Мистичен
Човек
Еден ден, сите ќе пораснете. Ќе се истрижете, ќе ги фрлите цокулите у ѓубре, пубертетските мозолчиња повеќе ќе ги нема и поинаку ќе размислувате. Океј, 2% никогаш нема да пораснат.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Превентива, а алкохол е за на маса.Не е битно тоа, битно виделе дека имате алкохол.
Искрено за попаметна те сметав! Као тоа ко човек да си се дрогираш бе? Си праела ли ти муабет со твоите дома, да им речеш мамо тато, ај да идеме у парк да се возиме на количките и да си се дрогираме!? Пред се, знаат ли твоите шо глупости пишуваш на форумов?? (за болдираното зборувам) Знаат ли твоите што правиш коа ќе искочиш у парк? Со кој искачаш? Веруј, да знаат мислам дека не би искачала ти... И не знам со кое право се буниш зашо ве приведуваат коа се пијанчите и дрогирате и нарушувате јавен ред и мир низ парк! Мрчите за металци, ама зашто нас никад не не привеле бе? Не праите наркомани и пијаници, зашто само вие зборите за дроги и пијанчење бе? И ќе ве бркаат! Се дур не си седите у парк КО ЛУЃЕ, да седнете да се заебавате, муабет, едно пивце, смеа, шала, ќе бидете бркани од паркот! Е тоа е седење ко луѓе! А не е дрогирање да седиш ко човек! А поради такви ко вас ќе почнат и нас да не бркаат! Ние шо нормално си седиме на сепарињата! Али јбг, ме боли кур, си иам ја кај да седам.
Мало дете наоѓа шприц:VeS нема до толку срчи и шприцови на секој втор чекор.. Можеби се дешава да се најде ама нема до толку.. Зашто мене не ми се десило да скршам флаша и такви сдтвари бе? Од кај знае он кој ја скршил флашата? А иначе за тоа шприцови шприцови има и у гаражи, влезови, подруми и колку и да сум и ја против тоа тоа нема да го сменат макар и скроз да го испразнат паркот. Додека има наркомани ќе има и шприцови, а додека има несовесна младина ќе има и срчи е сега тие срчи и тие шприцови не се од СИТЕ нас..
Прво извини шо реално гледам на работите и шо мислам дека во парк не е нормално навечер да се седи и да се дрогираш, пијанчиш и напушаваш.Абе добро стварно мислите дека е во ред што се прават вакви работи или само се правите паметни на форум за да испаднете фини и лојални граѓани?
Што не иде да казни на места каде што со тони се шверцува марихуана или каде што го собираат народот за конзумирање на истата таа травка, што не се потрудат да го отстранат нелегалното оружје... Е ајде де, што не иде нашата полиција и влада таму да спроведува закон и да покажува сила или таму не смееат, па ај сега удри по децава млади. Срамота. Па ако сакаат така нека, ама нека казнуваат со причина, што мора да ги бркаат сите од парк?
Прво извини шо реално гледам на работите и шо мислам дека во парк не е нормално навечер да се седи и да се дрогираш, пијанчиш и напушаваш.
Второ, ти мислиш кога шверцуваат дрога пакетчињата ги ставаат на совозачкото седиште или цела кола ќе ја наполнат со пакети кокаин и на граница ќе им речат еве носам брашно за дома?
И се знае, тие искусните наркомани дека не се собираат по паркови или не дилаат дрога на јавни места.
А во парковиве има деца шо којзнае какви не глупости прават.
И нормално дека ќе удри по децата. Нормално дека попрво ќе се обиде децата да ги спречи да посегнат по нешто друго, отколку некој веќе наркоман со тапија.
VeS нема до толку срчи и шприцови на секој втор чекор.. Можеби се дешава да се најде ама нема до толку.. Зашто мене не ми се десило да скршам флаша и такви сдтвари бе? Од кај знае он кој ја скршил флашата? А иначе за тоа шприцови шприцови има и у гаражи, влезови, подруми и колку и да сум и ја против тоа тоа нема да го сменат макар и скроз да го испразнат паркот. Додека има наркомани ќе има и шприцови, а додека има несовесна младина ќе има и срчи е сега тие срчи и тие шприцови не се од СИТЕ нас..
Превентива, а алкохол е за на маса.
Епа токму зато, зш не знајт тој кој скршил и кој шо напрајл морат и така да реагират. Не ќе прајт тој еци пеци пец таму и ајде ти и ти. И од кај знајт тој дек баш ти не спаѓаш во несовесната младина, му се сона него.
И убо рече вес. Шо муабет е тој можда имат ама не толку. Не рече вес дек е преплавено местото ама мојт да се најт и не е баш пријатно. Замисли да е то дете твое, како би се осеќала?
А чекај сакаш да кажиш дека младинава ќе се едуцира со спречување на тие што го дилаат дрога?Хахаха)) ич не ме сфати...
Не реков дека за мене е реално у парк да се дрогира и да се пијанчи ете нека ги казнат таквите.
А за шверцувањето девојко верувај дека многу добро знам на кој места (што секако нема да ги споменам) се прави тоа, како се прави и кој се "не знае за тоа". И грешно мислиш, тоа не се наркомани со тапија туку се мафијаши со оружје на кој никој ништо не им може.
Не е исто кој ќе одземеш 1 џоинт и кој ќе одземеш нешто друго.
Некој треба да се спречи да го продава тоа што не смее да се продава па така да се едуцира младината.
Зашто уште се пие алкохол во парк?-Затоа што сеуште има дуќани во Скопје што навечер продаваат алкохол.
А чекај сакаш да кажиш дека младинава ќе се едуцира со спречување на тие што го дилаат дрога?
Ма ајде глупости во боја... не е крива полицијата шо родителите им дале преголема слобода на децата и шо неможат да ги контролираат каде одат, со кого одат и што прават. Полицијата е во право шо приведува младина со џоинти и алкохол... немојш да ме убедиш дека треба да ги оставиме таквите на мира слободно нека се напушаваат..
Самите тие треба да размислуваат со своја глава што прават, дали е во ред да се напушаваат и да се пијанат секој ден.
Полицијата е во право што ги спречува младите, во право е што им одзема џоинт...
зошто се знае не секој шо пробал џоинт, останал само на тоа.
Треба да се спречи да се продава, знаеш зошто?
Незнам дали вас нашколо ви имаат држено предавање, незнам дали ви имаат делено како флаери за дрога и алкохол...
на кој му иде паметот од тоа, дали некој шо вееќе е искусен со таквите работи, ќе му влезат во глава тие предавања.
Се едуцира младинава, ама од едно уше ни влегува, од другото ни излегува.
Епа кога неможат така, кога неможат ни родителите да ги спречат и да ги натераат децата и воспитаат воедно да си размислуваат поинаку, тука е полицијата да им го одземе тоа.
За другите мафии...
кај си видела ти мафија во светов општо туку така да се растури од страна на полицијата..
се знае што се мафииве и со какви се не луѓе се поврзани..
а, исто се знае што се младиве и како можат да си го унишат пребрзо животот...
верувај дека има разлика
За другите мафии...
кај си видела ти мафија во светов општо туку така да се растури од страна на полицијата..