Ако
сите пијат и пушат трева у парк, кој остана да седи нормално како човек? Само на темава многу луѓе кажавте дека пиете или сте пиеле таму. Кажавте и дека сакате да одите таму
за да пиете, да се дрогирате и незнам кој друг к**. Од уста не го вадите, па не можам да запамтам за што се` го споменавте.
Па, златни мали деца, зошто воопшто одите со алкохол и дрога на едно место наречено Парк?
Не можете да го замислите за некоја друга рекреација или навистина сте толку паднати без трошка живот во вас, па мора така да се крените малку?
Ми текнува на една пролет пред неколку години како често одев таму со друштво и фризбито под рака. Не можевме да се наситиме од играње, па тоа го правевме дури и за викенди, кога можеше да излезиме или и тука да пиеме. Тоа беше некој добар период, бидејќи се` на што се сеќавам се разиграните друштва, поединци на точаци или ролерки, парови на трева и слични најнормални слики за едно такво место. Мило ми е што го паметам Паркот како таков и ќе се потрудам да не си створам нова слика од ова што го читам тука.
Од муабетов логично е нели дека ја поддржувам полицијата која се труди да воведе ред, иако не сум и за тоа да се изживуваат на сите присутни поради некоја грешка или лично нивно задоволство.
Знаеме дека секаде постојат такви непрофесионални полицајци, па подобро грешките да се нивни, отколку навистина паркот да врие од пијаници и наркомани.
И уште не можам да ја сфатам потребата од пијанчење на отворено. Покрај тоа што пијам два пати годишно, не можам да се замислам истото да не го правам со разиграно и весело друштво во некој
кафич или дискотека. Во парк бе ... :nesvest: