Несоница!

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Еднаш годишно имам период кога секоја втора ноќ не спијам, веќе 3-4 години така. Кога имам таков период правам се што би правел и преку ден. Надвор од тој период ретко имам несоници. Моментално пак имам таков период, најчесто ми се случува преку лето.

Неам ваква мака спијам као бебенце. Заспивам одма станувам одма тешко да ме фати несоница спијам и по 5 саата и по 25 саата зависи од приликите и неприликите. Чат пат коа ќе ме фати несоница/нервоза диазепамче од 5 милиграма ми помага. Шо сонувам, па најчесто исто шо и Јаков штедни книшки со заробени девизи, топлес женски на карпи, Далила... но најчесто не се сеќавам како течел сонот.

Кога не можам да заспијам седнувам пред ПЦ и си уживам на интернет, а ако се разбудам лесно можам пак да заспијам

Auuuuu zakon tema , vo poslednive 5 meseci imam gadna nesonica , problemot go reshavam so sedenje do sabajle , ili 5 miligrama dijazepam

Ретко ми се случува несоница зашто до касно седам на pc дури и да ми се спие седам до 5-6 сабајле.
Кога не сум на pc а не можам да заспијам најчесто читам нешто и на втората прочитана страница веќе потонувам у сон :)
Синоќа сонував ептен глуп сон иако не ги паметам овој го запаметив, зашто беше апокалипсата, т.е распаѓањето на светот. И ужасно беше чувството кога осетив дека паѓа сонцето врз нас луѓето.

Летово не сум легнат пред 5, едноставно ме фака нервоза ако не седнам ноќе пред PC, па муабети на MSN, кајгана...една членка е најмногу крива што ми се смена биоритамот :)

uuuf i da mi se spie jas sedam na pc se zezam so da praam pusta navika,a da legnam moze i ke zaspijam.U tek na skolska godina mi se desava da gi imam zaso sum tremadzika i se budam poveke pati sonuvam gluposti ili pa uopste ne spijam.Vcera si legnav u 5-6 i ubavo si spiev onaka dodeka ne mi dojde macorot u krevet i ne me ispogreba.Mn se nerviram koa nemozam da zaspijam mrdam toplo mi e prevrtuvam pernici,menam strana na krevet i sl

Не знам што ми се слушува,веке неколку дена не можам да заспијам пред 4-5,сакам,уморен сум,но не можам,наместив телефонот да ме буди рано сабајле,цел ден ке пробам да издржам да неспијам за да си легнам утре порано

Едноставно седам еве на ком. штракам по тастатурава и ја реметам цела куќа и затоа се карам со сите оти до сабајле не ги оставам да спијат зашто сум бучен. Околу 5 ми иде дремка ама некако тешко заспивам макар едвај станувам со тежок мамурлук и како секој да ми е крив, се ме нервира....

Синоќа сонував сон како треба да бидам убиен или да умрам следниот ден, незнам точно и како се соочувам со тешкотијата да го прифатам тоа. Мачно ми беше и се рабудив неможев да поднесам.

Секое лето-иста приказна. Ми се пореметува биоритамот, спијам кога сите се будни, ова Интернетов е крив за се`, ќе седнам, ќе се заседам, ќе ми помине дремката и после ќе легнам у 10 сабајле, ќе станам 10 навечер ко зомби. Многу се нервирам, се дешава и по цели 2 дена да не спијам демек за да си фатам ред, ама џабе, само се заморувам без везе и после подочњак до колена и главоболка. Па нормално.:toe:
Не се сеќавам што сонував вчера, ретко ги памтам соништата. И многу е тешко нешто да ме разбуди во спиење, некој звук или нешто, нема шанси, спијам ко топ :icon_lol:

hmzz.. temava me pogaga epten ovoj period...
ne mozam da zaspijam do 5 - 6 sabajle... dur sum isocen... mi se spie me cesaat oci i slicno... osekam deka sum umoren... no koga kje legnam toa vekje pominuva, ocite mi se otvoreni ko da sum lapnal nekoja tabletka za rasonuvanje ebago, i posle nekoi pola saat saat konecno zaspivam. Ama ne taka dobro da se zaboravis 10 saati da spies, se budam na dva saati pak so problemi so zaspivanje, sjebana rabota. A kako go pominuvam vremeto pa oigledno na kajgana :) ili vo dvor pravam plancinja, za da go sredam dvorot :) :) :)

Mnogy mrazam takov period,i ko za belja se pocesto i pocesto mi se desavaat noki koa nemozam da zaspijam.NEznam zasto,ali nesonicava ne ke e na dobro.Djabe ti e se koa sekoja 2ra nok nemozes da zaspies i veke site lekovi i pomagala ne dejstvuvaat na tebe ednostavno organizmot te maci i ti vika"ti na mene taa finta"-sea za inat yse eden saat,kazyvajte pomos ozbilno.Vikaat deka casa mleko navecer pomagalo onaka te smiryvalo za polesno spienje-kaj mene ne deluva.ednostavno mislam deka covek treba da se rastereti,da zaboravi na toa sto go maci,za organizmot da se relaksira i polesno da se zaspie.Inace so praam koa nemozam da zaspijam?Pa se trkalam y krevet i zivciram.

Temava..како д ами требаше во моментот...сум кркал лош сон..не паметам да бидам толку или воопсто вознемирен од сон..се будам..погледнувам на саат на тел..гледам мисс call и нова порака..уште ваква порака ми фалеше...преплашен сум...гледам се разденува.не верувам дека ке заспијам...

vardarce напиша:

:pos2: :pos2: :pos2: :pos2:

Се десило да имам несоница, многу често ко ќе требит да станам рано за нашколо и сакам да се наспијам а неможам да заспијам :| и после утредента ко ќе се разбудам ми е криво шо не сум го искористила времето за спијање.. ама ко ќе немојш немојш и готоо.

mislam deka bi pomognalo... edno dobro rastrcuvanje niz malo... da se umoris dobro... i taka nekolku dena po red...

Back
На врв Bottom