Малскиот живот :wub: ...
Фала му на Бога уште е жива сликата во моето маало. Крадење овошја, гредење куќички на дрво, прибирање животни од на улица, изигравање продавачи со тезги (играчки од по дома, на Велигден праење јајца од гипс, собрани цвеќиња ...), играњето црно-бела лимонада, ќоро петле, криш-миш, бркана, фудбал, кантер во живо со пластични шат-гани и пиштоли на вода, тепање со балони полни со вода, пентерење по бродој, шетање низ цело кале, копање злато, праење белји на комшите (подоцна карани, а неколку минути подоцна укажана блага насмевка), играње карти, збирање салфетки и менвење со детска пошта, играње кошарка кај старото школо, нишање на нишалките, ѕвонење по домофони, играње ред други игри и многу многу многу други работи стојат зад денојте на улица ...
Благодарение на една крива-лива клупа која сами ја изградивме во која стојат врежани нашите имиња додека беше уште топол бетонот секој ден кога се враќам од нашкола се потсеќам на старото добро време кое сега гледам дека уште останвит ама на други генерации ...
Дефинитивно немат да зажалам за ниедна секунда шо ја иам поминато во моето маало.:smir:
Мило ми е шо и ден денес цело маало се имат едни со други и си помагет во се и сешто, одат на кафе едни со други и слично а кога ќе ме сретнат интересни ми се со фразите е шо белјаџивче беше ко беше маљо каква девојка станала, ние ни мали ни големи се збираме онака за муабет и зафрканција понекогаш и по некој белја и некоја глупост ќе излезат, а малите ... е малите ја продолжвет нашата традиција.:wink: Сепак фала му на Бога немат омраза, кавги и такви глупости помеѓу комшите како шо иам приметено во други делој на градов и сите на улица ко ќе се сретниме си иаме муабет и се а не само колку да речиш здраво или да кимниш со глата туку искрен поглед и ведра насмевка. И како да немам после позитивна енергија?:smir: