Непотребни навики...

• Креатор на темата Креатор на темата Маwечко
  • Време на започнување Време на започнување
ее имам многу гадна навика да пишувам кога учам и многу време трошам...јес да учам поубаво така, али се утепувам од пишување без потреба, по цели скрипти праам
И грицкам нокти многу, дури и кога не можам-збеснувам, и кога ќе дојдам пак до можност, си надокнадувам дупло:)
а и кога заспивам морам да гушкам нешто, перница, јорган....инаку не можам да заспијам....

Пред да излезам уште еднаш си повторувам дали сум направила се’ што сум планирала, во спротивно нервоза ме фаќа и ми се расипува расположението. То особено ако заборавам да ставам парфем, на мене или во ташната. Или ако е брачеда ми со мене па цело време ми вика „Побрзо, побрзо, побрзо!“ :nervoza: А јас сакам да си се влечкам и на раат да си ги завршам работите.

И мора однапред да го знам планот за излегување и точното време за да знам колку време имам за спремање, инаку ме фаќа нервоза затоа што не сум стигнала да се спремам и пак цела вечер ми е за никаде. Ова особено ми се дешава кога ми се јавуваат во 5 до 12 и немам време на раат да се спремам.

Кога учам морам да шкртам нешто во друга тетратка или во учебникот. Обавезно морам да се потпишам, е ова премногу ме нервира ама никако да се одвикнам.

Глупа навика ми е шо секогаш ги кршам прстите, мајка ми само ми вика, ама џабе.

И порано многу грицкав нокти, фала богу се откажав од таа навика.

Друго не ми текнува, а сигурно има уште многу. :)

Кога одам некаде на гости морам, ама баш морам да ги гледам уметничките дела распоредени по собата (слики, мали скулптури). И тоа честопати непристојно гледам ко во живот да не сум видел слика.

Јас на пример сум преголем хигиеничар и ако допрам и најмала ситница морам да ги ги измијам рацете,зашто во спротивно нема да можам воопшто да си го допрам лицето, а уште помалку да јадам.
Или пак ако некој сака да ми ја фаќа косата или лицето,прво му препорачувам да си ги измие рацете.

Same here а би додала и :
1.Мора креветот да ми е наместен под конец, еден раб не сакам да мрда лево-десно.
2.Влакненцата на четката за заби секогаш ми се покриени со пластична заштитна обвивка, ми се гади кога ќе помислам на бактериите( иако и така ги има).
3.Секогаш кога пијам нешто, се навалувам на столот и слободната рака ја виткам во тупаница, ова ми е од мала навика.:nesum:

Ауф!Имам може и повеќе одколку што сум свесна.Па вака:пушам цигари(и уживам во тоа),ги пукам прстите и на рацете и на нозете,кога јадам ги кревам нозете на столчето(што е доста незгодно,ама кога сум на гости не го правам тоа).Има уште ама ај да не замарам.

Ауф!Имам може и повеќе одколку што сум свесна.Па вака:пушам цигари(и уживам во тоа),ги пукам прстите и на рацете и на нозете,кога јадам ги кревам нозете на столчето(што е доста незгодно,ама кога сум на гости не го правам тоа).Има уште ама ај да не замарам.

Исто...Се нервирам ептен ако барем едната нога не ми е крената на столчето, неможам да јадам така. Дури и кога сум на гости, згодно, незгодно морам да си ја кренам ногата ако не се нервирам ептен и неможам да јадам...
Други некои такви специфични навики немам...барем во моментов не ми текнуваат:toe:

Непотребно ми е тоа што ги крцкам прстите и тоа многу често, али ако не ги искрцкам па ме болат. А за друго сега баш и не ми текнува али сигурно пости уште нешто.

Poso se najdov vo mnogu, kako na primer deka se gaduvam,ne pijam od ista casa, nisto sto e moe ne pozajmuvam, ama bas nisto,i ne zimam od drug. Panicam mnogu i mn predvreme planiram. Ali nesto sto dosega go nemase ko ucam imam navika da si gi kubam vegite:uvo: i drugo nesto novo-na cas ili duri i na kafe ko ke sedneme, ako se zanesam nesto ke pocnam na masata ili na nekoja drugarka na grb, raka, noga kade ke mi dojde da sviram so prstite kako na klavir, poso sviram na klavir i ke mi tekne nekoja pesnicka, i si ja svirkam a drugite fucat:).

Дали имате некоја навика која постојано ја практикувате,т.е. дали имате нешто со што прекумерно се оптеретувате и ако не го направите не ви е мирна душичката?

Јас на пример сум преголем хигиеничар и ако допрам и најмала ситница морам да ги ги измијам рацете,зашто во спротивно нема да можам воопшто да си го допрам лицето, а уште помалку да јадам.
Или пак ако некој сака да ми ја фаќа косата или лицето,прво му препорачувам да си ги измие рацете.

Па имате ли вие некоја ваква навика која ја излудува околината?:)

:vozbud: :vozbud: :vozbud:
Секогаш читам весник од назад нанапред...
Пијам вода и на крај дел од водата во чашата морам да истурам:)

Имав навика да си ги грицкам ноктите на прстите, али се одвикнав. Но имам една друга навика што неможам да се одвикнам: пукање прсти итн.:toe:

Јас на пример имам една чудна навика, ама секогаш кога серам морам да сум гол,додека серам све што е на мене ми смета... Дури и чорапите ги соблакам :toe:

e jas ne mozam da grickam nokti zsh imam protezi
Значи лекот за мојата проклета навика е да си ставам протези,мамата бе многу скап овој лек а и немам потреба од него,ај нека каже некој,некој поевтин лек,а проблемот е што не ги грицкам ноктите туку месото околу ноктите :tapp:

Значи лекот за мојата проклета навика е да си ставам протези,мамата бе многу скап овој лек а и немам потреба од него,ај нека каже некој,некој поевтин лек,а проблемот е што не ги грицкам ноктите туку месото околу ноктите :tapp:

Врзи ханзапласт околу сите прсти и носи го цел месец. Од што толку ќе те нервира, кога ќе го симнеш бајаги ќе ти олесни, така што нема да ти текне пак да почнеш да грицкаш.
Ако пак ти се врати навиката, идемо јОпет цел месец иста терапија. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom