Несоница!

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Ако е убаво времето тогаш трчам низ населбава 2-3 километри и баш убаво ми доаѓа, после тоа туш и во кревет, обично заспивам брзо после туширањето. Ако е лошо времето и неможе да се трча, тогаш пиво ќе пијам додека не ми се приспие, барем витамин Б6 има и како и да е ќе ме натера да спијам со толкава концентрација:)

Mi treba pomos cesto me maci nesonica...Dali e moozda od so mnogu pusam cigari ili zaso pijam alkohol..aj ve molam pomognete mi na rabot na ludilo sum

Lele lugje, ne se zezajte so ovaa tema. Ne mozham da recham deka drugarkava me posetuva sekoja vecher, ama sepak chesto. Osobeno ako sum od sabajle rano na rabota ili ako si pomislam: lele, vecher ako ne zaspijam pak? E togash, so garancija ne zaspivam!!! I samo si vikam: ako zaspijam sega, kje spijam 4 saati, pa 3 , pa 2, pa 1 saat barem!!! Mozhe treba leksiliumche da drmnam,a? Ama pa, ako pochne epten chesto da mi se sluchuva, ne kje pijam sekoja vecher, pa zavisnichka da stanam??!!

А бе ќе полудам ееееј, и мене ме закачи ова лудило. Сите по дома ми спијат ко заклани, ја бдејам...стража чувам. ПОГАЈТЕ ЛУЃЕЕЕЕ.

treba da pravis nesto sto ti e dosadno
naprimer da sednes da ucis, da citas nekoja dosadna kniga ili gledaj nekoj film sto si go gledal 100 pati

Не знам шо ми е влезено ама веќе неколку дена по ред околу 3-4 си се прибирам, и до кај 6 си муабетам со една личност и после до 9 не можам око да склопам ... кога ќе заспијам во 12-12 и 30 сум на нозе и цела сум свежа ко да сум спиела со сааати! Не е несоница, ама не е нормално, да?:raz:

pa neznam za vas, a gledam i nekoj drug e online ama jas denovive pred 0600 ne sum legnal. nekako ne naogam bas lek za nesonicava. ako imate sovet kazete.:se_ molam

Za nesonica piete kombuha, i caj od matochina

Уште една непроспиена ноќ

Ви се случува, да не можете да заспиете,и покрај сета желба и потреба.Што правите кога ќе ви се случи тоа?
Со што ја пополнувате ноќната темница и тишина? Како се успивате?

А ноќеска? Спиевте,или сонувавте лош сон, па се разбудивте? Ве разбуди некој,или слушнавте звук? Како се смиривте? Заспавте?

КАКО???

Ве молам за поопширни и содржински постови.Фала.:)

Синоќа станав во 1. И уште не сум легнат од тогаш. Го терам 22-риот час без спиење, ме фатила тешка несоница деновиве, ми се поремети биоритамот, легнувам кога ќе ми текне у 2 попладне у 2 попладне, у 4 навечер у 4 навечер, у 9 сабајле у 9 сабајле.
И шо да праам, нормално станувам и ќе се „шлаам” по дома.

Ништо не рпавам се вртам ко кретен крцкам со креветот, го превртувам прекривачот, и ебам дете на перницата и така се дури не заспијам. Најекстремни случаи се кога станувам да пијам вода или евентуално(ама мнооогу ретко) може да направам нешто друго како стимул да заспијам. Али ретко и порано ко бев помал тоа.
Синоќа арно спиев. Сонот не го памтам ама беше нешто со штедни книшки ама не ми текнува точно што.

:)Nokeska ne spiev bidejki bev dezurna na rabota,a koga sum doma i nemozam da spijam za mene e toa izmacuvanje bidejki znam deka utredenta imam obicno sekogas obvrski i ke se osekam pospano.Obicno koga se macam da zaspijam toa e od sto sum poremetena od smenska rabota i togas ,ke stanam, ke posedam,ke zapalam cigara,pa pak ke legnam , se trudam da ne mislam na nisto i da zaspijam...A najveke sto me nervira, obicno ne mi se spie bas koga utredenta sum prva smena i treba da stanam:nerv:

bibika напиша:
Ви се случува, да не можете да заспиете,и покрај сета желба и потреба.Што правите кога ќе ви се случи тоа?
Со што ја пополнувате ноќната темница и тишина? Како се успивате?
Многу се нервирам ако морам да спијам, а да не можам. Ако не можам да заспијам, ништо не ме успива, најчесто останувам будна до сабајле и после кога ќе ми капнат очите - заспивам. Често читам нешто за да ми дојде сон или гледам телевизија.

bibika напиша:
А ноќеска? Спиевте,или сонувавте лош сон, па се разбудивте? Ве разбуди некој,или слушнавте звук? Како се смиривте? Заспавте?

КАКО???
Заспав прилично доцна затоа што сум ноќна смена на работа, па додека се приберам дома веќе е дење. Не заспав веднаш, но со убави мисли ми дојде сон. Тешко дека ќе ме разбуди некој звук, бидејќи цврсто спијам, а и да слушнам, веднаш заспивам повторно без мака и не се сеќавам што сум чула.

epten mi e tapa ako ne mozam da zaspijam.slusam muzika,citam,gleam tv,da popunam vreme i da mi se prispie.
momentalno sum u germanija na odmor i me trese nekoja nesonica....
se budam sekoja vecer okolu 3-4,pa pak zaspivam,pa se budam pak okolu 5-6.....
ne znam so mi e...aj sea ke pocneme so skolo pa ke si dojdam na red....

Напи се едно апче за спиење не е ништо страшно, а ако не можеш да спиеш тогаш подобро стани погледај телевизија, ако можеш поразговарај со некој додека ти дојде сонот, затоа што колку повеќе сакаш да заспиеш а не можеш те фаќа нервоза.

Back
На врв Bottom