Нè брка полиција од парк, што со тоа?

• Креатор на темата Креатор на темата pomarandza
  • Време на започнување Време на започнување
забранета е и педофилијата па на 4 пати досеа сум видел манијаци во парк како дркаат..што не ги казнат нив?? башка што на два пати беше сред бел ден:/

не викам дека не е добро да се казнува,ама кога целава држава ни цвета за тоа најдоа да се фаќаат??
И кока-колата ствара зависност и штетно влијае на организмот,што не ја забранат??

Абе ... ај ако не сеа почни да споредуваш и како некој го измочал детето на улица па не го казниле ...

Да имало ЏАНДАР ке го КАЗНЕЛ !

Штетна е кока-колата бе брат ....нивен избор дал ке НИ ДОЗВОЛАТ да пиеме или НЕМА ... ТИЕ ги прават законите .... ако не ти се ДОПАЃААТ - Марш надвор .... кратко и јасно така ?

Па баш затоа бе брат ..... Коа цела држава ни е срање .... може бар РЕД и ЗАКОН да се има така ?

Сам себе убијал :smir:

Ред и Закон е серија на FOX Crime. Кај нас е калакурница. Џандари апсат колку да потполнат квота. А сеа во парк апсат за да си соберат за летен одмор.

Ова не е буквално али викаат ако неможеш по магарето ај по самарот.

Ред и Закон е серија на FOX Crime. Кај нас е калакурница. Џандари апсат колку да потполнат квота. А сеа во парк апсат за да си соберат за летен одмор.

Ова не е буквално али викаат ако неможеш по магарето ај по самарот.

Брат дај бе аргумент асален .... НЕМА право да апси малолетници во парк ? Нема право да апси луѓе што креваат ЏЕВА во парк ? Нема право да апси напушени/пијани па какви сака да се ?

Ај .... искрено кажи си .... Или пак ке мењате тема *што не апси по кафиќи* и остали локали ....

Апсат за значка.

Брат дај бе аргумент асален .... НЕМА право да апси малолетници во парк ? Нема право да апси луѓе што креваат ЏЕВА во парк ? Нема право да апси напушени/пијани па какви сака да се ?

Ај .... искрено кажи си .... Или пак ке мењате тема *што не апси по кафиќи* и остали локали ....

Нека апси бе тоа малолетници пијани и издрогирани али нормални граѓани кои се дружат во парк за муабет да им прават проблем? Паркот е за сите граѓани а тоа да ме бркаат од него е исто како да ме бркаат од пред зграда.

Нека апси бе тоа малолетници пијани и издрогирани али нормални граѓани кои се дружат во парк за муабет да им прават проблем? Паркот е за сите граѓани а тоа да ме бркаат од него е исто како да ме бркаат од пред зграда.

Епа брат не е исто бе ... + ти реков ... Колатерална штета ... Јбг мора и некој невин да го наебе ....

А и има право да те избрка ... Ке рече нарушуваш јавен ред и мир ....

Ти ке му речеш не нарушуваш

Он има значка - Ти немаш

Му можеш нешто ? не ...

Правете разлика у ПОНАШАЊЕ на џандари и апсења без причина ....

Па не се пуши само у парк.. Ќе пушам бе на Гоце и кој к ? Што ќе ми каже? Ќе ме приведе, ќе ме замара али кој к? Шо постигнуваат? Ништо бе брат не дека ќе добијат на значка со тоа или дека ќе им се каже што и од кај ти е.. А и за еден џоинт немоеш да јадеш некоја казна баш.. Финтата е да се покаже дека сме полициска држава сеа мангупи станаа.. Све им е контра ефект..
Aха ако те фатат алфи и со еден џоинт ке ме скичмат од мавање тебе највероатно нема али мене ке ме убијат.Туку да се надоврзам со Деко па тоа е паметен потег да биде проституцијата легална бидејки вака пренесуваат сиди глупости а ако е легално ке ги проверуваат...

Марихуаната не ни спага во Холандија како наркотик а и башка регистрирани се секоја година највеке двајца мртви што умреле од марихуана а од цигари колку умираат годишно да не почнувам али ај да не идам оф топик во парк се пуши марихуана насекаде околу вас само што некој не забележува.

Друже, во некои од арапскине земји дозволено е обезглавување на улица, ама не значи дека ако е дозволено кај нив дека е убаво. На крајот од краиштата добро ти кажа Дек0, оди во Холандија живеј ако не ти чини тука животот. Ама со сигурност ти велам дека во Македонија многу послободно се живее отколку во другите европски земји.

Се жалите полиција што ви дошла во парк, а што да кажат Европјанине што пазат како дишат кога ќе излезат до продавница?

Епа брат не е исто бе ... + ти реков ... Колатерална штета ... Јбг мора и некој невин да го наебе ....

А и има право да те избрка ... Ке рече нарушуваш јавен ред и мир ....

Ти ке му речеш не нарушуваш

Он има значка - Ти немаш

Му можеш нешто ? не ...

Правете разлика у ПОНАШАЊЕ на џандари и апсења без причина ....

Кај што има сила има правдина? Мислам дека не ја научија лекцијата од многу други држави. А и шефот не би сакал неговата гарда да изиграва шефување. На шефот ке му здосади како неговите слуги изиграваат шефови без наредба.

Кај што има сила има правдина? Мислам дека не ја научија лекцијата од многу други држави. А и шефот не би сакал неговата гарда да изиграва шефување. На шефот ке му здосади како неговите слуги изиграваат шефови без наредба.

Ако ти си глуп копиљ и ми мрчиш нон стоп а ја не ти даам педагошки БОКС - ке прекинеш да мрчиш ?

Не :)

А ако ти бапнам бокс и те раскостам од мавање - ке прекинеш да мрчиш ?

Да ....

Казни ги 1-2-3-5 да видиш дал ке праат проблеми ....

Се разбравме ? (јбг глуп пример е брат али 4 сабајле е , што да праам ...)

мислам дека добро прават што ги бркаат од паркови... заради такви друштва... т.е група луѓе ќе се напијат... и после шетаат низ паркот и прават кавги..ги вознемируваат луѓето .. посебно понежниот пол... паркот е за рекреација..малце да прошеташ , чист воздух.. некој муабет ќе свртиш со другарите и то.. а ако сакаш да пушиш марихуана .. или алкохол и да се здрвиш иди во гаражата или подрум па пиј колку сакаш

Абе ај ти што апсат али алфиве те факаат и те кинат од мавање уште пред да можеш да кажеш нешто...таму во тоа станицата кај што те носат на крв мириса.А и башка во парк никој не прави проблеми можда ке се напие некој малце повеке од нормала али стонира ко луд или се смее а да малтретира други луге сепак многу ретко знае да се деси...

Ако ти си глуп копиљ и ми мрчиш нон стоп а ја не ти даам педагошки БОКС - ке прекинеш да мрчиш ?

Не :)

А ако ти бапнам бокс и те раскостам од мавање - ке прекинеш да мрчиш ?

Да ....

Казни ги 1-2-3-5 да видиш дал ке праат проблеми ....

Се разбравме ? (јбг глуп пример е брат али 4 сабајле е , што да праам ...)

Примерот е ОК али проблемот е кај боксерот. Зафатен е со многу работи други па неможе да ги воспитува. Се плашам дека ке сфати дека ги испуштил конците кога ке се случи нешто многу лошо.

Сеа вака од сабајле ко се прибрав ме терате пост да пишам, а за 4 сати сум на пат. Ам ај, и така ќе иам еден пост појќе кој никој немат да го прочитат.

Изначитав еден куп глупости овде, и од страната шо се жалит, и од страната шо ја бранит полицијата. Јас ќе образложам конкретно за Сараиште, шо е на некој начин еквивалент на парк во СК (рок/метал друштва на купчиња). Ако некој смета дека не е исто, нека го прескокнит подолниот дел.

Летово првпат, а прошлото почесто, не’ посети полиција. Не предупреди само да ја стишаме гитарата и дерењето пошо се жалет луѓе и сабајле се за на работа, и си заминаја. Имаше и малолетни со нас, имавме и алкохол, пола збор не ни се рече. Е сега, зависит и од односот на „друштвата“ со полицијата. Кај нас ретко кое друштво се бунтоват и се жалит од полицијата ко ќе дојт на то место - едноставно знајме дека се во право за то шо викет и не глеаме поента во кревање востание. Повеќе ни се како другари ко ќе дојдет, ќе не посоветувет, ќе напрајме 2-3 реда муабет и си фаќет патот под нозе. Е сеа, си имат и проблематични поединци и од Охрид и гости од другите градови кои се редовни гости в станица, ама тие се добро познати низ град како такви и немаме ние проблем заради нив.
Искрено, не гледам никаков проблем да пијам алкохол мирно, ако сум полнолетен и не правам проблеми поради алкохолот во крвта. Ако кревате џева, или сте малолетни, и тоа како се во право полицајците. А за тормозењето и дискриминацијата - до вашите цајкани се, во ова време од 7-8 години кај што излегувам по вакви места не ми се случило полицаец да удри некого со пендрек пред мене или да повиши тон без причина.

Сеа вака од сабајле ко се прибрав ме терате пост да пишам, а за 4 сати сум на пат. Ам ај, и така ќе иам еден пост појќе кој никој немат да го прочитат.

Изначитав еден куп глупости овде, и од страната шо се жалит, и од страната шо ја бранит полицијата. Јас ќе образложам конкретно за Сараиште, шо е на некој начин еквивалент на парк во СК (рок/метал друштва на купчиња). Ако некој смета дека не е исто, нека го прескокнит подолниот дел.

Летово првпат, а прошлото почесто, не’ посети полиција. Не предупреди само да ја стишаме гитарата и дерењето пошо се жалет луѓе и сабајле се за на работа, и си заминаја. Имаше и малолетни со нас, имавме и алкохол, пола збор не ни се рече. Е сега, зависит и од односот на „друштвата“ со полицијата. Кај нас ретко кое друштво се бунтоват и се жалит од полицијата ко ќе дојт на то место - едноставно знајме дека се во право за то шо викет и не глеаме поента во кревање востание. Повеќе ни се како другари ко ќе дојдет, ќе не посоветувет, ќе напрајме 2-3 реда муабет и си фаќет патот под нозе. Е сеа, си имат и проблематични поединци и од Охрид и гости од другите градови кои се редовни гости в станица, ама тие се добро познати низ град како такви и немаме ние проблем заради нив.
Искрено, не гледам никаков проблем да пијам алкохол мирно, ако сум полнолетен и не правам проблеми поради алкохолот во крвта. Ако кревате џева, или сте малолетни, и тоа како се во право полицајците. А за тормозењето и дискриминацијата - до вашите цајкани се, во ова време од 7-8 години кај што излегувам по вакви места не ми се случило полицаец да удри некого со пендрек пред мене или да повиши тон без причина.

Сте немале скопјани брат :pos2::pos2:

Шала на страна ... никој не оспорува дека се дебили у понашање и дека ретки се исклучоците ...

Еве ја бар имам осетено на моја кожа и пендрек без причина (пијан бев ... али ништо не направив имам сведоци .....) Онака ради реда ме шлапна со пендрек ....

Али тука некои луѓе ја напаѓаат полицијата зашто спроведува ЗАКОН (пази ... ЗАКОН има а никој не го ебе 2%)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom