НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Кралот го врти плејофот со еден жетон ко Роналдо што ја врти нокаут фазата во ЛШ.

Порано имаше аргументи со кои можеше да му се замери величината, но неколкуве сезони, а особено последнава мајки ебава и сам ги носи полуспособните соиграчи до победа. Дали ќе биде он КОЗА, веројатно нема да биде, пошто секогаш ќе се збори со сентименталност за Коби и Џордан, но без никакво размислување може да се седне со нив на троседот кај што седат козите. Тоа флопер мопер се глупи замерки, не постои играч кој не глуми барем минимално.

Единствено нешто што иде контра негова корист е можеби тоа дека (бар според мене) моментално лигава има ужасен квалитет во споредба со 90s и 00s, претходните две децении па и со годините после тоа, а особено сезонава за која мислам дека одамна немало толку интересна и израмнета, ама е интересна и израмнета затоа што квалитетот на сите освен забеганите од GSW е просечен...
Па никој не вика дека е слаб. Топ 3 секако ама за најдобар тешко.
И други работи има што одат контра него. Плачењето и криењето во клучни моменти, изгубените 5 финалиња и бегањето од екипа во екипа. Коби вака да менуваше екипи уште некој прстен ќе имаше

Па никој не вика дека е слаб. Топ 3 секако ама за најдобар тешко.
И други работи има што одат контра него. Плачењето и криењето во клучни моменти, изгубените 5 финалиња и бегањето од екипа во екипа. Коби вака да менуваше екипи уште некој прстен ќе имаше

Или може ќе ги немаше и тие 5.. Не ја тупете работава, нит коби нит џордан сами земале титула. Ниту па леброн сам ги зема претходниве. Така да, ако споредуваме играчи, порелевантно е можеби нивниот индивидуален настап во тие финалиња, отколку дали станале шампиони на крај. Ги видовме и ГСВ колку се способни без 2ца од големата 3ка. Да видам дали Дурант ќе освои титула без некој од Кари/Дрејмонд/Томпсон.

Кралот е прејак.Веднаш зад Џордан.Ама вие фановите негови гледате секогаш пристрасно.
Кога кралот ќе се посери на 5 утакмици во финишот,чутите ко пички.Мамара,по 3 дена ве нема на форумот.А еднаш да ја реши со сирената и одма на кур се качувате.
Пак ќе речам,Џејмс игра ненормално во моментов и е веднаш после Џордан.Не сакам да бидам погрешно сватен за севкупниот негов квалитет,правиме муабет само за решавање на утакмица.

Nema potreba od diskusija, Lebron e najdobar igrac i momentalno, i vo istorijata.

Enuf of this bullshit who is the goat :uzi:

What could the Spurs get for Kawhi Leonard?

Spurs get: Markelle Fultz, Dario Saric, Jarryd Bayless and a first-round pick.

Philadelphia gets: Kawhi Leonard

Spurs get: Brandon Ingram, Kyle Kuzma, Luol Deng and a first-round pick.

L.A. Lakers get: Kawhi Leonard

Spurs get: Tobias Harris, Patrick Beverley and two first-round picks.

L.A. Clippers get: Kawhi Leonard

Spurs get: Jayson Tatum, Jaylen Brown, Greg Monroe and a first-round pick.

Boston gets: Kawhi Leonard

P.S.Spurs assistant coach Becky Hammon plans to interview for Bucks head coaching job

Бостон треба да се ретардирани да се согласат на онаков трејд, уз сета почит кон Ленард. Лејкерс може да го направи она што е погоре напишано, Кузма премногу го сакам ама јебига некој ќе мора да се жртвува за суперстар. Клиперс нека не замараат, никад нема да го даде Спарс за онаква бедна понуда, Беверли повреденкото и Херис и плус два пика, мрш, никад.
За Фила е топ опција, од Фулц мора да се ослободат затоа што го имаат Симонс на таа позиција уз солиден бек ап плеј у името на оној белецон као и да се викаше ебем ли га, Бејлес не постои, е сеа Шариќ јебига, супер играч е ама за Ленард сместа би го жртвувал. Ако се укотви Кавај во Фила за гореспоментатите тројца Фила ќе биде и те како сериозен кандидат за титула, со најдобриот центар во лигата, Ленард, Симонс, Редик, Белинели, Ковингтон...

Иначе замарате со споредбите Леброн, Коби, Џордан, гледајте си кошарка и уживајте во неговите и мајсториите на останатите во моментов, нема потреба од непотребни споредби. Реално квалитетот на истокот е доста слаб изминативе 6-7 години, затоа и вака доминира Леброн, ама па не може ништо да му се одземе од статистиката, страшни бројки остварува.

Ова погоре напишаново, освен Сиксерс до негде, сите други би биле во загуба со трејдовиве со кои би го добиле Каваи.

Со што Клиперс би бил во загуба бе? :D Не ме јеби одма би ги дал Беверли и Херис за Кавај, ме боли кур за пиковите, кој ги ебе. :D
Него уз пат :pos::pos::pos::pos:
[DOUBLEPOST=1525644516][/DOUBLEPOST]
Сериозно според тебе Ембид е подобар од Веѓата? Не те заебавам, искрено те прашувам, ме интересира твое мислење зашто знам дека разбираш.
Па 4ка е Веѓата, Буги е 5ка. :D Инаку вака директно ако ги споредиме подобар е Дејвис моментално ама Ембид е сеуште “зелен“ и тек треба да се калеми. А и таков зелен имаше 20+ поени у просек и издоминира во сезоната така да рачунај кога ќе се оформи ко играч и ќе игра фул сезона... Нема одбрана за Ембид, а башка и паметен играч е, има шут што е реткост кај било кој од глупиве црнци центри.

Со што Клиперс би бил во загуба бе? :D Не ме јеби одма би ги дал Беверли и Херис за Кавај, ме боли кур за пиковите, кој ги ебе. :D
Него уз пат :pos::pos::pos::pos:
[DOUBLEPOST=1525644516][/DOUBLEPOST]
Па 4ка е Веѓата, Буги е 5ка. :D Инаку вака директно ако ги споредиме подобар е Дејвис моментално ама Ембид е сеуште “зелен“ и тек треба да се калеми. А и таков зелен имаше 20+ поени у просек и издоминира во сезоната така да рачунај кога ќе се оформи ко играч и ќе игра фул сезона... Нема одбрана за Ембид, а башка и паметен играч е, има шут што е реткост кај било кој од глупиве црнци центри.
Се заебавав бе, што ти е. :ROFLMAO:
Иначе, Ембиид има фурни леб да јаде за да биде најдобар. Повредите си го прават своето, кондициски човекот е ОЧАЕН, тоа не е видливо во регуларен дел што е и логично, затоа и го пуштаат на секоја 3та утакмица да поигра. Вчера ќе крахираше, не можеше ни 6-7 минути без мала пауза да одигра, да не зборам што и така цркна и Хорфорд што е 10 години постар од него (башка понизок и послаб физички) му одржа дефанзивна клиника. Реално ако праиме муабет, он ништо нема изиграно доволно (ни утакмици, ни сезони) , тоа што конкуренцијата моментално му е и повеќе од очајна е друга тема на муабет. Има одличен футворк и стварно добра рака за толку големо говедо, се гледа дека напреднал.[DOUBLEPOST=1525646461][/DOUBLEPOST]Да се надоврзам, иако постов ќе испадне у трт стил :D
Видеово е доволен показател на тоа колку лесно може да се неутрализира Симонс, факт што стои е дека он 90% од поените ги постигнува на ненаместени одбрани во (полу)контра. Со самото тоа што он фаќа скок и ја пренесува побрзо од другите, автоматски му се отвара шанса за уручење на Редик/Белинели што немаат проблем од трк да ја стегнат, или комбинација како со Ембиид вчера кога овој го погреба Бејнс. Ваквата поставеност на Селтикси ги неутрализира и двата аспекти од неговата игра, тотално неук и стерилен е при позиционен напад, нарочито против дисциплинирана екипа како Бостон. The strategy the Celtics deployed is what is called “Loading to the Ball” (or “Shadow”). The concept was popularized by the Doc Rivers/Tom Thibodeau Boston Celtics defenses of the mid 2000’s. In order to stop the great transition point guard (in this case, Philly’s Ben Simmons), the defensive big sprints to get ahead of the ball and shows his body to prevent middle penetration by the ball-handler (effectively “building a wall”). A trailing big who can really shoot it can hurt this tactic, but as you can see in the video below, the strategy still allows the defender to get out to a proper closeout. The defensive bigs’ positioning in the gap ahead of the ball allows him “One Way Out” movement in that he’s not moving in to help on penetration and then moving back out, rather he’s already positioned to stop penetration and he just moves in one direction to closeout.

Последно уредено:
Мичел збесна у 2/4, 13 поени али сеа за сеа тоа не е доволно зашо Јута игра бледо во првото полувреме.

Џабе. Тоа е тоа и за Јута и за Пеликаниве.
Хјустон со катастрофална шутерска вечер (10/38 за три), ги добива 15 разлика.
Тоа им е максимумот, една победа, и пакување куферите. Јута малце даде некоја надеж со оглед на тоа што победата им беше во гости, ама разлика во класи е во прашање.
Неспоредливи се ростериве на ГСВ и Хјустон, со тие на Пеликанс и Јута.

Ако некого интересира :icon_mrgr: Детроит го одпуштиле Рон Џереми. Газдата Горс изјавил дека ќе запосли ГМ и коуч, нема да му даде на тренерот апсолутна власт, ко на дебелиот.
У случајов негов, и у случајот на Док глеамо дека не е арно тоа.

Ќе ми фали дебелиот, ептен симпа лик ми е, и е солиден тренер, али ужасен ГМ беше, пред се све драфтовите ги еба, ништо не бцна на драфт.
На 4 драфта да не убодеш барем еден солиден стартер, џабе и Блејк и свети блејк !!

Ајде сеа некој искусен ГМ да земат, моја лична желба е оној од Кливленд на Луи СиКеј што личи, Грифин мислим дека беше.

А тренер Стакхаус нека го земат:love:

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom