jove_bt напиша:
dasffghasdfgs шо се дешава пишам еден пост друг излегва дсфасдфасд дупликат уи пм пола саат го пишев.с фгасдгфсдг
и фул верзијата со коментар од Чаки
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
к1 НБА
изумив за тепачката во СА, С|нешко се изнервира се отепа од рипање да мани потоа цела екипа рипна абе лудила сеа најверојатно ќе има големи казни
а американците како да чекаја нешто вакво па идиотите и стрип напраја
ЛООООООООООЛ hahahaha
а од другите вести Дик ова де Дирк е и официјално МВП ќефој беа се изгушкаја со Кјубрик ко пед3рс... и то.....
Како што кажа МВП Дирк Новитцки...to e to
На пресот на кој му беше врачена МВП наградата за сезоната 2006/07 Дирк Новицки ги подели со новинарите своите први искуства со НБА и како играч, но и тинејџер во Вурцбург. Од станувањето рано наутро да гледа средби на ТВ до идолизирањето и постерот на Скоти Пипен во неговата соба до драфтувањето од страна на Милвоки и "трејдот" во Далас Дирк можел само да сонува дека еден ден во своите раце ќе го држи најголемото индивидуално признание во НБА. Уште помалку дека ќе стане првиот не-Американец, првиот Европеец, како и првиот играч кој не посетувал средно учлилиште или колеџ во САД, а кој бил прогласен за МВП.
На церемонијата која беше одржана во Далас, НБА комесарот Дејвид Стерн и сопственикот на Мавси, Марк Кјубан се обидоа на најдобар можен начин да го избегнат фактот дека Дирк е и еден од ретките освојувачи на МВП наградата чиј тим бил елиминиран уште во првата рунда од плеј-офот. Наместо тоа, тие, заедно со тренерот на Далас, Ејвори Џонсон, се фокусираа на деветгодишната кариера на Новицки и неговото лидерство во одличната сезона во која Мавси стигнаа до рекордни и најдобри во лигата 67 победи. Сепак, Новицки не беше тој "филм".
"Дури и кога слушнав дека ќе бидам прогласен за МВП, бев тажен затоа што веќе не сме дел од плеј-офот. Тоа с$ ѕуште е голем шок и разочарување за мене. Се трудам да бидам позитивен и среќен, но ќе ми треба малку повеќе време да го надминам ова" - изјави Дирк.
Тој освои 83 од можните 129 гласови први места на патот до вкупно 1 138 поени со што ја прекина доминацијата на неговиот голем пријател Стив Неш. Двократниот МВП овој пат стигна до второто место со 44 гласови за прво место и вкупно 1013 поени.
"Многу сум горд и среќен поради Дирк. Дирк целосно си ја заслужи наградата и се надевам дека ќе ужива во неа без разлика на раната плеј-оф елиминација, затоа што имаше феноменална сезона со Мавси" - беше првата реакција на плејот на Феникс.
Првите пет уште ги сочинуваат Коби Брајант, Тим Данкан и петопласираниот Леброн Џејмс.