Не свршив! (низок удар, наивност или...?)

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Не е навреда но делува како таква посебно ако го кажи тоа а велиме е пожелно и посакувано во секој случај.
Ако знам дека не сум го задоволила ќе биде малку незгодно али поучно за наредниот пат.
Ако пак јас сум таа што не била задоволена ништо страшно, зависно е од многу работи, расположение пред се.

не е низок удар,а далеку од тоа дека е наивност!!! мислам дека пред се е искреност...партнерот мноооогу повеке ке се потруди наредниот пат(ако го има)доколку бидете отворени со него и му кажете дека не ве задоволил комплетно

Зарем не е подобро да се сврти ситуацијата,да се опише со други зборови (ајде малку да го зачиниме сексот,ајде оваа поза,итн).Зарем не е подобро да му се покаже на дело каде треба да продолжи,каде да запре.Зарем сите останати начини не се подобри од оваа шлаканица?

"Не свршив!...Не ме запали доволно!...Премногу грешиш,ме боли!"
Сте го изговориле ова?Со која причина сте го кажале?Ви го кажале?
Дали мислите дека е во ред да се изговори тоа,го сметате за нормална реакција или за низок удар?Можеби наивноста има влијание или неискуството?
Викаат дека ако на некој сакаш да му го срушиш егото,кажи му дека џабе се потел врз тебе:)

Има ли опасни играчи на форумов:wink:повелеле

80 % од жените го кажуваат ова...Кој гласно кој во умот....Прашање е само на интелектот на девојката како ќе се постави кон партнерот.....
А вакви изустувања ми се доста мизерни и не ниски и навредливи само за партнерот ами и за себе..Значи, девојката не знае да каже кој тип на храна ја задоволува, и продолжува да е гладна и незадоволна...
Убавиот збор сите врати ви ги отвора, само и само ако тоа го сакате:wink:

paa moze i ne e problemot do nego samo .... ;) moze i nejzne nesto ne i e ko to sto treba

...hihihiiiii...taka ke da e...

...svrshue pred vreme momakot i curata mu vika...

..."ne se sekiraj, ne e strashno, i na drugite im se deshavalo toa pred tebe"...

...hmmmmmmm...momakov se zamislil i, i rekol na curata...

..."pa ako e taka ne mislish deka e do tebe toa a"? zlatooooaahahaahaaaa...

Низок удар, заради задоволување на своето его.
Во љубовта сакам повеќе да давам, отколку да земам, така да нема да се налутам ако таа сврши, а јас не. Што ќе постигнам ако го потенцирам тоа? Можеби следниот пат ќе биде обратно. И што потоа - така треба до недоглед ? Тие зборови се најголемата грешка.

Низок удар дека е не би рекол, ама дека е навредливо е. Е сеа во сексот учествуваат и двајцата, доколку едниот од нив не го постигне посакуваното задоволство нека повежбаат малце, ќе пробаат уште еднаш па уште еднаш...и ке најдат во кого и кај е грешката и ќе го достигнат посакуваното задоволство, е ако не успеат и така јбг, ќе си најдат други секс партнери и крај.:smir:

Ако веќе постои таков проблем, дефинитивно треба да се каже на глас за да се побара решение. Можеби го велам ова бидејќи (фала Богу) досега не ми се случило, па не знам колку незгодна може да биде ситуацијата.

Убаво е да се спомне како муабет, но дефинитивно не веднаш потоа, зошто скоро сум убедена дека во тој случај нема да има втора партија.:icon_lol:

Иако сум од оние "што на ум, то на друм" и знам да бидам и претерано искрена, кога се работи за ваква ствар, тогаш тоа е еден од ретките случаи, ако не и единствените, кога си преќутувам и не го кажувам тоа што го мислам. Пред се затоа што сум убедена дека многу тешко ќе преболам ако на мене ми речат дека сум се покажала за нигде. Сексот го сметам за ептен осетлива област, и нешо што може итеткако силно да влијае на егото, па затоа сум максимално претпазлива во донесувањето судови за "перформансот" на партнерот. Нормално дека не би останала во врска ако не сум задоволна од сексуалниот живот, али не би му ни рекла на дечкото дека не го бива. Уосталом, за секс требаат двајца, така да ако нешо не иде, тешко дека кривицата е само кај едниот.

Мене ова ми личи како на добар другар или другарка да им кажеш, зашто ти е толку грозна фризурата или зашто носиш парталави алишта? Може да си во право ама нема долго да ти останат пријатели.

На критики а посебно во секс сме сите (пре)терано осетливи а кај машките е 100% осетливост.

Повеќето девојки не доживуваат секојпат оргазам но наместо да се каже што не чини подобро е да се каже што чини и да се подискутира како да биде уште подобро. Значи да се потегне разговор за промена на некои пози, да му се сугерира како треба, да се мотивира дечкото да експериментира итн.

Женските потешко доживуваат оргазам, сите тоа го знаеме. Може да се случи и машкото да не доживее оргазам, не е страшно. Али ако тоа се случува мн често, најчесто проблемот е до партнерите.
Кога јас би се нашла во таква ситуација никогаш не би користела зборови, да му објаснам како да ме доведе до оргазам или сл. исто како што и јас не би сакала да ги слушнам тие муабети од негова уста. Мислам дека body language е доволно моќен иструмент, за да без зборови сфатиме што се бара од нас. Исто така и сите тие воздишки, погледи, стискања...:pipi:

:) Ако партнерите не ги усогласат својте желби и фантазии, секс прикаски, пози итн, нормално е да има ваква појава, да некој од нив не доживува оргазам и сл. За тоа треба да се разговара, али не со зборови кој би го повредиле егото на машкото или женското,
тоа е миновен решлив проблем, малце повеке опуштеност, експериментирање и др, работи као што погоре цурата ги опиша над мене :)

Една девојка смао ме преша дали ме пали поради тоа што изгубив ерекција на сред однос. Па после тоа ме праша дури и дали сум геј. цццц А јас изгубив ерекција само порди тоа што мислев како подобро да ја задоволам и да не се избрукам а и мал бев.(пред 7-8год) Да не се фалам но сега за сега само добри критики сум добивал, се надевам дека така и остане. :)

Има начин како да се укаже дека треба поинаку, никогаш не сум му рекла на некој дека не го бивало.
Како што рече членот погоре
Мислам дека body language е доволно моќен иструмент, за да без зборови сфатиме што се бара од нас. Исто така и сите тие воздишки, погледи, стискања...

Е сега, има случаи кога двајца еден со друг не можат да се погодат, а со други партнери им одел сексот одлично. Ако се нема желба од двете страни да се подобри, тогаш џабе е секаков труд.

e sto? cela vrska da ja teram taka?
jas ke si mu kazam... i imam kazano... i se smenile mn raboti
yes da toa nekogas moze da bide nizok udar... ali vo dolga vrska podobro da kazes nego da kjutis i da pcues vo sebe

Новите членови што мислат на темава?

edit:Темава е за над 17 години.
п.с. по сугестија :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom