НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Смрди нешто у ГСВ, се гледа дека не е тоа тоа откако се повреди Кари и се скараа Дрејмонд и КД.

Доколку Буги мисли да си замини од екипата тогаш седнување на дјурант со дрејмонд во 4 очи и да си се разберат како мажи. Тоа е единственото нешто што треба да го направи управата на ГСВ.

Стиф Керр а воедно и управата на Голден Стејт имаат изјавено дека нема да му го продожат договорот на буги наредната сезона затоа што немаат пари за да го платат (идат овер селари кап) Керр самиот изјави дека ќе му овозможат на буги да игра една сезона и ќе пробаат да освојат титула со него.Е сеа со оглед на тоа што се случува у моментов во Оракле и доколку змијата си ја земе оваа расправија со Дрејмонд здраво за готово ( а ќе си ја земе ) мислам мое мислење е дека веќе е 80 % е надвор со умот од Голден Стејт и размисува за Лејкерс.Дурант и Клеј следна сезона се фри ајџентс а воедно и буги, во случај да Дурант си замине не глеам зашо не би му дале солиден договор на Буги,Клеј самиот има кажано дека сака да биде ГСВ до крај на кариера

Реално најубаво решение би било Дурант оут Буги ин Клеј ин ( според мене ) :P

Договорот на Вол во наредните 4 години:

19/20: 37.8M
20/21: 40.8M
21/22: 43.8M
22/23: 46.8M

ништо не го вади од Вашингтон него со вакви цифри, од друга страна очекувам многу тимови да тргнат по Бил.

Уфф Бил како би легнал за многу тимови
Лејкерси и Сиксерси мора да пробат со понуди околу Инграм/Фулц

Според мене дебело потценет играч е Вол, секако не од финансиски аспект.
Вол е еден од ретките црнци што знае и одбрана да игра, а притоа не мислам на лепење банани или украдени топки, него суштинско играње на одбрана. Да не му беше маана шутот дечкото ќе беше топ 3 играч у лигата, зашо има ненормална транзиција и брзина. Во канцер тим е и тоа му е најголемиот проблем, а ако не му е до парите дојдено може и титула да лапне ако оди во некој тим што е контендер.

Бил исто е одличен играч во два правци, што викаат америте Pure scorer, и него кој ќе го земе може да се офајди. На Сиксерс не знам што ќе им е, Бил не е плеј, а во стартната петорка веќе ги имаат Симонс и Батлер, плус и Редик... За во Лејкерс може, ко мелем на рана би дошол. :D

Ново тимче наскоро да очекуваме и за него

46501361_10166832081227037_4497982063550398464_n.jpg

Вол е еден од ретките црнци што знае и одбрана да игра, а притоа не мислам на лепење банани или украдени топки, него суштинско играње на одбрана. Да не му беше маана шутот дечкото ќе беше топ 3 играч у лигата, зашо има ненормална транзиција и брзина. Во канцер тим е и тоа му е најголемиот проблем, а ако не му е до парите дојдено може и титула да лапне ако оди во некој тим што е контендер.

Бил исто е одличен играч во два правци, што викаат америте Pure scorer, и него кој ќе го земе може да се офајди. На Сиксерс не знам што ќе им е, Бил не е плеј, а во стартната петорка веќе ги имаат Симонс и Батлер, плус и Редик... За во Лејкерс може, ко мелем на рана би дошол. :D
Wall ima zagarantirani ogromni pari ushte dolgo vreme.. Teshko koj kontender mozi da go zemi.. I da uspeat wizards da go trejdat ke bidi za nekolku pikovi + 2-3 loshi dogovori.. Znaci nazad za nego vo nikoj slucaj jak igrac nema da donesat

Wall ima zagarantirani ogromni pari ushte dolgo vreme.. Teshko koj kontender mozi da go zemi.. I da uspeat wizards da go trejdat ke bidi za nekolku pikovi + 2-3 loshi dogovori.. Znaci nazad za nego vo nikoj slucaj jak igrac nema da donesat
А чекај, не може ко у Мајами што направија Вејд, Леброн и Бош, да оди пример негде ама да зима помалце пари? Рецимо некоја екипа нема пари макс договор да му даде а сака да го земе...

Кемба е пореметен сезонава, има тотална слобода од тренерот и ја користи на најдобар можен начин.

Монтрез Херел е многу лошо човече деца мои, секоја текма мајче ебава од клупа, дабл диџитс човек.

Edit:

Последно уредено:
За во Лејкерс може, ко мелем на рана би дошол. :D

Да баш перфектно би се вклопил во Лејкерс, но дали мислиш дека вреди Инграм или Кузма да се трејдаат за него ја мислам дека би било голема грешка ако Роб и Меџик се одлучат да дадат некој од "јангсерите" за Бил,сепак следна сезона има премногу добри играчи кој шо ќе бидат фри агенти така да шо знам останува да видиме Офисов на Лејкерси шо ќе напраат.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom