NBA

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување

2007/2008 НБА шампион

• Вкупно гласачи
    125
`Jomero напиша:
i ja bev za Denver i padnaa i sea ne mi e interesno da gi gledam kako igraat.. San Antonio igraat bosh kosarka bez atraktivnost i da ti se skurci od se...
aj be nenoj da zboris gluposti, igrale bos kosarka, ako igraa loso nemase da stignat ko finale na zapad i da se favorit br1 za titulata i ovaa sezona

Anonymus1 напиша:
Почнува најинтересниот дел од НБА сезоната плејофот кој според вас ќе биде новиот шампион. Јас сум тоа да биде тим од истокот и типувам на Мајами
ja mislam deka ke bide cikago

ANTON напиша:
aj be nenoj da zboris gluposti, igrale bos kosarka, ako igraa loso nemase da stignat ko finale na zapad i da se favorit br1 za titulata i ovaa sezona

Не играат бош, ама според мене играат неатрактивна кошарка, секогаш заспивам кога ги гледам. Се надевам Јута ќе победат во серијата.

Сан Антонио-Јута
..96-105....2-0 во серијата поведува Сан Антонио и со тоа е на добар пат да влезе во финалето...иако сега серијата се сели во Јута....Карлос Бузер беше најдобриот на теренот со учинок од 33 поени...но попусто кога неговата Јута загуби....Тим Данкан со 24 поени и 12 скока ги предводеше Спарс до победата....следниот меч се игра кај Јута...Во првиот меч тепаше исто така Сан Антонио со 108-100....тогаш Данкан имаше учинок од 27 поени и 10 скока...му помогна и Џинобили со неговите 23 поени и 4 скока...од тимот на Јута во првиот меч најдобар беше Вилиамс со уфрлени 34 поени..

Детроит-Кливленд

Во источното финале Детроит-Кливленд....Детроит поведе со 1-0 во серијата по победата над Кливленд со 79-76....една мизерна партија на Леброн Џејмс со само 10 постигнати поени рекордни за него оваа сезона...Добрата одбрана на Детроит ги доведе до првата победа во источното финале:)
Покрај тоа Хемилтон со неговите 24 поени и Рашид Волас со неговите 15 беа едни од творците на победата на Детроит....
Од Кливленд Илгаускас беше тој што највеќе се истакна постигнувајќи 22 поени покрај тоа имаше и 13 скока значи дабл дабл учинок....
Зошто изгуби Кливленд?
Како што кажав Лебтон Џејмс беше одлично задржан на само 10 поени....тоа беше и главната причина зошто Детроит победи...
Следниот меч е во Четврток исто на теренот на Детроит strogo

Cavs се подобри од Детроит, ќе тепаат во серијата, па Spurs ќе се шампиони

Кливленд можно е да одат натака....од една причина затоа што го имаат Леброн кој знае со неговите 40-45 поени да им донесе победа на својте соиграчи....од друга страна Детроит игра пеколна одбрана каде што нема така лесно давање поени...
Видовме во претходниот меч дека Детроит има цел да го запре само Леброн Џејмс ...на помалку од 20 поени...а за другите и не е толку битно...бидејќи Леброн е најдобриот играч на Кливленд.....
Како што реков го задржаа на само 10 поени значи играат пеколна одбрана....што резултира со победи...Детроит според мене ке одиnamignuvanje

Значи вечерва или поточно како му доаѓа утрово се игра вториот дуел на источното финале во овогодинешниот Нба плејоф мешу екипите на Детроит и Кливленд....Детроит води 1-0...и вечерва на домашен терен има можно да си ја зголеми предноста во серијата....и да биде 2-0...
Значи ако играат како во претходниот натпревар ке го добијат и овој натпревар односно ако го задржат Леброн како во претходниот дуел...така да со нови информации утре:)

Епа 2-0 за Детроит закаснувам со информацијата ама ете...2-0 незнам од кога се нема ова случено но со идентичен резултат како и од првиот дуел Детроит го совлада Кливленд со 79-76:)....Но овој пат Леброн имаше постигнато 20 поени......и не беше толку мизерен како во првиот дуел од серијата кога постигна само 10 поени..овојпат од тимот на Детроит доминираше Рашид Волас со 16 поени и 11 скока....

Nekoj bi sakal da mi kaze ....Koga ke ima NBA, sakam da gledam :)

Potato напиша:
Nekoj bi sakal da mi kaze ....Koga ke ima NBA, sakam da gledam :)
Епа вака мислам дека вечер би требало да има на Сител namignuvanje
едит:Накај 2.00:)

Billa Bong напиша:
Епа вака мислам дека вечер би требало да има на Сител namignuvanje
едит:Накај 2.00:)

На сител нема веке е 2 саат и 5 мин а сакав да гледам ...

iLe напиша:
На сител нема веке е 2 саат и 5 мин а сакав да гледам ...
Епа изгледа немале во план да даваат...

Јута-Сан Антонио огромни 109-83 за Јута....Џезерите успешно се враќаат во серијата со Сан Антонио....сега е 2-1.....Карлос Бузер 27,Вилиамс со 31 ги предводеа Џезерите до ограмната и заслужената победа:smir:....
Од тимот на Сан Антонио доминираше Тони Паркер со постигнати 25 поени:)....следниот меч се игра повторно на теренот на Џезерите....кој со победа може да дојдат до израмнување во серијата

Billa Bong напиша:
Епа изгледа немале во план да даваат...

Јута-Сан Антонио огромни 109-83 за Јута....Џезерите успешно се враќаат во серијата со Сан Антонио....сега е 2-1.....Карлос Бузер 27,Вилиамс со 31 ги предводеа Џезерите до ограмната и заслужената победа:smir:....
Од тимот на Сан Антонио доминираше Тони Паркер со постигнати 25 поени:)....следниот меч се игра повторно на теренот на Џезерите....кој со победа може да дојдат до израмнување во серијата

Mislam deka ovaa godina Utah zima titula zs deckite od pocetok na sezona igrat top, ama ke vidi me.:toe:

ANTON напиша:

Pa igraat bosh kosarka nemaat nikakva atraktivnost da ti se ksurci koga ce gi gledas... a za toa deka se dobri dobri se ama se dosadni za gledajne

по колење по шо му напрај вилијамс ЛОЛ играчиште, коментаторот овие акции потсеќаат на славните времиња на Џез(на мелоун и стоктон) ЛОЛ не очекував ама преубо изигра јута и следната ја тепаат ама немаат шанса на гостински терен а мораат да победат и надвор ако сакаат да одат понатаму...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom