NBA

2007/2008 НБА шампион

• Вкупно гласачи
    125

betogrozdanov45

мајстор за гибаници
Член од
26 октомври 2005
Мислења
1.549
Поени од реакции
6
Еј многу јака утакмица Булс-Никс.Знаете дека на 8 секунди до крај овој Антонио Дејвис рипна у публика , да ја види жена му(му се причинило како некој да и се заканува).Одма испи еџекшн...
Бен Гордон у послена секунда...ѕвер!

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
betogrozdanov45 напиша:
Еј многу јака утакмица Булс-Никс.Знаете дека на 8 секунди до крај овој Антонио Дејвис рипна у публика , да ја види жена му(му се причинило како некој да и се заканува).Одма испи еџекшн...
Бен Гордон у послена секунда...ѕвер!
ne mu se prichini nego i se zakanuvaaa inache da istrcha na sred taj maut zasho nekoj na zena mu i rekoj ya fuckin nigga imashe mnogu izjavi posle ova site vikaaat deka netreba da bide suspendiran ali se cheka na shter

betogrozdanov45

мајстор за гибаници
Член од
26 октомври 2005
Мислења
1.549
Поени од реакции
6
Па сега Штерн треба да се стави на негово место и да не го суспендира.Го поштуем ДЕјвис, зашо и ја би напраил исто!

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Уште пред да се роди, се знаело дека Јао ќе биде кошаркар

Во книгата "Операција: Јао Минг", во САД познатиот писател Брук Лармер тврди дека дека не била случајност тоа што Јао Минг станал кошаркар и дека зад тоа стојат кинеските власти.

Според Лармер, кинеските власти неколку години го очекувале раѓањето на Јао, пред с$ поради тоа кои му се родителите. Од моментот кога се родил, властите направиле с$ што било во нивна моќ тој да израсне барем колку неговите родители и еден ден да стане кошаркар.

Книгата тврди дека татко му и мајка му на Јао биле принудени да станат кошаркари поради нивната височина и дека биле "охрабрувани" да се венчаат од страна на властите, со цел и нивните деца да бидат високи.

Според "Операција: Јао Минг", родителите на Јао не сакале нивниот син да го мешаат во намерите на властите, но не можеле да го спречат тоа. Јао бил теран уште од мало дете да игра кошарка, во исхраната му биле додавани додатоци за зголемување на височината со цел тој да стане кошаркар, без разлика дали тој го сакал тоа или не.

Судејќи според пишувањата во книгата, малиот Јао не бил добар играч како дете и не ја сакал многу кошарката, но бил принудуван да продолжи со тренинзи.

Во книгата исто така малку повеќе простор им се отстапува на родителите на Јао, на искуството на првиот Кинез во НБА, Ванг Жи-Жи, како и на многу политички одлуки во Кина со кои на Јао му било овозможено да биде драфтуван од НБА тим.

zEk0

Селектор
Член од
8 април 2005
Мислења
531
Поени од реакции
3
КОБИ БРАЈАНТ ДАДЕ 81 КОШ ПРОТИВ ТОРОНТО. КОБИ БРАЈАНТ Е НАЈДОБРИОТ КОШАРКАР НА ПЛАНЕТАТА. ТОЛКУ.:cuc::cuc::cuc:

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
гижо, стај линк од кај си пастал ;)

иначе коби, е па најбољи е..

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
kobi go napravi oa neshto sho e mnogu vishe ne e ni nesho tesho u ligata da se napravi da postigna 91 kosh sekoja chest ama dali znaete deka shutira poishe od eden cel tim sevkupno vo sekoj sluchaj jas mu simnuvam kapa on e najdobriot igrach na planetava ali ajde stavete se na mesto na soigrach na kobe a

zEk0

Селектор
Член од
8 април 2005
Мислења
531
Поени од реакции
3
dajdo напиша:
kobi go napravi oa neshto sho e mnogu vishe ne e ni nesho tesho u ligata da se napravi da postigna 91 kosh sekoja chest ama dali znaete deka shutira poishe od eden cel tim sevkupno vo sekoj sluchaj jas mu simnuvam kapa on e najdobriot igrach na planetava ali ajde stavete se na mesto na soigrach na kobe a
Ако некој од тимот шутира и погодува...нека продолжи да шутира. Ако промашува, тогаш е проблем, но вака...40, 50, 60 , 80 поени на натпревар....ако дава нека игра сам.

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
zEk0 напиша:
Ако некој од тимот шутира и погодува...нека продолжи да шутира. Ако промашува, тогаш е проблем, но вака...40, 50, 60 , 80 поени на натпревар....ако дава нека игра сам.
ajde zeko stai se na mesto na soigrach na kobe ke tii bide li interesno da bidesh dodavach sekoja vecher ajde kazi mi iskrajno :raz:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Офчар напиша:
гижо, стај линк од кај си пастал ;)

иначе коби, е па најбољи е..

од македонски спорт

а иначе господ здравје да им даде на спорт 4, конечно нба даваат

zEk0

Селектор
Член од
8 април 2005
Мислења
531
Поени од реакции
3
dajdo напиша:
ajde zeko stai se na mesto na soigrach na kobe ke tii bide li interesno da bidesh dodavach sekoja vecher ajde kazi mi iskrajno :raz:
Крајната цел е победа. Не гледам причина некој играч да шутне 40 пати во еден натпревар ако погоди 30 шута. Сепак, ако не му оди шутот, нормално дека не би се чувствувал ОК да му додавам а тој да промашува. Колку асистенции имал Чембрлен кога постигнал 100 поени и колку асистенции имал кога 6-7 пати постигнал преку 70 поени? Едноставно, на тие натпревари човекот не знаел да промаши (како вчера Коби) и нормално дека топката ќе оди кај него.

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
zEk0 напиша:
Крајната цел е победа. Не гледам причина некој играч да шутне 40 пати во еден натпревар ако погоди 30 шута. Сепак, ако не му оди шутот, нормално дека не би се чувствувал ОК да му додавам а тој да промашува. Колку асистенции имал Чембрлен кога постигнал 100 поени и колку асистенции имал кога 6-7 пати постигнал преку 70 поени? Едноставно, на тие натпревари човекот не знаел да промаши (како вчера Коби) и нормално дека топката ќе оди кај него.
da ama u lakers topkata sekoja vecher ide kaj kobe i on shutira po 35 do 40 na utakmica pogodua po 15!!! ja ne vikam nisho on dae 81 kosh alal mu vera najdobra e sea u momentov ama ne e toa poentata mozam da zamislam kako mu e samo na odom choekeot od glaven igrach u MIAMI doe ko zasiluvanje da dava koshevi shutira po 7 do 8 topki na utakmica mislam nema logika

Wolf Pack

ThE ChieF
Член од
24 јули 2005
Мислења
783
Поени од реакции
5
Во фторото полувреме, Коби Брајант сам имаше повеќе поени него целата екипа на Торонто. Иако Торонто водеше за 18 разлика во третата четвртина, на крајот изгубија за 18.

Лејкерси се толку основани на Брајант што дури им е жална екипата штом се исплашија од Рапторсите. Торонто имат 4 rookies така да не треба да се очекува многу од нив ама, Коби ги извади овие од мртвите. Историски ден за историски играч само пред да го извишите уште повеќе, знајте дека Лејкерси нема да земат шампион, Лејкерси дали и ќе одат у плеј-оф е питање:)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
да беше шек у лејкерс тешко дека коби ке постигнуваше волку поени

Kajgana Shop

На врв Bottom