си дозволат ниски цени.

Инаку дека се поевтини од конуренцијата тоа е дискутабилно. Саглам Асус и Гигабајт плочи со P45 чипсет се по 6-7000 денари, конкуренцијата ги продава по 4-5000.

Пак ке ти кажам: Не споредувај дно технологија, режачи, 19 инчни монитори, матични плочи со 945 чипсет, рутери од 20 евра и така натаму. Во овој сегмент сите производители се исти, односно тиња. Колку пари, толку музика.

Добро бе сине купвај си Асус, сеа не ме убедвај дека се квалитетни. Срање се невидено и сум го осетил то, јас за полоши незнам. Немам јас лично ништо против Асус па за инает да ти зборам.

Ти сеа купе Асус, крепи си ја играта, не форсирај. Во врвот биле па уште, немој срамота е.

Асус на врвот :pos2:
Сега средував еден асус лаптоп, по нецели 2 години батеријата држи пола сат (на мојот што има 3 години држи 1:50 мин), тастатура треба со чекан да ја маваш за да регистрира типка, копчињата од тачот исто.
Да не пишам за луѓе што имале и полоши искуства со Асус како бренд:helou:

Јас убаво и конкретно си прашав со точно кои производи си имал проблеми Синдикату, ама по третпат добив генеричен одговор. Не пробувам да те убедам, туку ги предупредувам луѓето што ке прочитаат дека Асус смрди дека твоето мислење е невалидно се додека не ги посочиш конкретните производи и кои проблеми ги имале. Точен модел и сл.

Декстерче: Батеријата треба да знае човек да ја чува и да се грижи за неа, тоа ке му се случи не секој лаптоп, мобилен телефон или уред што користи полнива батерија. На пример, со правилна употреба и полнење, батеријата на мојата Нокиа 5800 трае 4, понекогаш и 5 дена со просечно користење, за која други луѓе се жалат дека им трае едвај 24 часа, а кога ке ги прашам како ја полнат добивам смешни одговори.

Еве личен и конкретен пример за Асус (Синдикату, вака треба да изгледа негативно мислење, за да се смета за валидно):

Пред 1 година и земав на братучедками Асус 19" 192D лцд монитор. Летово на него на сред екран се поојави голема зелена линија ебани пиксели. Го вративме и ни дадоа друг, овој пат 193D. После недела дена се јавија 2 мртви пиксели во ќошот, среќа нема повеќе. Цената на овој монитор е 4800 денари (8500 денари кога го купив).

Пред 1.5 година земав за мене Асус 22" VW222S. Мониторот е џам, без ниеден ебан пиксел и си работи беспрекорно. Цената на овој монитор е 9500 денари (14000 кога го купив).

Ја приметуваш разликата кај мониториве, и воедно разликата меѓу твоето и моето негативно мислење за Асус?

Zs temava ne ja smenite vo Asus?

Asus e na vrvot, ama od najeftinite raboti, nemoj nekoj da proba da me ubedi deka Asus im se drzi na DELL ili nekoja podobra firma.

Asus im se drzi na DELL ili nekoja podobra firma.

Споредуваш баби и жаби. Asus е hardware manufacturer, Dell е ОЕМ или Original electronics manufacturer. Dell купува делови од Асус, Гигабајт, МСИ и останатите за да си ги прави лаптопите и десктопите.

Mene ne mi e jasno kako mozit da kupvit od Asus, a pak da e pokvaliteten od nego?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom