Негување на маалски живот

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Да се пофалааааам вие си го сакаате ама јас сеуште си играм на улицаааа нананан ...
преку неделата си играм (супер е што никој од школските не ме гледа) а петок сабота ке се изнадотерам во фустанчиња, мини штикли и искачам со школскиве на кафе или сл...
да нема забуни 13 год сум :D

Инаку тоа технологијата, компјутерите ви се оправдување за вас самите а не за другите.
Имам време за сеа
- одлична сум
- играм кантер понекогаш
- фејсбук често
- форумов кога ми текне
- играм на улица жмурка и сл.
- одам на кафе со другарки
- возам ролери најчесто со школските
- нон-стоп сум преку денот надвор ( сега помалку бидејки школото почна а и недела ми е единствен слободен ден па сум дома :S )
- идам на сите родендени на кои сум поканете ( скоро секој викенд имам роденден) сите родендени се во дискотека
- ИМА ВРЕМЕ ЗА СЕ ! АКО САКАШ МОЖЕШ ДА ГО ИСКОРИСТИШ

^ дискотеки, фустанчиња, мини, штикли ... 13 години ... :nesum:

Иначе да ако сакаш мојш да постигниш. Ама размисли два пати дали сакаш побрзо да порасниш.

18 ги накрцав, пред некој ден бриши план сум играл, ги искинав колениците, ме бркаше комшијата му се дупна гума па не обвинуваше нас, крадев смокви, играв бзз и ред други работи само за една вечер!
Ми недостасува тоа, ама всушност ми недостасуваат годините, годините кога ќе можев да излезам и да играм жмурка ко луд а не да се кријам поради тоа што им било срам на другари да не ги види некој, тоа е, таков ни е менталитетот, живееме за комшијата, не за себе...

Игравме со пластични пушки и пиштоли па се префрливме на вистински :nesum:.
Инаку играат децата сега повеќе отколку преку лето кога е топло, го има тоа...

Знам дека не е океј , ама таква ми е средината верувај околу мене носат луѓето се бетер ! Ке се скршат ама сепак одат. :D
Не сакам да си растам побрзо. Супер ми е :D Облеката не ме менува однатре ! Тоа што сум сеуште дете е најубаво. А ова што средината ме прави пополека и мене е само викендот. Преку неделата ете ме глеаш како играм фудбал, ластик, жмурка, брканица... и супер ми е ...
Морам вака да се однесувам затоа штто до тоа дојде. И ти да би била на мое место не би можела повеке да се контролираш затоа што кај нас има или си таква или си најзатворена изолирана од светот и случувањата и веројатно живееш подалеку од градот. Си ја одбрав златната средина.. така да топ е .. :P

Знам дека не е океј , ама таква ми е средината верувај околу мене носат луѓето се бетер ! Ке се скршат ама сепак одат. :D
Не сакам да си растам побрзо. Супер ми е :D Облеката не ме менува однатре ! Тоа што сум сеуште дете е најубаво. А ова што средината ме прави пополека и мене е само викендот. Преку неделата ете ме глеаш како играм фудбал, ластик, жмурка, брканица... и супер ми е ...
Морам вака да се однесувам затоа штто до тоа дојде. И ти да би била на мое место не би можела повеке да се контролираш затоа што кај нас има или си таква или си најзатворена изолирана од светот и случувањата и веројатно живееш подалеку од градот. Си ја одбрав златната средина.. така да топ е .. :P

Живеам во центарот на градот најблиску до се. Во ред твое размислување, јас ти кажав само шо мислам.:smir:

Па ете имам 17 а веќе 3 години од каде се немам собрано со моите другари од маало и да изиграме добар фудбал,да се искараме и истепаме, да демолираме по околните улици и седење до касните ноќни часови,сончоглед и семки и утринското карање од комшифката за ѓубрето што сме го оставиле... но то е то беше добро додека траеше сега сите се веќе големи,моите врсници секој по свој пат, ми фалат добрите времиња..

Негуваме сеуште али факсов не јебе...средно=рај...ова нема смисла :(
Ах младост...ми недостасуваат дружбите до К.Вода и назад...безбројните тостови од Санрајз,лиснато кај...Оле:vozbud:
Ех...каде е смртта да дојде сега :pos:

--- надополнето ---

Се глеаме за 5-6 години коа ќе трчаш за да стигнеш на предавања у амфитеатар:vozbud:

eeee top bese ama odamna
pamtam kako pomali koga igravme kradevme se tepavme sve
a i kako postari koga veke vrtevme jointi vo krugce eee vreminjaaa ali sega rabota sve godini i toa e hehe :):toe:

Јас го негувам маалскиот живот најдобро ми е и многу интересно:серва у маало,фудбал,крадење овошки од други дворови,расправање со комшиите и тн.....

Јас го негувам маалскиот живот најдобро ми е и многу интересно:серва у маало,фудбал,крадење овошки од други дворови,расправање со комшиите и тн.....

Ова расправањево со комшииве не е баш НЕГУВАЊЕ на малскиот живот. Ама ај :)

Хаха....Може не е,само кажувам што правиме секој пат кога сме надвор :wink:

Ти даваат 30 денари постариве и ти викаат да му купиш слаадолед а тој сладол 50 ( а иди не го купи ). Денешнава младина многу се чатили , не се исти ко што сум бил ја ко мал бе , се знаел постари се и тоа е , ќе си играш баскет фудбал додека не дојдат . Али уште дремеме пред зграда и купуваме сончоглед за 50че и грицкаме цела вечер , само тоа има останато од мојот маалски живот , и преку лето некој физиќки активности низ маало .

--- надополнето ---

Хаха....Може не е,само кажувам што правиме секој пат кога сме надвор :wink:

имаме еден обавезно ни вика полиција кога сме пред зграда , ама тој е ненормален , али да и тоа се случува

duri bev pomal 6-10god , si igravme mizhitatara na ulica , nekos na fliper igravme , si igravme razlichni igri navecher interesno beshe , a sea losho vreme idi , gi glem deca na moj godini pushat cigari pijat alkohol , devojchina so fustani .. shtikli ... LOSHO LOSHO..

Да се пофалааааам вие си го сакаате ама јас сеуште си играм на улицаааа нананан ...
преку неделата си играм (супер е што никој од школските не ме гледа) а петок сабота ке се изнадотерам во фустанчиња, мини штикли и искачам со школскиве на кафе или сл...
да нема забуни 13 год сум :D

Инаку тоа технологијата, компјутерите ви се оправдување за вас самите а не за другите.
Имам време за сеа
- одлична сум
- играм кантер понекогаш
- фејсбук често
- форумов кога ми текне
- играм на улица жмурка и сл.
- одам на кафе со другарки
- возам ролери најчесто со школските
- нон-стоп сум преку денот надвор ( сега помалку бидејки школото почна а и недела ми е единствен слободен ден па сум дома :S )
- идам на сите родендени на кои сум поканете ( скоро секој викенд имам роденден) сите родендени се во дискотека
You gotta be kidding me?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom