НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Торонто сам ја изгуби утакмицава, какви судии какви глупости.

Колку само класика ГСВ утакмица беше гејм 2, посебно ради третата четвртина во која што секогаш ја прават разликата.

Баш пред да почне финалето ги гледав Меџик Џонсон и Док Риверс на ЕСПН кај што викаат дека ако сакаат Торонто да тепаат тогаш Сиакам мора да изигра врвна серија. Пошто на Рапторс очајно им треба second scorer после Кавај, и на вториов натпревар се осети тоа. Паскал може и мора да си го држи тој просек околу 20 поени иначе ништо не прават зошто Лаури, Ван Флит, Грин и остала багра не пребацуваат подалеку од 15-16 поени на најдобар ден.

Ги уништија со backdoor cut-ови во второ полувреме, одбраната на Торонто попушти доста. На Кари и кога не му оди ја пореметува цела одбрана и ГС имаа едно 7-8 положувања/куцања зошто никој не сака да се тргне од него.

Okej de gledaci se site pa ne jadat gomna, ne lajknuvaat sliki na zeni i slicno :) Poradi taa pricina zboram, sto misli deka e nesto zasluzen zaso toronto stigna do tuka. Uste KD fali da iskoci u game 3 i toa debilot da si ja zatne ustata

За жал невозможна мисија е да се победат овие, прејак колектив се, па со Дјурант ќе беше скоро сигурно метла. Казнс матер му јебем уште тој им фалеше да потпише договор за две кила семки од тиква.
Како играат единствено би им парирал тим со комбиниран состав од останатите екипи. После 10-тина дена(ако не и сега) ќе може слободно да се каже дека се најдобар колектив во историјата на НБА, секоја им чест, сунце им ј**ем.

Okej de gledaci se site pa ne jadat gomna, ne lajknuvaat sliki na zeni i slicno :) Poradi taa pricina zboram, sto misli deka e nesto zasluzen zaso toronto stigna do tuka. Uste KD fali da iskoci u game 3 i toa debilot da si ja zatne ustata

Па ја за ова што го збориш немам појма, и стварно ми е глупа причина да навивам против нив заради некој нивни фан. Па уште тој фан да е Дрејк, јакиот фактор во НБА.

Koga sme na tema Drake da u pravo ste ne e nikakov faktor vo NBA ama jas licno kapa mu simnuvam za toa kako labavo si go raboti cirkuziv narecen NBA.Tolku ubavo si se eksponira samiot sebesi a i negoviot brend "OvO" kaj sto na press Kawai noseshe dres od Raptors so toa logo OvO a i na game 1 site vo arenata dobija maicki so Raptors i OvO logoa.. Plus da ne zboravime so toa neogovo trolanje kolku samo plus sledbenici dobi na socijalnive mrezi i znacenie od reporteri, znaci konstanto reporterove imaat nekoe prasanje vo vrska za Drake koga prasuvaat nekoj od igracive na GSW.Jas licno ne go smetam za super fan Drake poso ne e, pre bi rekol deka superfan e onoj chikana indiecot sto od formiranje na Raptors nema propusteno home game i non stop e na isto mesto pod kosh i si plakja godisna karta.

Тоа што го зборев у предходниот пост за дрејк ..

https://imgur.com/ty4DSKG
ty4DSKG

ty4DSKG

Се надевам на барем една добра текма од овие две во Кали.

Иначе џабе јадете гомна за Дрејк, човекот одеше на утакмици уште во 2009 и кога и да беше, пред да биде олку познат, ги гледаше Калдерон, Барњани и компанија кога едвај до 20-30 победи у сезона стигаа...

Од Канада е, сака кошарка. Фала богу човекот навива за Торонто и сака Торонто да победи и се внесува во утакмициве.

Свака част за шоуто што го прави (y)

Казнс е најголемиот канцер во ГСВ. Само зијан се од него. Се влечка по теренот. Луни е 100 пати по корисен.
Ќе биде ова 2-2 после 4 натпревари.

Луни е подобар за кошарката што ја играат ГСВ, ама е повреден :(

Многу повеќе од тоа што можев да очекувам пред една сезона.

Што и да се случи понатаму во сезонава јас сум пре-пре-презадоволен.

inb4 "hehe a be protiv ovoj GSW lesno se igra ne se vazhat pobedite hehe' пошто нели лесно е да се победи против екипа со единствениот (!!!) unanimous MVP во НБА историја, еден од најдобрите дефанзивци во последните години кои што има 3 ол стар настапи зад себе, еден МВП на НБА Финале и еден играч од рангот на Демаркус Казнс.

Крајно заслужена победа, ако тројца ол стар играчи и еден МВП на Финале (плус Казнс) е лесно да се победи тогаш или немате врска од НБА или го потценувате овој тим на Вориорс.

Па да му ебам мамата ова ако не е доволно ај и Клеј...ама па и така изгубија една текма....ај и Дурант нека се врати....ама па и со Дурант играа во регуларниот дeл на сезоната и два пати изгубија...ок е, дур ЛеБрон и Харден не играат не се важат победиве.

Јбг, се занесов со постовиве, што од ненаспаност што од возбуда али то е

АЈДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

2-1!!!!!!!!!!!!!!!

:vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud:

Kznbcfq.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom