НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
И Марвин Бегли ТреЌи би го ставил во погодоци, опасен играч е. Има одлични физикалии и со доста самодоверба игра, не му е страв да превзема одговорност и сосема солидно игра до сега. Наивни лични прави како и повеќето млади високи играчи, и има добар тајминг за блокада. Се на се , добар избор.

Па и Џексон Џуниор четвртиот пик од Мемфис доста солидно ја отвори сезоната, првите 5 пика сите се супер до сега.

Она што го направи Кари сабајлево, беше меѓу топ 10 перформанси некогаш прикажани во НБА.
Не се фаќајте за поените 51, јасно ми е дека имаат стотици што дале повеќе, ама дечково тоа го напраи за 3 четвртини.
Шут за три 11/16. Пола од тројките му беа шутнати од осум метри, преку рака, во движење. Онакви шутеви секој друг играч не ни се осудува да ги земе, овој ги дава без проблем. Реакцијата на играчите на Визардс кажуваше се, се смееа меѓу себе и ширеа раце избезумени.
Не го можам ликот, од секогаш ме нервирал, лигав и провокаторче е за мене, ама тоа што е уметник никој не може да му го одземе.
Уживајте :)
https://www.youtube.com/watch?v=H8E0t0pigLU

Неверoјaтен шутер и прoцентуaлнo мнoгу успешен,пoмини јa линијaтa oд срединaтa нa теренoт и без прoблем мoжеш дa шутнеш и пoгoдиш oд билo кaде,зa жaл денес тaквa е игрaтa вo НБА.Нo Кaри е дaлеку oд кoмплетен игрaч.

Неверoјaтен шутер и прoцентуaлнo мнoгу успешен,пoмини јa линијaтa oд срединaтa нa теренoт и без прoблем мoжеш дa шутнеш и пoгoдиш oд билo кaде,зa жaл денес тaквa е игрaтa вo НБА.Нo Кaри е дaлеку oд кoмплетен игрaч.

колку што има тој напреднато и колку што ја промени гсв заедно со него лигата и баскетот толку не е комплетен ;)
заради таквиот негов начин на игра и воопшто побрзиот баскет сите центри тројкаши станаа.
можам да се согласам со тебе дека нажалост тоа е лошо АМА дека кари не е комплетен играч т.е. дека е далеку од комплетен навистина претерваш.

по што не е? скокови, асистенции, тројки, дриблинг, хендлање на топка... ама секогаш ќе има хејтери, нормално е.

можи леброн е покомплетен, секој втор влез што му е кораци или брадата исто секој втор влез кораци.
комотно моментално можиш да го сместиш на било кое место во топ 5 играчи во лигата. да, кари.

колку што има тој напреднато и колку што ја промени гсв заедно со него лигата и баскетот толку не е комплетен ;)
заради таквиот негов начин на игра и воопшто побрзиот баскет сите центри тројкаши станаа.
можам да се согласам со тебе дека нажалост тоа е лошо АМА дека кари не е комплетен играч т.е. дека е далеку од комплетен навистина претерваш.

по што не е? скокови, асистенции, тројки, дриблинг, хендлање на топка... ама секогаш ќе има хејтери, нормално е.

можи леброн е покомплетен, секој втор влез што му е кораци или брадата исто секој втор влез кораци.
комотно моментално можиш да го сместиш на било кое место во топ 5 играчи во лигата. да, кари.
Ок топ 5 играч во лигата е,само многу,многу ме нервира run-and-gun style of offense play.

Ок топ 5 играч во лигата е,само многу,многу ме нервира run-and-gun style of offense play.
Тоа е твој вкус, индивидуална работа. Не значи дека ради тоа треба да се омаловажува таков играч.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom