Не јадете мајонез!

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
е како да не јадам мајонез,кога уживам во мајонезна салата,прелив,сегде кај шо се употребуе мајонез-ја употребувам....до сеа сум немал проблеми со желудац....и ќе продолжам да го јадам,секако....:wink:

Мајонез јадам најчесто со фест фуд и помфрит некогаш//

Јас си зимам од тој со маслиново масло...

Мајонез јадам само од тој со вкус на краставички, а со хамбургер само купувам од 7 (седмица) друго се избегавам

Воопшто не јадам мајонез. Правам исклучок САМО кога јадам во 7ца:toe:

Мајонез јадам само еднаш до двапати годишно (во руска салата која највеќе ја сакам!!! :) )). А не сум јадел мајонез онака вистински едно 4 години. Одкога дознав дека е направен од јајца и е нездрав (мразам јајца).

Никогаш не сум сакала мајонез, незнам гадно ми беше порано, сега јадам али ептен ретко, најчесто кога јадам пица=)

Малонез блак имам пробано и се имам згадено и више никад

Мајонез јадам само со тост, со друго ништо не ми оди.

celo vreme jadev majonez i vo facata bev ko trofazna struja,sega malku prekinav

се секавам последен пат коа јадех мајонез и краставица и после повракање цела недела и одтогај долго време неам јадено сеа јадам чат пат со паштета и во тостови француски и сл. ама мајонез салата ми е најубава на светтт а за тие шо имаат акни мајонезот не е мн штетен ако се конзумира умрено ама ако јадат само мрсна храна башка мајонез е тоа не е добро :nenene:

како да не јадам мајонез кога ми е несто најдобро одгоре на хамбургерот:vozbud:

Абе добро е да се избегнува јадење мајонез намачкан на леб, или како што некои преферираат, го мачкаат со паштета на исто парче леб (калории и масти колку ти душа сака=)). Но вака, за во некои салати, помфрит, сендвичи, не штети, зашто и онака обично не се тоа јадења кои ги конзумираме секој ден, а и во нив не се става мајонез во не знам колку големи количини.

Јадете мајонез бе посебно машките да ви побелее млекото побрзо:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom