Нè брка полиција од парк, што со тоа?

• Креатор на темата Креатор на темата pomarandza
  • Време на започнување Време на започнување
Па Бога ми и треба да ве бркаат. Наместо да возите точак да играте фудбал и кошарка вие пушите дрога и се пијанчите ко стока. Неможам да го заборавам концертот на Ван Гог, преку 10 девојчиња лежеа полумртви на тревата во парк. Ја да имам власт другачии би поступил со вас.:nerv:

она очигледно не мислеше на шпрцој туку един џоинт...и после нема да се тепа и да си ги вади очите!!!!

а што па тије кои пушат џоинт или пијат алкохол не се нормални!!!!

што им фали!!(освен клинички случаи еве со алкохолот:toe:)

а ова МВР не треба да брка туку тие што се врзани со БОГОВИТЕ да ги испотепа едно убаво што продаваат алкохол:vozbud:

Па Бога ми и треба да ве бркаат. Наместо да возите точак да играте фудбал и кошарка вие пушите дрога и се пијанчите ко стока. Неможам да го заборавам концертот на Ван Гог, преку 10 девојчиња лежеа полумртви на тревата во парк. Ја да имам власт другачии би поступил со вас.:nerv:

полека....мило милошевик замина:pos2:

Е па девојче, тоа е друг проблем, затоа што никој не збори колку се платени пратениците, администрацијата, колку се троши за клима по министерствата, по собранието, ама за тоа на друга тема, тоа треба да го истражуваат новинарите, но никој не се осмелил од нив да каже колку се троши пари на пример по собранието за клима, за струја, вода. Ако видиш како се расправаат на пример пратениците помеѓу себе за глупости и за нивни лични работи, да земеш сите по ред да ги утепаш, ама јас ти кажав, за тоа друга тема. Тоа не е ни до ВМРО ниту до СДСМ, сите истото ќе го прават.
Прва работа ова ти што го збориш не е ни проблем! Браво на твојот ум дека буџетот ни се трошел на климата за разладување на министрите и премиерите. Поентата на мојот пост беше како најлесно се полнат пари за да се пополни тој буџет.

Не само за струја и вода, туку и за платите нивни, да видиш само за што пратениците земаат плата, за да се расправаат помеѓу себе за лични проблеми, мислејќи дека се многу интересни, но сето тоа се прави благодарејки на новинарите.....
А па ти што си, експерт по економија? :tapp::tapp:
Поентата ми беше да идат да се прошетаат во западнотоевропските земји, како и во арапските како што е Иран, па нека видат какви се таму законите и кога се вратат нека ми кажат дали полицијата и законите во Македонија се строги...

И не врти муабет безвезе, говориме за тоа дали треба да се бркаат пијаниците и рушителите на јавниот ред и мир од паркот. Со твоите бесцелни прашања кон мене, тотално избега од темата.

Што е со фетишов со западно европските и арапските земји?! Нешто многу паметен си ако си бил таму(уопште?)Па и јас сум била, знам како е! Не ми треба ама никаква шетња! Да, нека се бркаат рушителни на ред и мир во парк, само 20 пати до сега пишав дека не се бркаат само тие. Секој втор иде во станица без разлика дали седел уживал во зелената трева или пијел и пушел! Кај го има тоа бе у странство да те видам? Само нека направат така после тужби коа ќе им стегнат за вознемирување ќе видам дали ќе те собере пак од чиста мира!

Ако сите пијат и пушат трева у парк, кој остана да седи нормално како човек? Само на темава многу луѓе кажавте дека пиете или сте пиеле таму. Кажавте и дека сакате да одите таму за да пиете, да се дрогирате и незнам кој друг к**. Од уста не го вадите, па не можам да запамтам за што се` го споменавте.:)

Па, златни мали деца, зошто воопшто одите со алкохол и дрога на едно место наречено Парк? Не можете да го замислите за некоја друга рекреација или навистина сте толку паднати без трошка живот во вас, па мора така да се крените малку?
Ми текнува на една пролет пред неколку години како често одев таму со друштво и фризбито под рака. Не можевме да се наситиме од играње, па тоа го правевме дури и за викенди, кога можеше да излезиме или и тука да пиеме. Тоа беше некој добар период, бидејќи се` на што се сеќавам се разиграните друштва, поединци на точаци или ролерки, парови на трева и слични најнормални слики за едно такво место. Мило ми е што го паметам Паркот како таков и ќе се потрудам да не си створам нова слика од ова што го читам тука.
Од муабетов логично е нели дека ја поддржувам полицијата која се труди да воведе ред, иако не сум и за тоа да се изживуваат на сите присутни поради некоја грешка или лично нивно задоволство. Знаеме дека секаде постојат такви непрофесионални полицајци, па подобро грешките да се нивни, отколку навистина паркот да врие од пијаници и наркомани.
И уште не можам да ја сфатам потребата од пијанчење на отворено. Покрај тоа што пијам два пати годишно, не можам да се замислам истото да не го правам со разиграно и весело друштво во некој кафич или дискотека. Во парк бе ... :nesvest::)
1. Тоа за сите повеќе беше во конотација на мнозинството. Дека сите се не се. Јас сум пример дека не се дрогирам во парк и дека можам совршено да поминам вечер без алкохол цела насмеана, вљубена и така натака...
2. Не сите идат да пиат и пушат. И тие што идат да пиат и пушат не верувам дека основна причина не е дружбата.( пијаници и наркомани со тапија изоставам, мислам нема ни зашто да ги збориме, тие се само за на лечење)
3. Мислењево за некој дефинитивно многу повозрасен (пред се од мене) многу не стои, нели?
4.За ова дефинитивно се согласувам. Треба да има закони кои ќе се спроведуваат на дело и како што кажа, а како што и јас зборам редови уназад да не биде тоа иживљавање и да се знае зашто некој е некаде(во станица) одведен.
5. Како што ти (претпоставувам може и да грешам) кога искачаш со пријатели идеш во кафич и таму ти е убаво и ти се прави меракот така и на некој повеќе му се прави меракот на отворено. Плус колку пати ми се случило лично мене да сум со бедни 20-30 денари и да морам да излезам во парк без разлика дали сум сакала во кафич. Значи парите дефинитивно влијаат каде да идеме нели?

Деца, плус сите клупи сте ги сјебале. Јес да не сум у години за драпање у парк ама пичка му матер неможе клупа да најдеш со више од една даска :tv:

Реков јас, леле да сум на власт :nerv:

И ај ако не, коментирај си го твојот град, пошто жими сите лавови морски и тигрови прекуокеански, ти ниси одавде(Скопје).
Мила моја новинарке, мојот дедо и мојот прадедо биле од Скопје, секако и јас сум од Скопје, но што е тоа битно кога сељаците и провинцијалците надвладеаја со Скопје, нели! Јас барем имам култура за разлика од оние што ги браниш: фрлам ѓубре во канта, минувам на зелено, не се пијанчам по улици, не шкртам по ѕидови, не уништувам канти така да твојата констатација дека не сум од Скопје паѓа во вода. Во денешно време веќе не е битно дали си скопјанец ако имаш на пример прапрапрапрабаби и дедовци од Скопје, туку битното е дали знаеш да се понашаш како што треба во тој град.

значи според тебе скоро сите што седат навечер во парк се пијаници и наркомани??ако добро те разбрав со овој пост!!!
80% си излага во парк(кој пие,кој шета,кој седи),која е таа институција која мене ќе ме брка ако шетам или седам во паркот???(не зборам за пиење) и јас кога седам и пијам во парк со друштво си го собирам ѓубрето(шишињата,кесите од грицки,кеси и хартии) и ги фрлам во канта,ПРЕД се е до самите луѓе,кои немаат никаква култура...........,и паркот е место каде што се излегува од 90-те од страна на андерграунд луѓето од Скопје!!!

Грешка си другар , погрешно си ме разбрал. :) Кажав, повеќето...

Па како може да те брка, ако ти не си направил ништо и си седел најнормално.Инаку ако е вистина тоа што го збориш што правиш кога идеш во парк, браво за тебе.

Поентата на мојот пост беше како најлесно се полнат пари за да се пополни тој буџет.

Епа додека има овци, ќе има и волна.

гуудман ДЕФИНИРАј ПИЈАНИЦИ И НАРКОМАНИ ! ! !

Мислам дека има закон, а ако нема да се донесе, после 21.00 часот да е забрането движење на луѓе низ паркот.
Законот беше донесен се со цел Трифке наш бифш градоначалник на раат да си го изгради Кермес.
Законот со алкохолот е дека никој не смее на отворен простор да консумира алкохол, т.е. никој не смее да конзумира алкохол на места кои не се предвидени за тоа. Независно дали е малолетен или полнолетен.
Затоа сите пијат со шишињата во ќеси :)
А хипиците се најлошиот дел од секое општество и за истите никој работлив човек нема милост.
:цензура: :цензура: :цензура: :цензура: :цензура: :цензура:
Сеа откако завршив со лошите зборови.
Докажи дека ЈАС и луѓето ко мене сме најлош дек од општеството.
Неработлив жими газот.

Па да се почне од некаде и за некоја година да има декларативна забрана за движење во ниедно време насекаде. Нешто како што е низ цела Европа по нивните главни градови Едноставно да се промени менталитетот за доцни излегувања. Повеќе да се дружат луѓето преку ден, а вечерите да бидат за одмарање.
РОБОТИ, РОБОТИИИ!!!!
Кога ќе дојдат тука само велат како ни завидуваат на слободата.

