Нема работа ни во приватниот сектор

• Креатор на темата Креатор на темата Nebo
  • Време на започнување Време на започнување
Земи вози такси али само на долги релации. Јас веќе 6 месеци сум со тоа , и освен првите 2 месеци додека ме научија луѓето беше малце потешко , сеа не сум испод 25 К чисти месечно. Али исклучиво на долги релации , обично Софија , Атина , Солун и поретко Белград. Со градски релации не се замарам.
Ова веројатно на црно го работиш, ако е така прашање на време е кога еден од 2000те вработени во УЈП ќе те фати

Земи вози такси али само на долги релации. Јас веќе 6 месеци сум со тоа , и освен првите 2 месеци додека ме научија луѓето беше малце потешко , сеа не сум испод 25 К чисти месечно. Али исклучиво на долги релации , обично Софија , Атина , Солун и поретко Белград. Со градски релации не се замарам.
Паметно.
Колку пари возиш до Солун и со колку патници ти е возилото?
Што не се изрекламираш на форумов, во под форум туризам има многу на кои им треба превоз до аеродром до Софија или Солун.

Паметно.
Што не се изрекламираш на форумов, во под форум туризам има многу на кои им треба превоз до аеродром до Софија или Солун.
Абе работата му е паметна, но постапката што ја направил и се фали на форум не му е баш најпаметен чекор. Прво претпоставувам дека работи на црно со што се доведува до ситуација да го казнат (бидејќи форумов е до толку заштитен во поглед на лични податоци, што претпоставувам дека добар процент од администрацијата се партиски потрчковци и доставуваат дневен извештај за секој што прави и како прави ;) ), втора работа му дава идеја и на други, колку поголема конкуренција толку помала заработка ќе има за него.

Друже со оваа работа се чепнав кратко пред 2 години и тоа на релации низ македонија односно Скопје-Прилеп со возило за 6 лица покрај возачот, но кај мене излегоа и други проблеми и се откажав од овој бизнис. Има денови кога ќе се наполни целосно возилото (Скопје-Прилеп 550денари возевме тогаш повратна, 300во еден правец, плус ако некој порача од дуќаните каргото не беше тогаш толку популарно и доставувавме производи со што излегуваа екстра пари поточно за горивото излегуваа пари од тие работи, а овие од луѓево беа ќар), но се менија малку работите, после тоа изедоа многу казни тие што останаа во овој бизнис, во моментов работат уште неколкумина кои се претежно доста врзани со „големите“.

Абе работата му е паметна, но постапката што ја направил и се фали на форум не му е баш најпаметен чекор. Прво претпоставувам дека работи на црно со што се доведува до ситуација да го казнат (бидејќи форумов е до толку заштитен во поглед на лични податоци, што претпоставувам дека добар процент од администрацијата се партиски потрчковци и доставуваат дневен извештај за секој што прави и како прави ;) ), втора работа му дава идеја и на други, колку поголема конкуренција толку помала заработка ќе има за него.

Искрено баш и не ми е многу страв. Ќе ме казнат оти одам со пријатели на шопинг у Солун? :D Тешка работа како прво и да докажат дека го правам тоа за пари , освен некој да ме исцинкари али дури и тогаш треба да ме фатат на дело , што е малце потешко за нив за разлика од малтретирањето на маалските дуќанчиња и бутици. :) ... The goverment don't give us nothing , so we don't give the goverment nothing. :D Што се однесува до конкуренцијата познавам еден куп вакви таксисти , и верувај за сите има работа особено во источна Македонија кај што повеќето бизнисмени со бугарски пасоши имаат фирми во Бугарија , па нонстоп се пренесуваат или возачи на камиони , или апликанти за пасоши , или документи пратени по итна постапка кои треба да стигнат за неколку часа. Студенти еден куп кои студираат во Бугарија , плус се ближат сеа и април - мај - јуни кога ќе летаат за Америка преку Софија , тие месеци на газ не се седнува од работа. :)

Паметно.

5 + возачот. Цената варира зависно и од намената за што одат луѓето и дали ќе треба да ги чекам , или само во еден правец и одма назад. Али 5 луѓе со чекање цел ден во Солун и пак назад ти е 70 евра. Софија 100 евра со чекање цел ден и пак назад , се зависи од бројот на патниците и чекањето. Само до аеродромот во Софија за 80 евра. Во Македонија обично најмногу се вози Битола или Скопје и цената е максимум до 3500 денари за двата правци.

Белград имам одено само еднаш , али не се исплаќа и нема работа за таму. Повеќе им се исплаќа до Скопје да идат , и од таму со авион за Белград за 45 минути.

Последно уредено:

Ова е сарказам или озбилен си?

5 + возачот. Цената варира зависно и од намената за што одат луѓето и дали ќе треба да ги чекам , или само во еден правец и одма назад. Али 5 луѓе со чекање цел ден во Солун и пак назад ти е 70 евра. Софија 100 евра со чекање цел ден и пак назад , се зависи од бројот на патниците и чекањето. Само до аеродромот во Софија за 80 евра. Во Македонија обично најмногу се вози Битола или Скопје и цената е максимум до 3500 денари за двата правци.

Белград имам одено само еднаш , али не се исплаќа и нема работа за таму. Повеќе им се исплаќа до Скопје да идат , и од таму со авион за Белград за 45 минути.

Пример за налето носиш и се враќаш, за десет дена идеш и ги земаш, колку би било?

70 евра од човек или цела кола?

Пример за налето носиш и се враќаш, за десет дена идеш и ги земаш, колку би било?

Цела кола 70 , тоа ти доаѓа 14 евра на човек ако се 5 луѓе. Али зависи од кај ги земам. Таа цена од 70 евра е израчуната од Струмица до Солун. Има околу 130 километри во еден правец , и назад 130 тоа ти е 260. Во твојот пример ги носам се враќам , и после 10 дена одам пак да ги зимам , би коштало 120 евра.

Цела кола 70 , тоа ти доаѓа 14 евра на човек ако се 5 луѓе. Али зависи од кај ги земам. Таа цена од 70 евра е израчуната од Струмица до Солун. Има околу 130 километри во еден правец , и назад 130 тоа ти е 260. Во твојот пример ги носам се враќам , и после 10 дена одам пак да ги зимам , би коштало 120 евра.
Таман си со цениве, повеќе се исплати вака одколку да се замара човек.
Ќе те барам за летово.

Таман си со цениве, повеќе се исплати вака одколку да се замара човек.
Ќе те барам за летово.

Тие се цените во просек , со плус/минус 10 евра зависи од шоферот колку извадил месецот па да спушти ако имал лош месец и сака да фати некој денар. :) Порано беше многу поефтино , имаше многу деца кои се полажаа и беа неискусни и ја пресметуваа само нафтата и си оставаа по 600-700 денари заработувачка , али раскантаа и коли и повеќе останаа заглавени во трошкови отколку што заработија некој денар. Сега добри пари се прават за македонски услови , имаш најмалце 20 работни денови во месецот и да вадиш по просек 1500 денари чисти тоа ти се 30 илјади. Стави 5-6 илјади денари за одржување , сепак не е само нафтата треба да додадаш улје , да одржуваш амортизација да смениш некое филтерче , и на крајот пак ти остануваат солидни 24-25 илјади. Единствена негативна работа овде е само што работиш на црно , нема течење на стаж , али за повремена работа е супер отколку да црнчиш на некој за 200 евра цел месец.

Овде се плус слободните 10тина дена што ако сакаш да заработиш повеќе можеш да келнерисуваш вечерно време во некој кафич , или како еден мој другар да купиш машина за лед и да го држиш цел град ресторанти и кафичи и да се пукнеш од пари правење , само сметката за вода малце го дупи али му се исплаќало. :pos:

Има еден куп работи кај што можеш да заработиш , нормално нема да станеш милионер али за снаодлив човек јас секојпат сум викал дека нема зима. Познавам дечки 4ца другари кои беа на печалба во Швајцарија 2 години не си беа дојдени. Работеле свашта , градежни работници , миеле чинии , разнесувале пици , чувари , што им дошло под рака тоа. За 2 години вкупно заработиле околу 30 илади евра , и кога си дојдоа дома купија 2 половни трактори и плус цела потребна машинерија за одгледување тутун. Среќа сите се од планинско село и имаат оставено многу ниви од дедовците кои имаат ептен погодна почва за одгледување тутун , и секоја година садат од 80 до 100 декари со тутун. Значи се раскостуват од работа , али затоа пак 2ца од нив веќе се во завршна фаза на градбата на 3 спратните куќи , и плус во дворот имаат паркирано коли нови од по 15-16 илјади евра. Малку се тие 27-28 годишни луѓе за кои може да се каже тоа во нашата Македонија. :)

Ова е сарказам или озбилен си?

Јас сум озбилен и не зборувам напразно бидејќи осетив на себе бидејќи за нешто што имав напишано тука против... некој пратил извештај кај екипата и по некоја случајност стигна до мене да внимавам што зборувам и против кого се бунам. Незнам кој е али да дознаам нема да стигне нареден извештај да го поднесе ;)

Искрено баш и не ми е многу страв. Ќе ме казнат оти одам со пријатели на шопинг у Солун? :D
Знаеш ли колку возила има запленето МВР и им стојат на паркинг? За ваква работа...Сигурно знаеш.И тоа за пократки релации,меѓуградски - градски.
Дај боже само да не чуе ѓавол и добро да ти иде бизнисот.

Јас сум озбилен и не зборувам напразно бидејќи осетив на себе бидејќи за нешто што имав напишано тука против... некој пратил извештај кај екипата и по некоја случајност стигна до мене да внимавам што зборувам и против кого се бунам. Незнам кој е али да дознаам нема да стигне нареден извештај да го поднесе ;)
А што можат да направат жити све.

И на крај кога добро размисли си рече ова администрација соработува со власта и дава инфо за мене, бидејќи јас во Драга Кајгана не се „соблеков“ целиот. Мајмун брат мозгај малу што приватни податоци изнесуваш на јавен форум, за да не кажеш некаде и на друго место ваков виц.

Последно уредено:
Да, имаме контакт форма со УЈП и МВР и им пренесуваме податоци. Дај бе не се бламирај да беше така пола во затвор ќе беа од форумов. Мисли што пишуваш по ПП и Драга Кајгана и на кои и какви луѓе им кажуваш се од А до Ш. Неаме ние друга работа ќе праќаме рапорти на крајот од денот кој пишал како пишал.[DOUBLEPOST=1393691923][/DOUBLEPOST]
И на крај кога добро размисли си рече ова администрација соработува со власта и дава инфо за мене, бидејќи јас во Драга Кајгана не се „соблеков“ целиот. Мајмун брат мозгај малу што приватни податоци изнесуваш на јавен форум, за да не кажеш некаде и на друго место ваков виц.
Сеа наредна хипотеза ќе е дека си андеркавер вмровка и ги веслаш другиве да те поддржаваат и да се издадат :D

Прво добро раскажи се од пелени до ден денес, после леле некој ме кажал кај газдата дека зборам на форум. Јас ниту го знам детево, а веке претпоставувам и како личи и што работи и од каде е и дома во Прилеп што му се дешава, у Скопје кај иде во теретана, што јаде денес, која му е девојка од форум, каде е сместен во Скопје, кога се буди, кога си легнува, вчера што правел, каде бил за Нова Година. И да сум газдата или колега и да сум случајно на форум нема да знам кој е Мајмун :)

Напразно не зборев во форумџии на годината Мајмун, за лошо сигурно не ти мислам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom