Непотребни навики...

• Креатор на темата Креатор на темата Маwечко
  • Време на започнување Време на започнување
Порано грицкав нокти сега веќе не.Си ги мијам рацете и тогаш кога нема потреба и обавезно си ставам крема за раце,инаку ме фаќа нервоза.Имам посебен начин на диплење алишта,ако се расфрлани ми се упропастува денот.Не можам да заспијам ако нема музика и имам обичај да го оставам компјутерот уклучен затоа што сум заспала гледајќи филм.И така...сигурно има уште многу ама ептен не ми текнува сега.:turn:

pa jas uste gi grickam noktite lelel mnogu losha navika ke prestanam mesec dva i pak posle u PM:) a i uste edna navika na 5 minuti si stavam labelo nema teoretski sansi da izlezam od doma bez nego ako sum zaboravila odma novo kupuvam:)):vozbud:

Еден куп ги имам, ама убедливо најморонска ми е навиката да крцкам ливчиња. Се ежам од звукот на триење хартија, ама купче ливчиња обожавам да ги пуцкетам. Од страна ги фаќам и правам шпиц во центарот. :pos:
И да пукам балончиња од кеса.

После, исто со миењето раце. И од тастатурата дури осеќам дека имам нешто на прстите, и покрај тоа што ја гланцам секој божји ден.

Имам невидено глупа навика... Тоа што го носам, мора да е ускладено со долниот веш. Бојата особено. Ми се има случено еднаш црно да носам со бел долен веш, ама попиздев начисто тој ден. Грдо се осеќам, ми смета нешто цело време, не се поднесувам. Не дека се гледа, ама не ми е удобно едноставно. Ако ми се случи да се утнам, целиот ден ми е на нервна база. :pos:

Расклопувам даљински, пенкала, и обожавам да си играм со телефони на расклапање. Го сакам звукот кога се отвара и затвара. :pos: И саатот/алката исто. Откопчај, закопчај...

Само нокти грицкам кога сум нервозна. Другото не го мислам за непотребно.

Коа сум нервозен во главата си повтарам скали од гитарата. :)

~*~

~компулсивна сум, постојано редам се околу мене
~мора се да биде чисто инаку не функционирам
~мразам хаос и не само што подредувам мои работи, туку каде и да одам на гости, автоматски им редам дома
:hihih:

Па вака, кога одам негде кај шо има уклучено греалка, обавезно ја гасам.
Кога сум сама дома и ми е растурено,не ми пречи. Но кога имам гости,или сум на гости,ужасно ми пречи кога е растурено.

Грда навика ми е гризењето на моливи/наливи на училиште кога ми е досадно:pos:

Исто така пред да легнам морам да го исклучам мониторот на компјутерот.Ако заборавам да го исклучам станувам го гаснам и пак си легнувам:)

Има уште некои ама доста се овие:)

Порано-имав навика да пљукам многу е сељачки ама не можев да се додржам, ми помина сега немам гајле,
Сега во мода ми е шкрипење со забите и удирње на двете 3ки од вилицата,цигарата пред да ја запалам ја мавам од упаљач додека не се остави луфта на врвот,исто со саатот си играм нон-стоп со кочето за отварање.

Собата ако не ми е во хаотична состојба јас не функционирам.:nesum:

И имам некоја необјаснива навика да паничам пред нешто важно.Без разлика дали паниката е неоснована или не јас паничан.На моменти сум стварно...Бог да чува.

Сметајте го постов за мој.

никогаш не ги вракам стварите на место, затоа собата постојано ми е во хаос јас ке ја исчистам и за неколку саати или ден-два она е лом и грицкам нокти иако се одвикнав и повеке од една година не грицкав еве сега пак почнав:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom