Несоница!

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Значи не сум бил само јас со несоница и јас пред 3 не заспивам и тако лежам со отворени очи ама таа е така се програмирав :toe:

абе и ја така бев програмиран ама пред некој ден цела вечер не заспав др ден не спиев и велерта како јагне ама еве сеа пак седам до 5 на сабајле:nesum:

Procitav nekade lek za nesonica:treba da go izmoris teloto za duhot da bide spokoen,i ima vistina.

Procitav nekade lek za nesonica:treba da go izmoris teloto za duhot da bide spokoen,i ima vistina.
Се сложувам. Ама понекогаш е многу тешко да го измориш телото доволно за да заспиеш лесно.

Јас страдам од несоница последниве две години, скоро секоја ноќ, и тоа е најверојатно резултат на мојот пореметен биоритам.
Ужасно е фрустрирачко кога ќе легнеш во кревет, утуткан, касно е, и ќе се превртуваш и зјапаш во таван со саати пред вистински да заспиеш.

Не ретко ќе ме раздени, па ќе ме фати сафра зошто три саати се дрвам во кревет за џабе, па станувам, пушам цигара, се враќам во кревет, бројам овци, се трудам да не размислувам, очиве не ми се склапаат, некогаш на крај ќе се изнервирам, станувам од кревет и баталувам спиење, решавам да не ја отспијам оваа ноќ.

И тогаш е најдобро, зошто откако сум скокнала едно спиење, наредната ноќ заспивам ко бебе, папсана од умор.

Можеби ако си го средам биоритамот, ќе немам вакви проблеми, ама како да средиш тотално заебан биоритам преку ноќ... :nesum:

Само ако се случи да станам рано и да не спијам преку ден,,вечерта ќе можам да си отспијам како што треба...ама тоа мноооогу ретко се случува:vozbud:

Имам проблем... лесно заспивам, но во текот на ноќта може на секоја половина час се будам и ми требаат неколку минути пак да заспијам и утредента кога ќе станам се чувствувам истоштено, уморно.. Не знам што е работа, не се плашам од ништо, немам кој знае какви проблеми во животот.. веќе две недели ова со ова темпо, не можам да функционирам нормално. Ако може некој совет..​

Се се, ама несоница од премореност не ја можам. Во два дена си дремнал преку сила 2 часа, евентуално 3 и легнуваш така сиот мераци со мисла дека ќе поминеш во хоризонтала барем 10 часа и ооп сонот го нема. Лежиш ко мутав дури мозокот ти разлетува на сите страни. Потоа идат некои психоделични соништа од кои се прави филм како оние на Alejandro да речеме El Topo, али заеби, не си режисер.

Се сложувам. Ама понекогаш е многу тешко да го измориш телото доволно за да заспиеш лесно.

Јас страдам од несоница последниве две години, скоро секоја ноќ, и тоа е најверојатно резултат на мојот пореметен биоритам.
Ужасно е фрустрирачко кога ќе легнеш во кревет, утуткан, касно е, и ќе се превртуваш и зјапаш во таван со саати пред вистински да заспиеш.

Не ретко ќе ме раздени, па ќе ме фати сафра зошто три саати се дрвам во кревет за џабе, па станувам, пушам цигара, се враќам во кревет, бројам овци, се трудам да не размислувам, очиве не ми се склапаат, некогаш на крај ќе се изнервирам, станувам од кревет и баталувам спиење, решавам да не ја отспијам оваа ноќ.

И тогаш е најдобро, зошто откако сум скокнала едно спиење, наредната ноќ заспивам ко бебе, папсана од умор.

Можеби ако си го средам биоритамот, ќе немам вакви проблеми, ама како да средиш тотално заебан биоритам преку ноќ... :nesum:
Ист проблем ама тотално ист имам и ја.што знам може некој поголем обврски е причина за тоа.еве на пример ко работев супер си беше,имав еден ред и тоа е тоа.Мора да ни е од пореметување на биоритамот,замисли легнуам пример у 04.00 заспивам негде кај 7 сабајлето:facepalm:.Ајде тоа па и уште ко ќе ми се деси да не спијам 24 сата,после вечерта пак легнуам касно,само сеа побрзо заспивам.Само ко ќе се начуакм тогаш заспивам одма:D.

Јас обавезно ако се напијам нес после 5 попладне неможам да заспиам..А несоница најчесто се победува со опуштање, не мислење на проблеми и разно разни филмови во глава...Буквално да не размилуваш за ништо длабоко..туку само позитивини и фини површни ствари ...И заспиваш за 5 мин гарантирано....
Мене не ми помогнале ни мед млеко ни незнам што....Само да не размислуваш на ништо посебно, да не бидеш напнат и ќе заспиеш брзо..

iam vekje nekoe vreme se trudam porano da zapsijam ama nemozam pred 5 saat i posle drugiot den sum krs nemozam da funkcioniram i se nerviram. se nadevam period e.

Back
На врв Bottom