Деца, плус сите клупи сте ги сјебале. Јес да не сум у години за драпање у парк ама пичка му матер неможе клупа да најдеш со више од една даска :tv:

Реков јас, леле да сум на власт :nerv:
Младичу кога последен пат си бил во парк?????

Аххх... тажно но вистинито, некои работи не се менуваат. Хепа не сакам да трошам пари во кафани и дискотеки бре. Доволно е ДДВ-то што го плаќам во продавница кога купувам алкохол, сок, грицки, чоколадо.
А тоа што нашите политичари не знаат да се контролираат со буџетитите, па после немало пари во буџетот... па ќе се апси се живо и диво што не е дома.

И за крај, дали знаете зошто Марихуаната била прогласена за наркотик, а тутунот НЕ???
- Прашајте ги американските претседатели кои ги формирале САД, и нивните пријатели кои имале плантажи за ТУТУН.

За крај, прашајте ги политичарите кои имаат другарчиња со кафани и слично.

Младичу, ти очигледно лежиш на трава и истата ја дуваш. Ја сакам да седнам на клупа. Клупи нема. Све сте то поломили кад сте се напили :tv:

она очигледно не мислеше на шпрцој туку един џоинт...и после нема да се тепа и да си ги вади очите!!!!

а што па тије кои пушат џоинт или пијат алкохол не се нормални!!!!

што им фали!!(освен клинички случаи еве со алкохолот:toe:)

а ова МВР не треба да брка туку тие што се врзани со БОГОВИТЕ да ги испотепа едно убаво што продаваат алкохол:vozbud:

Eпа ако ти сметаш дека е убо то шо го рече та, односно дек сакала да сејт ко чоек да си се дрогират и да се пијанит и при то, и покрај сите закони, никој нишо да не и речит јас сметам дек не е убо.
Не реков дек се ненормални ама на граница се.
Чим имат срчи и шприцој, сигурно некој ги напрајл, не морат да е girlll, сепак не ми е баш најнормално и другиот ден во истиот парк да си игрет дечиња.
И смири се со извичнициве, нишо не сум ти згрешила.

Пијани дечишта мочаат на секое дрво,серат во секој ќош,издрогирани педеришта,нафурани "мафијаши" во стилот на "Ране" се проблематичните посетители на паркот.Нормалните друштва си се сосема ок.

Не го сакам паркот особено не навечер токму заради горенаведените примери.Одам во парк ретко само доколку одам накај дискотеките.

Eпа ако ти сметаш дека е убо то шо го рече та, односно дек сакала да сејт ко чоек да си се дрогират и да се пијанит и при то, и покрај сите закони, никој нишо да не и речит јас сметам дек не е убо.
Не реков дек се ненормални ама на граница се.
Чим имат срчи и шприцој, сигурно некој ги напрајл, не морат да е girlll, сепак не ми е баш најнормално и другиот ден во истиот парк да си игрет дечиња.
И смири се со извичнициве, нишо не сум ти згрешила.

еј ти па не си згрешила де не се коси:helou:
..поентата ми е ВАКА ли свеста се крена кај народот...булшет!!

ние ако сакаме да ја средиме работата со апсења НИШТО за шприцовите треба ПРЕВЕНТИВА и факање на дилерите и правец у рудник подземја:toe:

а овие кои продаваат алкохол благодарение на боговите треба да се средат...оти нели кај има чад има и оган:)

и јас пред месец сакав пиво да купам па не ми дадоа и не пиев!!

овде им даваат значи....ако се казнува нека се почне од причината па се до последица а не само младите...МВР не можат кај големците па сега ке лечат комплекси врз младината:vozbud:

Глупаво е тоа што се прави... ако имаш 18 комотно можеш да си пиеш до миле воље, дали в парк, дал на марс, дал на планина се додека не правиш проблеми си е ок... со право ќе те приведат ако почнеш да кршиш.. читав во некој од весниците дека на тие што алкотестот им испаднал негативен им пишале опомена или предупредување .... ГЛУПООООСТ чоекот нит имал пиено нит ништо за кој кур е оваа опомена или што и да е... да ти пукне филмот со ова...

Пази, пијанчење на улица или по паркови не смее
а по кафичи и кафани може
бидејќи таму се скапи
а вака
ќе си купиш за тие пари 2 литра
у наше време се пијанчевме по улица
и никој не не бркаше за тоа
и можеше малолетник да си купи алкохол
и тоа во кое сака време
и можеше секоја вечер секој да си приушти литро бренди,
ова сега е катастрофа
кај нема работа
младите се очајни и бесни поради немањето работа и перспектива
и уште им бранат да си пијат на отворено
каде можат од продавница поевтино да си купат поголема количина
а не да плаќаат една шијачка кога со тие пари од продавница е поевтино
Дајте им работа на луѓето
па кога утре ќе знае дека мора да стане да (за)работи
ќе видите како нема да пијат по паркови
а вака ем без иднина ем нее им даваат да се релаксиираат со аклохол.
Police Opression!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom