НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
На финалево освен како Торонто против Голден Стејт, (некои ќе кажат Канада против САД), јас најмногу гледам како битка на две генерации кошарка, два стила и две филозофии.

Мислам дека 90% од љубителите на кошарката кои се родени пред 2000 година, повеќе би сакале да победат Репторси кои играат кошарка многу приближна до онаа во која уживавме пред да се појави 3 point вирусот кој се повеќе го истиснува mid range-от од игра.

Интересно е што и речиси цела Америка повеќе е настроена кон канадската екипа.

7cRAQHf.jpg

Имам 28 години и искрено сум среќен што баш мојата екипа им пружи отпор на Вориорси кои сезонава уште ги немаат победено Торонто (0-2 во регуларната сезона).
Знам дека мнозинството од младата генерација на НБА фанови растат со Кари и овој стил на игра (и не ги обвинувам, мора некој да почне од некаде), но би ми било ептен мило ако на оваа meme генерација и покажеме дека квалитетната кошарка и одбраната можат да ја симнат од тронот модернава коша3ка.

Ауу браво, кој победнички менталитет. Не падна концентрација во ниеден момент, квалитетно на двете страни цел натпревар, вака се игра против ГСВ. И Лаури е одличен во дефанзива, може не добива толку кредитс, ама денес беше маестрален дефанзивно како и цел тим. Гасол и Сиакам мочањееееее :cuc:
Најмногу изнудени фаули во напад има Лаури, во плејофов.

Мило ми е што тренерскиот тим и Лаури видоа што е добро а што не во неговата игра, и што како одминува плејофот Лаури е се подобар и подобар.
Всушност целиот Торонто тим е се подобар и подобар. Ќе гледаме/гледате 6-7 натпревари.
Јас сум до 10ти јуни во МК, после заминувам на брод, и тоа во европска сезона, не знам колку ќе можам да следам НБА :/

ГСВ се oлaдиле имaa 9 денa пaузa :pos:.
Oвa ке биде дoлгa серијa,не ми се пo кеиф ГСВ и читaм Дурaн ке се врaтел нaјрaнo нa четвртaтa утaкмицa нo дa не се пoвредеше ке беше game over зa Тoрoнтo.
Тoрoнтo се уигрaa и кaкo фaн нa Спурси иaкo сум рaзoчaрaн oд пoстaпките нa Кaвaи сепaк немoже дa се зaнемaри фaктoт декa е oдличен игрaч,Сикaм е чудoвиште oд игрaч и мoжеби и пoгoлем фaктoр oд Кaвaи зa Тoрoнтo.Дa не зaбoрaвaм декa и пoените нa ВaнВлит oд клупa кoј кoнечнo пoчнa дa игрa нештo знaчaт мнoгу.

Ленард доста лимитиран ми изгледа од мистериозната повреда што не ја објавуваат јавно.

Уште е рaнo дa се збoри зa следнaтa сезoнa нo Сaкрaментo ке имa приличнo гoлем cap space a нивните нaјдoбри игрaчи Buddy,Fox,Bugly,Bogdanovic уште се нa руки дoгoвoри.
И дa не пoтпишaт некoј супер стaр ке имaaт млaди дечки сo oгрoмен пoтенцијaл.

Има шанса да се врати ОГ Ануноби за втората текма :vozbud:

Сеа јбг, не е Дурант ама ќе заврши работа...

Уште е рaнo дa се збoри зa следнaтa сезoнa нo Сaкрaментo ке имa приличнo гoлем cap space a нивните нaјдoбри игрaчи Buddy,Fox,Bugly,Bogdanovic уште се нa руки дoгoвoри.
И дa не пoтпишaт некoј супер стaр ке имaaт млaди дечки сo oгрoмен пoтенцијaл.
Солидна работа врши Владе до сега, ама знае и да направи некој кикс..ај ќе видиме, ама иднинава на Сакраменто изгледа добро, плус Волтон мислам ќе има бољи успех со ваков тим него ли во Лејкерс

Торонто е Вардар за капиталисти

Не можам да разберам 6 минути кош да не можеш да дадеш

Хаха, ок, то е.

Се надевам ќе изиграме добро во Калифорнија.

не можеш бе на три ипол минути до крај да форсираш три поени како ретард.

Шо кур е ова, цела сезона играат вака ептен ме нервираат ко македонска репрезентација да глеам..

јбг, реков ја сум задоволен со влезот пред се.

Па ако не се изметлани уште подобро.

Нема причина за притисок мора да се игра опуштено нво следниве две текми, не се ГСВ тоа што беа лани/преклани, само нека играат опуштено па макар и да изгубиле.

Битното е дека уште еднаш ќе се игра во Канада.

Тоа е, мислам дека притисокот е причината за овој пораз некако, а и искуството на ГСВ (и квалитетот, многу нормално) си го покажа своето.

Тешко и хохштаплерот Дурент им се враќа, едино да имаат лош шутерски ден па да ги победат, од друга страна не знам каков е критериумот на судење во НБА, во Европа онакви фаули не им судат ни на Серхио Родригез и компанијата...

Sakam da zavrsi 4-1 i da gi oderat kako magarinja. Najveke zaradi Drake debilot ne za drugo.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom