Нè брка полиција од парк, што со тоа?

• Креатор на темата Креатор на темата pomarandza
  • Време на започнување Време на започнување
Вака сега. Ќе направам само едно кратко резиме на се’ она кое го дискутиравме на темава.
Сакате полицијата да не реагира на малолетничките пијанчења во Градскиот парк. Потоа, полнолетните да имаат секакво право да пијат после 12 часот. Сметате дека пиењето во парк е резултат на скапите пијачки по кафичите. Сакате да кажете дека ако цените во кафичите се намалат, наместо во парк би седнале во кафич? Па нели и таму тогаш ќе пиете пак алкохол?
Потоа, се обидувате да појасните дека паркот е место за релаксација. Релаксација ли е да се седи на трева и да се пие алкохол? Наместо тоа не е ли поубаво да седнете на некоја од клупите (за кои не можете да кажете дека ги нема) и да уживате во тивката вечер? Не е ли поубаво ѓубрето наместо по улица и трева, да го фрлате во кантите (и канти има во парк, и тоа повеќе од потребно) без притоа да кажувате дека тука е комуналната хигиена да чисти?
На крај, на сите ви пречи оваа идеа затоа што сметате дека се наметнуваат некои европски правила, кои за џабе се воведуваат поради фактот што ние во Европа ќе влеземе многу подоцна.
Епа драги мои, ако на сите вас ви одговара безвизен режим кој сите со нетрпение го очекуваме, тогаш ќе се свикнуваме и на другите европски правила и прописи. Ако сакаме нешто, го сакаме цело, а не само негови елементи.
Ако сакате да кажете дека овој закон ќе биде на место само кога ќе станеме дел од таа европска заедница, тогаш не го барајте правото на безвизен режим. Ајде да го почекаме и тоа до тогаш.
Не е се’ така просто како што ние сакаме да биде. Работава испаѓа, сакам да се е*ам ама не сакам да ми влезе. Ништо не се работи половично а уште помалку може да се осудува нешто кое значи подобар а воедно и поздрав (знаеме како делува алкохолот на организмот) живот.
Тоа е тоа.
А од сега па натаму, Ви посакувам на сите пријатен престој во Градскиот Парк.:smir:

Еден потпис да удрам овде..
и да додадам нешто.. умрев од смеење од ова "го пунеле буџетот" од апсења во парк.. хахахахха :vozbud:
изгледа ама баш ПОЈМА СИ НЕМАТЕ колкав е севкупниот буџет и колку го "ПОЛНАТ" со децава од парк..

Друга работа, малолетници не смеат да бидат надвор после 12, значи и во маало може да те собере цајкан, ако немаш ID да те носи во станица.. да не збориме за алокхолот..

Трето, зашто мене ме немаат никад замарано? стално кога идам или шетам или седам на клупа..

П.С. за однесувањето на цајканите си има лек.. и неможете тоа да го мешате тука.. значи неможе цајкан да те прибере ако не правиш ништо противзаконско.. како ќе ја платиш таа казна тогаш ако не е утврдена со закон? ќе те однесе во станица и што ќе рече "го уапсив овој за к**ташак"? а да бегате не ви е паметно.. ако те фатат, ќе одговараш и за "отпор при апсење" па тек тогаш си го наебал..

А зошто јас би требало да ти дадам одговор на тоа прашање? Јас ли ти ги пратив полицајците во парк? Само ја поддржувам одлуката.
Видиш, јас две вечери по ред поминувам во парк, се шетам и не ме застанала полиција. Зошто ли?
Епа не е битно што тебе ти е поубаво. Битна е намената на паркот. Ајде мене ми е поубаво да вршам голема нужда на улица наместо во вц. И сеа затоа што ми е поубаво, значи дека е правилно? А дека цените се главна причина, се збореше неколку страни наназад.
Епа баш затоа што сите така размислуваат дека ако фрлат уште едно хартивче ништо нема да се случи, паркот беше онаков каков што го знаеме. Само што, не е работата за едно хартивче, поголеми ѓубриња остануваат. Канти можеби нема во новиот дел (кај езерцата), ама и така не се седи таму нели. Во стариот можете да тераете инает до утре, ама канти има доволно. Прошетајте да видите, иако знаете многу добро дека канти во стариот дел има. И како сакаш паркот да те релаксира кога сите се со тоа размислување. Кога сите прават галама, зошто не и ти? Епа ете затоа беше таква ситуацијата.
Ауу веруј дека јас се бунам зашто не сум таков да галамам и кршам и да се пијанчам. Галамам само ако ме напнат скроз у кавга х)

Срамота за полицијата бе. Срамота што апси малолетници со алкохол... Едноставно срамота.

Срамота за малолетниците.

Завчера го гледав братми борејќисе за живот во болница. Од што? Епа од алкохол и некој од оние “светци“ кои даваат некаква дрога.

Таа слика уште ми седи у глава.

Малолетниците не се за казни него за пендреци.

Мислите ако ви никнале влакненца на к*рето сте станале мужи.

Срамота за малолетниците.

Завчера го гледав братми борејќисе за живот во болница. Од што? Епа од алкохол и некој од оние “светци“ кои даваат некаква дрога.

Таа слика уште ми седи у глава.

Малолетниците не се за казни него за пендреци.

Мислите ако ви никнале влакненца на к*рето сте станале мужи.
Друже, жал ми е за брат ти, се надевам дека е добро. Не знам колку ми ја сфати иронијата во тој пост.

И вие другите се’ уште викате дека немаат право полицајците да бркаат од парк?

Друже, жал ми е за брат ти, се надевам дека е добро. Не знам колку ми ја сфати иронијата во тој пост.

Нека бркаат само ако има причина! А не да не бркаат за седење БЕЗ алкохол у парк.

sekade kade sto se pojavuva pogolem broj na Policija ima psiholoski pritisok vrz lugeto so samoto nejzino pojavuvanje

Ке ги избркаат од парк и сосе алкохол и дрога ке се префрлат на кеј или пак на друго место. Дрогата треба тотално да се среди а непродажбата на алкохол на малолетници треба да се подобри. Ако викаат, ако идеш во парк ке се начукаш тогаш не ни излагај од дома зашто можеби ако отидеш на друго место пак ке се начукаш и ке наебеш лошо. Значи не е до паркот туку е до пристапот на работите до малолетниците. Нека се среди тоа од корен па тогаш паркот ке биде ок место за вечерни и денски седенки и муабети.

прво огромна глупост беше со законот за алкохол до 19 часот сега и операцијава.Јас сум за тоа да има полиција во паркот и секој што прави проблеми да биде однесен во станица.Секој што остава ѓубре казна 50 евра,ама на луѓето не им се работи како што треба па собирај се у станица за после никој да не седи во парк.Законот за пиење на јавни места е катастрофално препишан и не прецизиран исто како и тој за пушење на јавни места,глупост до глупост, а сега и новиот за пијан пешак немам зборови.Ако не ми дозволува во парк ок ама нека ми обезбеди така простор како пр.на кале и да се напраи таква зона каде што ние ќе можеме друштва да си седиме и да пиеме алкохол.И уште нешто,овој закон во јаките земји е прецизиран,значи ти може што сакаш пиј само нека не се гледа дека пиеш алкохол, да е скриена марката како што гледаме по филмовите со хартиени кеси се до горе,а тука собирај се и што треба и нетреба.Јас имам 22 години и со друштво седевме на сепаре пиевме пиво ни проблеми ни ништо, дојдоа двајца другари од кафана поднапиени бајаги и одеа накај дискотеките ама застанаа да се поздрават со нас,и дојде полиција сите не собра.Ние само што пиевме ни покажа 0.0 а на овие незнам ама им покажа бајаги, и им слупаа казни и ај види ја сега логиката??

neznam i ja nekolku dena sedam u park i pominuvam i pokraj so imase dzandari i batki u civilka kako mene nikoj ne mi doe ili ne me zastana?
sedev piev pepsi da poglednaa so pijam ne vikam ne se primeti deka gledaat ama nikoj ne dojde ni da prasa a ne pa da me zamara.

прво огромна глупост беше со законот за алкохол до 19 часот сега и операцијава.Јас сум за тоа да има полиција во паркот и секој што прави проблеми да биде однесен во станица.Секој што остава ѓубре казна 50 евра,ама на луѓето не им се работи како што треба па собирај се у станица за после никој да не седи во парк.Законот за пиење на јавни места е катастрофално препишан и не прецизиран исто како и тој за пушење на јавни места,глупост до глупост, а сега и новиот за пијан пешак немам зборови.Ако не ми дозволува во парк ок ама нека ми обезбеди така простор како пр.на кале и да се напраи таква зона каде што ние ќе можеме друштва да си седиме и да пиеме алкохол.И уште нешто,овој закон во јаките земји е прецизиран,значи ти може што сакаш пиј само нека не се гледа дека пиеш алкохол, да е скриена марката како што гледаме по филмовите со хартиени кеси се до горе,а тука собирај се и што треба и нетреба.Јас имам 22 години и со друштво седевме на сепаре пиевме пиво ни проблеми ни ништо, дојдоа двајца другари од кафана поднапиени бајаги и одеа накај дискотеките ама застанаа да се поздрават со нас,и дојде полиција сите не собра.Ние само што пиевме ни покажа 0.0 а на овие незнам ама им покажа бајаги, и им слупаа казни и ај види ја сега логиката??
што правиме со тие луѓе??Дали и тие треба да се казнат???Или можеби се казнуваат само тие што пијат на јавни места???Но што правиме ако тие излезени од кафана прават проблеми,а тие кои културно си седат и пијат не прават ништо??Дали тие се исти пијаници според законот???

Вака сега. Ќе направам само едно кратко резиме на се’ она кое го дискутиравме на темава.
Сакате полицијата да не реагира на малолетничките пијанчења во Градскиот парк. Потоа, полнолетните да имаат секакво право да пијат после 12 часот. Сметате дека пиењето во парк е резултат на скапите пијачки по кафичите. Сакате да кажете дека ако цените во кафичите се намалат, наместо во парк би седнале во кафич? Па нели и таму тогаш ќе пиете пак алкохол?
Потоа, се обидувате да појасните дека паркот е место за релаксација. Релаксација ли е да се седи на трева и да се пие алкохол?
Наместо тоа не е ли поубаво да седнете на некоја од клупите (за кои не можете да кажете дека ги нема) и да уживате во тивката вечер? Не е ли поубаво ѓубрето наместо по улица и трева, да го фрлате во кантите (и канти има во парк, и тоа повеќе од потребно) без притоа да кажувате дека тука е комуналната хигиена да чисти?
На крај, на сите ви пречи оваа идеа затоа што сметате дека се наметнуваат некои европски правила, кои за џабе се воведуваат поради фактот што ние во Европа ќе влеземе многу подоцна.
Епа драги мои, ако на сите вас ви одговара безвизен режим кој сите со нетрпение го очекуваме, тогаш ќе се свикнуваме и на другите европски правила и прописи. Ако сакаме нешто, го сакаме цело, а не само негови елементи.
Ако сакате да кажете дека овој закон ќе биде на место само кога ќе станеме дел од таа европска заедница, тогаш не го барајте правото на безвизен режим. Ајде да го почекаме и тоа до тогаш.
Не е се’ така просто како што ние сакаме да биде. Работава испаѓа, сакам да се е*ам ама не сакам да ми влезе. Ништо не се работи половично а уште помалку може да се осудува нешто кое значи подобар а воедно и поздрав (знаеме како делува алкохолот на организмот) живот.
Тоа е тоа.
А од сега па натаму, Ви посакувам на сите пријатен престој во Градскиот Парк.:smir:
Да почнам...
1. Да, сакаме полицијата да го извршува не само овој закон туку и секој останат закон во државава.
2.Полнолетен да пие каде? Ако е за дома, зашто да не? Никој никого нема да му смета.
3.понекогаш е резултат, понекогаш не е..
4. Да паркот е место за релаксација и за некој релаксација е да се напие нешто.. Јебига сите имаме различни начини на релаксација.
ПЕТО Некои го фрлаат некој не, тоа е тоа, не се сите совесни граѓани, па затоа ДА, ТУКА СЕ КОМУНАЛНА во 5 сабајле секој тип на ѓубриво да го соберат.

Сепак тврдам дека клупите се доволни, затоа што скоро никој не поминува во стариот дел од паркот кај езерцата за да најде слободна клупа. Иако ги има доста.
Од кај ова скоро никој. Не е ни скоро. Колку луѓе знаат да шетаат во стариот дел просто да помислиш како и таму да има некакви хепенинзи. Не се претежно 15/16/17/18годишни да(јес да овие ги има повеќе после полноќ у тој предел), најмногу се мајки со деца или постари лица.

Видиш, јас две вечери по ред поминувам во парк, се шетам и не ме застанала полиција. Зошто ли?
Епа не е битно што тебе ти е поубаво. Битна е намената на паркот. Ајде мене ми е поубаво да вршам голема нужда на улица наместо во вц. И сеа затоа што ми е поубаво, значи дека е правилно?
1. Размисли и биди искрен.. Дали во градов има јавни вециња? И дали ги има во доволен број? Малине деца кога ќе им се примоча кај им кажува мајката да мочаат, позади грмушка нели? Зашто пошто и да сака да моча у нормални услови нема каде. Нема вециња. Што да прави малото, му се иде и крај. И мислиш оно гледа што му е поубаво? Или да земеме да го окарактеризираме како несовесен граѓанин, штеточина во државата а?

Трето, зашто мене ме немаат никад замарано? стално кога идам или шетам или седам на клупа..

П.С. за однесувањето на цајканите си има лек.. и неможете тоа да го мешате тука.. значи неможе цајкан да те прибере ако не правиш ништо противзаконско.. како ќе ја платиш таа казна тогаш ако не е утврдена со закон? ќе те однесе во станица и што ќе рече "го уапсив овој за к**ташак"? а да бегате не ви е паметно.. ако те фатат, ќе одговараш и за "отпор при апсење" па тек тогаш си го наебал..

Те молам прво прочитај што верблам 10 страни уназат! Те молам! значи, ПРИБИРА ИАКО НЕ ПРАВИШ НИШТО НЕЗАКОНСКО! Преку к**ов веќе сите се правите паметни, а два пати од по саат време сте седеле се на се во паркот!

Ке ги избркаат од парк и сосе алкохол и дрога ке се префрлат на кеј или пак на друго место.
Вака е апсолутно секогаш. Ги избација од АРМ, ги избација, дојдоа на плочник дојдоа. Пробаа и на плочник да ги бркаат пробаа. И да ги избркаат од парк (иако реков на оваа операција и давам максимум месец додека пак пропадне во вода) пак или ќе се вратат или ќе се најде ново место. Не е ни прв пат, а како што стои ситуацијата во државата нема ни да биде последен.

Vertig0, еден ми кажува едно, друг друго, а јас зборам од она кое јас го знам.
Мило ми е што тебе овој закон не ти се допаѓа. Не сакам да те разубедам ниту тебе, а ниту никој друг да верува дека законов е на место. Сакам само да се изјаснам дека јас го сметам за сосема нормален. А ако сакате и понатаму да се докажуваме кој каде пие, каде пуши, каде моча, која е задачата на КХС не е проблем да продолжиме, но тоа на друга тема. Во оваа не е место.

Ги засега нивните родители кои немаат пари за да им овозможат Џони Вокер во Картел.

Со ова ич не се согласувам , зашто ако сака некој да пие у кафич ќе оди но Паркот е ПАРК!
Тоа претставува место каде можам да одам со друштво , да се заебаам да си уживам па и да пијам и да не ми го поти некој глуп Цајкан :nerv:
Уф што ги мразам тие Џандари:salut:

Гладиус, истото би го кажала за себе.
И не си ме разбрал, јас не сум против законот, нити сум протв негово извршување.
Моите постови укажуваат на тоа како се извршува тој закон кај нас, како недолжни се обвинуваат и како некои ја зпоупотербуваат силата и позицијата на која што се. Не дека е нешто ново тоа во земјава, ама очигледно некои не се запознаени со тоа и пљукаат по младината, а сквртаат на добро извршената и конечно извршената акција на полицијата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom