Нема да има странски фудбал на ТВ во недела!

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
Не берам гајле бе Вик, нит ме рани нит ме гледа А1 па да се секирам :) Имаат солидна тв програма, „иновативни“ идеи (значи, иновативни за Македонија) и рејтинг во информациските содржини. Ама не би навлегувал повеќе за ова тука, бидејќи е подфорум фудбал, како што не би смарал со философија, бидејќи е - погодуваш - подфорум фудбал :)

Ај сега, неколку факти и да се обидеме да извлечеме заклучок, барем од мој агол (ти бркај си го твојот :) ):

Треба да го цениме нашето, пред се.
Треба да го поддржуваме нашето, пред се.
Има корупција во фудбалот, и затоа е тапа.
Нема навивачи, затоа што има корупција.
Нема пари пошо нема навивачи (интерес).
Нема квалитет пошо нема пари.
А нема пари пошо има корупција.

Класична македонска ситуација - за сметка на 2%, ќе страдаат 98%. Па за да не страдаат и тие 98%, и тие ќе почнат да шиткаат.

Френки добро знае каде е Македонија.
Ако играат Делогожда и Барселона, ќе навивам за Делогожда.
Блокираните часови се од инат.
Револтиран сум пошо осеќам неправда према правата на гледачот.

Добро е досега?

Абе од инат гарант. :pos: Мислиш дека некој нешто во светот на правите прави од инат?
Ситуацијата со пари, навивачи, корпупција на место ја опиша. И треба да се среди, а неправда... може да се каже дека е така, но ако ситуацијата кај нас е чиста. Со оглед на тоа дека све ни е превртено, далеку е ова од непправда, повеќе би го нарекол непристоен начин на решавање на она кое мора да биде решено.

Со оглед на тоа дека све ни е превртено, далеку е ова од непправда, повеќе би го нарекол непристоен начин на решавање на она кое мора да биде решено.

И пошо знам дека е резултат на класично балканско мешетарење.
Абе од инат гарант. :pos: Мислиш дека некој нешто во светот на правите прави од инат?
Да. Не го занемарувај инатот како типична категорија за ова поднебје. Овде имаш луѓе кои би одбиле и пари, не од принцип, туку од инат. Верувај ми :)

А ЛаЛига на Алфа ке си иде нормално,така?

РТС оваа година првпат ќе пренесуваат Англиско ?

logo-ci.gif

И оваа РТС е ?

РТС оваа година првпат ќе пренесуваат Англиско ?

logo-ci.gif

И оваа РТС е ?

Пренесуваат они уште од поодамна, али си пренесуваат на националната програма, РТС 1 и РТС 2, не пренесуваат на оваа што ни ја пуштаат нас преку сателит. Исто како МТВ што е.

Кој ја гледаше вчера утакмицата Вардар-Тетекс видел зш треба да го ценимо нашето првенство,а не да идете да се палите на странскиов фудбал!!!!!

Чепкајќи по youtube налетав на клипов сосема случајно. Погледнете колку само публика има, а и во тоа време имало странски фудбал. Сепак квалитетот на домашното првенство си го правел своето и публиката со мерак одела на стадион. Ова денес е срамота да се гледа. Едноставно очајни се и можат да ги гледаат само нивните роднини и тоа од што мораат.

А вчера албанската ЕРА како даваа фудбал, нели забрането е во тие термини да биде пренесуван странски фудбал а они даваа Мен Ју - Челзи .

А вчера албанската ЕРА како даваа фудбал, нели забрането е во тие термини да биде пренесуван странски фудбал а они даваа Мен Ју - Челзи .
Поубаво ќе беше да не даваа. Сликата им беше очајна, па и покрај нивниот пренос морав да гледам на нет. Не знам за другите ама кај мене се утепа од сецкање.

Поубаво ќе беше да не даваа. Сликата им беше очајна, па и покрај нивниот пренос морав да гледам на нет. Не знам за другите ама кај мене се утепа од сецкање.
И кај мене исто, крајот од мечот им беше во тотален мрак, ама факт е дека даваа пренос за време на мечевите од Македонската лига . Дали сега оваа телевизија треба да биде санкционирана ? Тоа ми беше прашањето .

И кај мене исто, крајот од мечот им беше во тотален мрак, ама факт е дека даваа пренос за време на мечевите од Македонската лига . Дали сега оваа телевизија треба да биде санкционирана ? Тоа ми беше прашањето .
По некое правило, би требало да следи санкција за телевизијата, ама познавајќи го нашиот систем нема да има ништо од тоа. Колку што важи законот за непродавање на алкохол после 19 часот, толку ќе бидат на сила и блокираните часови кои Уефа му ги дала на ФФМ.

со ова ќе се намали бројот на гледачи на стадионите зошто да давам пари за ллезници кога можам да го гледам дома:toe: стварно живи глупости или пак ќе гледам општинска лига бидејки е речиси на исто рамниште со првата :vozbud::toe:

Кој ја гледаше вчера утакмицата Вардар-Тетекс видел зш треба да го ценимо нашето првенство,а не да идете да се палите на странскиов фудбал!!!!!

абе бев јас и видов..беше феноменално...но проблемот е нешто друго такви утакмици во македонското првенство во цела година дали ќе има 5.а зошто да не може странски фудбал да даваат ??? кој сака да гледа македонска лига ќе отиде на стадион и така влезот е бесплатен на 99% од утакмиците:nesum: и јас ако сакам да гледам утакмица ќе отидам на стадион да гледам а не може да ме натераат да гледам ако не сакам зошто во денешно време има кабловски,сателити,интернет и многу други работи каде што може да се најде слика од натпреварот кој што сакате да го гледате. :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom